یکشنبه ۲۲ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۳:۰۵
نسخه جدید نرم‌افزار جامع‌الاحادیث نور به بازار آمد/ نسخه تحت وب در مرحله آزمایشی

غلامرضا رحمانی، مدیر بخش ارتباطات و تبلیغات مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی از عرضه نسخه 3.5 نرم‌افزار جامع‌الاحادیث نور، جامع‌ترین دانشنامه حدیثی جهان تشیع، به بازار نشر الکترونیک خبر داد.

غلامرضا رحمانی، مدیر بخش ارتباطات و تبلیغات مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی، در گفت‌و‌گو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) درباره جدیدترین نرم‌افزار جامع‌الاحادیث نور اظهار کرد: نسخه 3.5 نرم‌افزار جامع‌الاحادیث نور، با ارائه یک‌هزار و 153 جلد کتاب از منابع روایی شیعه به همراه ترجمه و شرح، با به‌روزترین امکانات و قابلیت‌های فنی و پژوهشی، جامع‌ترین دانشنامه حدیثی جهان تشیع بوده که تاکنون موفق به کسب ۶ عنوان برتر از جشنواره بین‌المللی رسانه‌های دیجیتال، نمایشگاه‌های بین‌المللی قرآن کریم، جشنواره نرم‌افزارهای علوم اسلامی و جشنواره فرهنگی هنری مهر شده است.
 
وی افزود: این نرم‌افزار که در برگیرنده حجم وسیعی از منابع روایی شیعه از جمله «کتب اربعه»، «وسائل‌الشیعه»، «مستدرک الوسائل» و «بحارالانوار» است، احادیث را در موضوعاتی همچون اخلاق، ادعيه و زيارات، تاريخ، اهل بيت (عليهم السلام)، تفسير، رجال، طب، فقه، كتب اربعه، كلام و مناقب، به‌صورت دسته‌بندی شده همراه با قابلیت تنظیم دامنه ارائه کرده است.
 
رحمانی گفت: آثار علما و بزرگانی از جمله ابن ادريس، شیخ صدوق، ابن شهر آشوب، ابن قولويه، سید نعمت‌الله جزائرى، راغب اصفهانى، زمخشرى، شهيد اول، شهيد ثانى، شيخ بهايى، شيخ حر عاملى، علامه حلى، فيض كاشانى، شیخ كلينى، علامه مجلسى و محقق كركى در این نرم‌افزار جمع‌آوری شده است.
 
مدیر بخش ارتباطات و تبلیغات مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی ادامه داد: جستجوی پیشرفته در متن و عناوین، اتصال کتاب‌های مرتبط به یکدیگر، مشاهده ترجمه‌ها و شروح در کنار متن اصلی، امکان مشابه‌یابی احادیث، قابلیت ارائه اسناد به‌صورت بازسازی شده، جستجو و دسترسی آسان به آیات به‌کار رفته در کتاب‌ها، جستجوی لغت در ۱۹ عنوان لغت‌نامه، انتقال آسان متن به Word و حافظه Clipboard تنها برخی از ابزارهای پژوهشی است که در نرم‌افزار جامع‌الاحادیث در اختیار محققان و پژوهشگران قرار گرفته است.
 
وی عنوان کرد: معرفی اجمالی کتاب، بررسی ساختار، محتوا و وضعیت آن، اطلاعات نسخه چاپ شده و ارائه اطلاعاتی درباره مؤلفان همچون شرح زندگی، استادان، شاگردان، آثار و احوال آن‌ها در بخش‌های کتابشناسی، نسخه شناسی و مؤلف‌شناسی به غنای این نرم‌افزار کمک کرده است.
 
رحمانی افزود: حجم بالاى اطلاعات، كیفیت محتوایى از قبیل اِعراب و دقت، عرضه قابلیت ‌هاى مختلف فنى به همراه دیگر مزایاى این نرم‏‌افزار، موجب شده تا این برنامه از سال ۱۳۷۹ تاكنون به‌عنوان مهم‏ترین نرم‏‌افزار حدیثى مورد استفاده پژوهشگران علوم اسلامى باشد.
 
مدیر بخش ارتباطات و تبلیغات مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی گفت: از ابتدای تاسیس مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی، یعنی در حدود 25 سال این نرم‌افزار از «نورالفاظ» تا «نسخه 3.5» در چند مرحله به‌روز شده و ارتقاء یافته است. نسخه تحت وب این نرم‌افزار نیز تولید شده که اکنون در مرحله آزمایشی قرار دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها