کتاب «پنج کوبایی از زندگیشان در درون طبقه کارگر آمریکا سخن میگویند» به نقل رویدادهایی از برخورد مثبت زندانیان و همبستگی با پنج کوبایی میپردازد.
کتاب از دو عنوان «هیچ یک از پنج کوبایی جویای تقدیر، پاداش یا شهرت نبودند» و «این تهیدستانند که با وحشگیری دستگاه عدالت ایالات متحده رویارویند» تشکیل شده است.
در یادداشت ناشر آمده است: «جنبه آموزنده کتاب نقل رویدادهایی است که از برخورد مثبت زندانیان و همبستگی با پنج کوبایی حکایت میکند. اینکه پنج کوبایی حاضر نشدند تحت فشار به روال معمول قرار مدار برای اقرار تن در دهند، بلکه مبارزه کردند تا در دادگاه حاضر شوند و از خودشان و عملکردشان دفاع کنند، باعث شد که در بین زندانیان احترام کسب کنند.» (ص 11)
در صفحات نخست مطلب «هیچ یک از پنج کوبایی جویای تقدیر، پاداش یا شهرت نبودند» گنجانده شده که در سطوری از آن میخوانیم: «برخلاف انقلابیونی که به دلیل عملکرد سیاسیشان در بسیاری از کشورها زندانی میشوند، پنج کوبایی این شانس را نداشتند که طی دوران زندان با هم باشند. همانطور که نقاشی آنتونیو روی جلد نشان میدهد، آنها به «پنج زندانِ دور از هم» فرستاده شدند. بعد از آنکه احکام مجازات اشد خودشان را گرفتند (سه تن از آنها بدون حق آزادی مشروط) هراردو و رِنه هرگز برادرانشان را دیگر ندیدند. آنتونیو، رامون و فرناندو فقط مدت بسیار کوتاهی در بازداشتگاه فدرال میامی در سال 2009 زمانی با هم بودند که برای دادگاه تجدیدنظر به آنجا منتقل شده بودند.» (ص 22)
در همین قسمت با اشاره به اعطای مدال به پنج کوبایی آمده است: «بیش از سیزده سال پیش از آن ـ در 29 دسامبر 2001، درست چند روز بعد از آنکه دادگاه فدرال ایالات متحده تکتک آنها را به حبسهای طولانی ظالمانهای محکوم کرده بود، از جمله حبس ابد برای هرناندز، بالانینو و گرئررو ـ مجلس ملی قدرت خلق، مجلس قانونگذار کوبا، آن مدالها را به پنج کوبایی اعطاء کرد. اما، عرضه مدالها باید تا فرجام پیروزمندانه یک کمپین بینالمللی برای آزادی پنج کوبایی به تعویق میافتاد. اعطای مدالها طی مراسم جشنی در هاوانا صورت گرفت که به مناسبت یکصد و بیستمین سالروز آغاز سومین جنگ کوبا برای استقلال از اسپانیا در سال 1895 برگزار شده بود.» (ص 27)
«این تهیدستانند که با وحشگیری دستگاه عدالت ایالات متحده رویارویند» در فصل دیگری آمده که در این مجال درباره از سرگیری روابط کوبا و ایلات متحده میخوانیم: «روز 17 دسامبر 2014، نماد یک پیروزی برای مردم کوبا و حامیان انقلاب کوبا در سرتاسر جهان شد که با تلاشی عظیم بدست آمده بود. آن روز، روزی بود که سه نفر از شما ـ هراردو، رامو، و آنتونیو ـ با استقبال میلیونها کوبایی که برای جشن پیروزی به خیابانها ریختند، به کوبا بازگشتید. و روزی بود که رییسجمهور کوبا رائول کاسترو و رییسجمهور ایالات متحده باراک اوباما به طور همزمان اعلام کردند که روابط دیپلماتیک بین دو کشور، که واشنگتن در ژانویه 1961 قطع کرده بود، دوباره برقرار میشود.» (ص 37)
کتاب «پنج کوبایی از زندگیشان در درون طبقه کارگر آمریکا سخن میگویند» در 168 صفحه، شمارگان یکهزار نسخه و به قیمت 12 هزار تومان از سوی نشر طلایه پُرسو منتشر شده است.
نظر شما