پنجشنبه ۳ تیر ۱۳۹۵ - ۱۱:۱۴
حجت‌الاسلام لک‌زایی: سرلوحه فعالیت‌های پژوهشکده توانمندسازی علوم اسلامی و اسلامی‌سازی علوم انسانی با اتکا به قرآن است

حجت‌الاسلام والمسلمین نجف لک‌زایی، رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، در آئین رونمایی از 10 اثر برگزیده پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن، با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر توانمندسازی علوم اسلامی و اسلامی‌سازی علوم انسانی با اتکا به قرآن کریم، گفت: تلاش پژوهشگاه این است که این اصول را در برنامه‌ها و تولیدات خود سرلوحه قرار دهد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، آئین رونمایی از 10 اثر برگزیده پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن، شامگاه چهارشنبه دوم تیرماه 95، با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر نجف لک‌زایی، رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدصادق یوسفی‌مقدم، رئیس پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن، حجت‌الاسلام والمسلمین سیداسدالله موسوی عبادی، رئیس اداره فناوری و فراوری اطلاعات پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن و حجت‌الاسلام والمسلمین محمدحسین فلاح‌زاده، رئیس موسسه موضوع‌شناسی احکام فقهی حوزه علمیه قم در محل غرفه این پژوهشکده در بخش حوزوی بیست و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم برگزار شد.
 
حجت‌الاسلام لک‌زایی در این آئین با اشاره به این‌ که 10 اثر حاضر، حاصل تلاش بی‌نظیر مجموعه پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن در یک‌سال گذشته بوده، افزود: در این آئین 9 عنوان کتاب و یک لوح فشرده رونمایی خواهد شد. در این لوح فشرده بیش از 10 هزار شبهه حول مباحث قرآن و دین و اهل بیت (ع) از سوی محققان و پژوهشگران مرکز پاسخ داده شده است.
 
وی ادامه داد: پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن یکی از 12 پژوهشکده وابسته به پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی است که با داشتن دو شعبه دیگر در مشهد و اصفهان، نقش موثری در پیشبرد پژوهش در حوزه‌های مرتبط دارد.
 
رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی گفت: یکی از تولیدات بسیار خوب و کاربردی مرکز، نرم‌افزار «کتابخوان همراه پژوهان» بوده که اکنون امکان مطالعه 80 اثر و در آینده تمامی آثار، منشورات و مجلات پژوهشگاه در بستر دیجیتال از طریق این کتابخوان در دسترس پژوهشگران و علاقه‌مندان خواهد بود. همچنین بزرگترین و تنها دایره‌المعارف قرآنی تولید مسلمانان، در این مرکز در حال آماده‌سازی است.
 
 حجت‌الاسلام لک‌زایی در معرفی برخی دیگر از فعالیت‌های ویژه این پژوهشگاه، اظهار کرد: یکی از ویژگی‌های ممتاز مرکز، توجه به ارائه تفسیر و معارف قرآن کریم برای تمامی گروه‌های سنی و به‌ویژه کودک و نوجوان است تا شاهد تربیت نسل‌های قرآنی باشیم.
 
وی با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر توانمندسازی علوم اسلامی و اسلامی‌سازی علوم انسانی با اتکا به قرآن کریم، افزود: تلاش مرکز این است که این اصول را در برنامه‌ها و تولیدات خود سرلوحه قرار دهد.
 
رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی گفت: امیدواریم با تولید محتوایی که به همت مرکز که از نهادهای اصیل و برخواسته از حوزه بوده و همه اعضای هیات علمی آن دارای تحصیلات سطح بالای حوزوی و دانشگاهی هستند، تولید می‌شود، گام‌های موثری برای توانمندسازی علوم اسلامی و اسلامی‌سازی علوم انسانی برداشته شود.
 
رونمایی از 30 اثر در نمایشگاه بیست و پنجم قرآن کریم
حجت‌الاسلام یوسفی‌مقدم، رئیس پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن، به‌عنوان دیگر سخنران این آئین با بیان این‌که نمایشگاه قرآن، میدانی برای رقابت و الگوگیری است، عنوان کرد: 10 اثری که امشب رونمایی می‌‌شوند، در یک‌سال گذشته از سوی پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن تولید شده و دو اثر ارزشمند شامل دوره چهارجلدی «دانشنامه قرآنی نوجوانان» و دوره چهار جلدی «پیام‌های آسمانی» نیز به دلیل مشکلات گرافیکی به مرحله رونمایی نرسید. حدود 30 اثر دیگر نیز در این مرکز در حال تولید است که در دوره بعدی نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم رونمایی خواهند شد.
 
وی در معرفی این 10 اثر گفت: نرم‌افزار «پرسمان قرآنی» و 9 اثر مکتوب شامل «فرهنگ‌نامه واژگان مشابه قرآن»، «آیات‌الاحکام»، «اعجاز قرآن با گرایش شبهه‌پژوهی»، «بدعت در نگاه قرآن»، «منطق پاسخ‌دهی قرآن کریم»، «قرینه مقابله و فن احتباک در قرآن کریم»، جلد چهارم «مفتاح‌الجامع» و جلد پنجم «اعلام‌القرآن» امشب در این فضای معطر به قرآن کریم رونمایی می‌شوند.
 
پاسخ‌گویی علمی و مستند به شبهات

حجت‌الاسلام موسوی عبادی، رئیس اداره فناوری و فراوری اطلاعات پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن نیز در ادامه درباره برخی از فعالیت‌های این اداره اظهار کرد: در سال گذشته، پایگاه تخصصی ترجمه قرآن از سوی اداره فناوری و فراوری اطلاعات پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن رونمایی شد و توانست جزو آثار برگزیده قرار گیرد. امشب نیز به لطف قرآن و اهل بیت (ع)، از نرم‌افزار «پرسمان قرآنی» که شامل یک‌هزار و 400 موضوع قرآنی، 25 هزار نمایه و 10 هزار پرسش و پاسخ علمی و کارشناسی به شبهات قرآنی است، رونمایی می‌شود.
 
وی ادامه داد: از سال 1377 نزدیک به 50 هزار سوال و شبهه از سوی اقشار و گروه‌های سنی مختلف در موضوعات متنوع به مرکز رسید و کارشناسان به‌صورت علمی و مستند به آن‌ها پاسخ دادند. بنده و حجت‌الاسلام قنبری، این سوالات را پالایش و بررسی کردیم و طی مدت یک و سال نیم گذشته، شبهات خاص قرآنی تفکیک و در یک‌هزار و 400 موضوع دسته‌بندی شدند.
 
رئیس اداره فناوری و فراوری اطلاعات پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن گفت: در این نرم‌افزار، تمامی سوال و جواب‌ها برای سهولت دسترسی و استفاده کاربران، نمایه‌سازی، رتبه‌بندی و طبقه‌بندی شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها