گزارش ایبنا از آیین رونمایی از کتاب «شهید روز هشتم»
منصوری: نقش ارزشآفرینی شخصیتهای انقلاب اسلامی به نفع جامعه است
جواد منصوری در آیین رونمایی از کتاب «شهید روز هشتم» با اشاره به اهمیت توجه به شخصیتهای انقلاب اسلامی گفت: در جریان انقلاب اسلامی موضوعات بسیاری به دلایل مختلف ازجمله مشغله یا بیتوجهی و اصرار برخی، مبنی بر مطرح نشدن آنها وجود دارد اما نقش ارزشآفرینی و طرح این موضوعات به نفع جامعه است.
دکتر جواد منصوری، معاون اسناد و اطلاعرسانی مرکز اسناد انقلاب اسلامی با تاکید بر لزوم توجه به تاریخ انقلاب اسلامی گفت: باید ارزشها و خاطرات با برنامهریزی و در اشکال مختلف در جامعه عرضه شود و بهطور طبیعی، سازمانها، افراد یا گروها در قالب مسئولیتهای فردی یا سازمانی باید به این موضوع بپردازند تا با گذشت زمان، این ارزشها به فراموشی سپرده نشود.
وی با اشاره به عملکرد شیعیان در ثبت واقعه عاشورا ادامه داد: عملکرد شیعه در رابطه با واقعه عاشورا بهترین نمونه در ثبت رشادتها و انتقال آن هستند. اگر مجالس پاسداشت نبود بهطور قطع، عاشورا به فراموشی سپرده میشد؛ در جریان انقلاب اسلامی نیز موضوعات بسیاری به دلایل مختلف از جمله مشغله یا بیتوجهی و اصرار برخی، مبنی بر مطرح نشدن آنها وجود دارد. نقش ارزشآفرینی حاج شیخ مهدی عراقی از این دسته و طرح این موضوعات به نفع جامعه است.
شهید کچویی به انقلاب، وظیفه و رهبری فکر میکرد
منصوری با شرح خاطرات مبارزات شهید کچویی ادامه داد: شهید کچویی در حالی که از سطح تحصیلات بالایی برخوردار نبود و در خانواده رجل نیز زندگی نمیکرد با تحولاتی که در وی ایجاد شد طی سالهای 46 و بهویژه در سال 1348 نسبت به دین، رهبری و کشور حس مسئولیت قابل توجهی پیدا کرد؛ بهطوری که تا زمان شهادت به هیچ موضوع دیگری توجه نداشت؛ بهعبارت دیگر فقط به انقلاب و اسلام و وظیفه فکر میکرد.
معاون اسناد و اطلاعرسانی مرکز اسناد انقلاب اسلامی افزود: بعد از دستگیری، در مقابل تحقیر و توهین افرادی همچون مسعود رجوی، ایستاد و بدون تسلیم و سازش عمل کرد. استقامت عجیبی در شکنجه از خود نشان داد، مقاومتی که به زبان ساده است. کچویی، برای خودش هیچگاه چیزی نخواست؛ بهعبارت دیگر همه چیزش برای مبارزه صرف شد.
تجلیل از شخصیتهای انقلاب مسئولیت ماست
منصوری با اشاره به تلاش کشورهایی مانند روسیه در تجلیل از کهنه سربازان خود اظهار کرد: همه تلاش شخصیتهای انقلاب برای رضای خداوند صورت گرفته اما در سنت ما تجلیل از این افراد آمده است؛ بنابراین در این زمینه مسئولیت داریم.
این کارشناس حوزه تاریخ درباره شهرت شهید کچویی به «پدر توابین» در سالهای نخست پیروزی انقلاب اسلامی ادامه داد: در جامعهشناسی سیاسی موضوعی درباره شخصیت افراد شاخص مطرح شده که در برابر سرکشان دشمن و در مواجه با ضعفا عطوفت دارند.
منصوری با اشاره به ابتکارات شهید کچویی بهعنوان نخستین رئیس زندان اوین افزود: ایجاد اتاقهای خانوادگی در زندان اوین از جمله مهمترین اقدامات شهید کچویی است که به زندانیان و خانواده آنها فرصت میداد چند روزی در کنار یکدیگر باشند. آثار مثبت این تصمیم در واکنش خانواده زندانیان بعد از انتشار خبر شهادت شهید کچویی مشخص یود.
باید تلاش کنیم مانند کچویی باشیم
سیدمحمد غرضی نیز اظهار کرد: همه امت کچویی سرباز راه خدا هستند. ملت چیزی آفرید که به هیچوجه هیچ کس در توصیف آن موفق نخواهد شد؛ در حالی که هیچ توفیقی برای ارائه خدمت ارزشمند وجود نداشت مشروطه آفریدیم و نفت را ملی کردیم. ملتی که کچویی تربیت میکند 22 بهمن میسازد و بزرگترین ارتش خاورمیانه را به زیر میکشد. آمریکا را خوار کردیم و در صدد خوار کردن بیشتر آن هستیم. تاریخ ایران با تاریخ هیچکجای دنیا قابل مقایسه نیست. تاریخ ساخیتم و باید سعی کنیم کچویی باشم.
«شهید روز هشتم» در مدت 5 سال تدوین شده است
دزفولی درباره فرآیند تدوین کتاب «شهید روز هشتم» گفت: سال 1390 به دنبال صحبت با دختر شهید کچویی و اعلام وی درباره بیتوجهی به شخصیت شهید کچویی، پژوهش برای تدوین کتاب «شهید روز هشتم» آغاز شد. تهیه مجموعه مصاحبهها نزدیک به سه سال بهطول انجامید و در نهایت 40 گفتوگو در کتاب از خانواده و دوستان شهید تولید شد. بعد از جمعآوری اسناد متعدد، مطالب در طول مدت یک سال و نیم در قالب کتاب از سوی انتشارات «صفحه سفید» منتشر شد؛ در مجموع برای انتشار «کتاب روز هشتم» پنج سال زمان صرف شده است.
وی ادامه داد: کتاب شامل مطالب فراوانی از جمله مرآودهها و فعالیتهای مختلف شهید است. پیش از انتشار «شهید روز هشتم» درباره شهید کچویی شاید 40 صفحه مطالب در اختیار بود اما خوشحالیم که امروز نزدیک به 400 صفحه اطلاعات درباره وی در دست است. شهید کچویی از نخستین شهدای عملیات انتحاری به حساب میآید. انتشار کتاب «شهید روز هشتم» آغازی برای بازخوانی وقابع دهه 60 و 70 است.
فقط 1500 صفحه از کتاب حذف شده است
این نویسنده درباره بخشهای حذف شده کتاب اظهار کرد: با توجه به تمهیدات صورت گرفته فقط نزدیک به یک هزار و 500 صفحه از کتاب حذف شده که مربوط به فصلهای هفتم و هشتم است. حذف برخی از مطالب در حالی صورت میگیرد که بهنظر میرسد با توجه به تفسیرهای یک سویه شبکههای «من و تو» و «بیبیسی» طرح مسائل به نفع نظام است؛ در هر صورت خوشحالم که کتاب با حذف زیاد منتشر نشد. امیدوارم تیرماه سال آینده مستند شهید کچویی نیز تولید شود. بازخوانی زندگی دیگر شخصیتهای انقلاب مانند اسدالله لاجوردی نیز در دست است.
مهندس محسن کچویی، فرزند شهید محمد کچویی ضمن اشاره به جریان تاسیس انتشارات «صفحه سفید» درباره شخصیت پدر گفت: پدرم شخصیت سختگیری داشت اما در عین حال خوش برخورد بود. وقتی امروز از پدرم با افتخار یاد میکنم بهخاطر هنرمندی مادرم است. علاقهمندم درباره زندگی مادرم فیلم تولید شود؛ زنی که در 16 سالگی با پدرم ازدواج کرد و در زمانی که پدرم بهعنوان مرد سختکوش و انقلابی در 31 سالگی به شهادت رسید با وجود همه سختیها خسته نشد.
نظر شما