«نمکدان: دستبافتههای عشایری و روستایی ایران» پژوهش و نگارش پرویز تناولی از سوی موسسه پژوهشی چاپ و نشر نظر منتشر شد. این کتاب درباره دستبافتههایی است که زنان برای حمل نمک برای چوپانان میبافتند.
نمکدانهای شاهسونی، نمکدانهای کردی، نمکدانهای لری، نمکدانهای قشقایی و اتحادیه خمسه، نمکدانهای افشاری و دیگر عشایر کرمان، نمکدانهای بلوچی و نمکدانهای ورامین، در این کتاب مورد بررسی قرار گرفته و تصاویر رنگی متعددی نیز از آنها ارائه شده است.
در بخشی از این کتاب در معرفی نمکدان میخوانیم: «نمکدان محفظهای است برای نگهداری و حمل نمک. این محفظه بیشتر برای چوپانها بافته میشود. چوپان نمکدان را که مملو از نمک است بر دوش خود حمل میکند و گهگاه مشتی از آن را روی صخرهای در نزدیکی گله میریزد تا دامهایی که نیاز به نمک دارند، با زبان زدن به آن، نیاز بدنیشان را تامین کنند.»
پرویز تناولی (متولد 1316)، نقاش، مجسمه ساز و پژوهشگر پرکار معاصر است. بسیاری از منتقدان از جمله زندهیاد کریم امامی از تناولی با عنوان یکی از هنرمندان پیشگام در مکتب سقاخانه یاد میکنند.
«مقدمهای بر تاریخ گرافیک در ایران»، «نان و نمک»، «قالیچههای تصویری»، «قفلهای ایران»، «تاریخ مجسمه سازی در ایران»، «افشار: دستبافتهای ایلات جنوب شرقی ایران»، «عجایب عالم»، «گبه، هنر زیر پا»، «فرش»، «شاعر» و ترجمه کتاب «هنر فولادسازی در ایران» نوشته جیمز ویلسن آلن، نام شماری دیگر از کتابهای منتشر شده پرویز تناولی است.
«نمکدان: دستبافتههای عشایری و روستایی ایران» اثر پرویز تناولی با شمارگان هزار و 400 نسخه، 232 صفحه و بهای 90 هزار تومان از سوی موسسه پژوهشی چاپ و نشر نظر روانه کتابفروشیها شده است.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این کتاب به نشانی زیر مراجعه کنید:
نظر شما