وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ویژه برنامه روز ملی خلیج فارس در بوشهرگفت: شاعران و هنرمندان معاصر ایران با آفرینش آثاری فاخر و شایسته درباره این دریای رحمت آغازگر حرکتی ژرف و خودجوش بوده اند که بر حقانیت این نام کهن اصرار و التزام دارد.
وی در ادامه با اشاره به ویژگی های بارز خلیج فارس افزود: صرف نظر از موقعیت راهبردی و جایگاه مواصلاتی آن، این دریا بعد از فتوحات عثمانی بهترین مسیر تجاری شرق و غرب بوده است. ذخایر سرشار دریایی،غذایی،گیاهی و نفت وگاز که مجموع آن بی تردید در هیچ دریایی وجود ندارد، سبب شده که از روزگار بحرپیمایان فینیقی تا لشکر کشی ناوهای غول پیکر، خلیج فارس همواره در مرکز کشمکش ها و تحولات سیاسی خاورمیانه قرار داشته باشد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد:علاوه براینها خلیج فارس همواره نقش موثری در تحولات فرهنگی و تمدنی جهان ایفا کرده است.تمدن های درخشان بین النهرین،ایران باستان و اسلام که در نواحی مجاور این آبراه عظیم شکل گرفته اند، در دوران اوج و عظمت خود دستاوردهای فرهنگی عمده ای به جهان عرضه داشته اند.
جنتی گفت: شاعران و هنرمندان معاصر ایران با آفرینش آثاری فاخر و شایسته درباره این دریای رحمت آغازگر حرکتی ژرف و خودجوش بوده اند که بر حقانیت این نام کهن اصرار و التزام دارد .
وی افزود: هر اثر ادبی و هنری که با تاکید بر هویت خلیج فارس آفریده می شود به منزله سند تازه دیگری است که بر اصالت این نام گواهی می دهد.
وی گفت: خلق آثار هنری و ادبی نشانگر این واقعیت است که پدیدآورندگان این سامان آینه های زلال و وجدان های بیدار عصر خویش اند و تا این عشق و شور مقدس در سینه آنان موج می زند، توطئه های شوم برای تغییر نام و هویت ماندگار خلیج فارس راه به جایی نخواهد برد.
جنتی اضافه کرد: عشق و علاقه هنرمندان عزیزمان به دین و میهن و توجه آنان به مولفه های بومی سرزمینی که در آن به سر می بریم ، جشنواره زیبای خلیج فارس را رقم زده است طوریکه این جشنواره یکی از درخشان ترین جلوه های دلبستگی ملی به هویت ایرانی - اسلامی ماست.
وزیر فرهنگ وارشاد اسلامی یاداور شد:خلیج فارس نماد و نشانه هویت ملی ماست.ما را یکدلی و یگانگی می آموزد و به حفظ وتعالی زادبوم عزیزمان، ایران اسلامی فرا می خواند. در شرایط کنونی همه ما وظیفه داریم که به فکر ایران اسلامی باشیم زیرا ایران عزیز ما نه فقط با فشارهای اقتصادی و سیاسی مواجه است، بلکه مدعیانی در کمین نشسته اند نام شکوهمند آن را در تاریخ فرهنگ و تمدن جهان کمرنگ کنند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: برگزاری جشنواره فرهنگی - هنری خلیج فارس با تمام ابتکارات و جاذبه های آن ، نخستین گام فرهنگی در راه تحقق یکی از خواسته های ملت ایران و مردم مسلمان منطقه است تا حقانیت و اثرگذاری خود را در شکل گیری تمدن ملت های جهان به ویژه امت اسلامی آشکار کنند.
وی یادآورشد: به گواهی تاریخ، خلیج فارس، پاره تن ایران اسلامی است، آبراهی که از میان فرهنگ و تمدن غنی ایرانی و اسلامی راه گشوده و ما را با فرهنگ و تمدن جهان پیوند داده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرد:دهم اردیبهشت ماه که به عنوان روز ملی خلیج فارس نام گذاری شده است در چند سال گذشته در همه استان های ساحلی با این آبراه همایش و نمایشگاه برگزار می شد که امسال با تاکید بنده استان های دیگر نیز در بوشهر حضور پیدا کرده اند .
وی گفت: اسناد و نقشه هایی که حکایت از قدمت پنج تا شش قرنی خلیج فارس است به عنوان گنجینه ای عظیم توسط وزارت امورخارجه گردآوری شده است که آمادگی وجود دارد نسخه ای از این اسناد به استان های ساحلی ارسال شود.
جنتی به ذکر خاطره ای از زمان حضورش در کویت به عنوان سفیر جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد و افزود: هرچند در آن موقع از نام جعلی خلیج فارس استفاده می شد اما آنها برای اثبات تاریخ دیرینه خود آلبومی از نقشه های گذشته خلیج فارس تهیه کرده بودند که عموم آنها از 500 سال قبل به این طرف این آبراه را به عنوان خلیج فارس نامگذاری کرده اندکه برای آنها غیر قابل انکار است.
وی گفت: حتی امیر کویت نیز اعلام کرد که در زمانی که دانش آموز بوده در کتاب های درسی که می خوانده است از این آبراه به عنوان خلیج فارس یاد می شده است اما امروزه در رسانه های گروهی، سخنرانی و برنامه های خود از نام مجعول استفاده می کنند.
بازدید وزیر ارشاد از نمایشگاه «فرهنگ و تاریخ خلیج فارس» در بوشهر
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سفر به بوشهر از نمایشگاه «فرهنگ و تاریخ خلیج فارس» بازدید کرد.
نمایشگاه «فرهنگ و تاریخ خلیج فارس» که از سوی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر بر پا شده است مجموعه ای از صنایع دستی، اسناد، کتاب و پژوهش های خلیج فارس شناسی را در معرض دید علاقه مندان قرار داده است.
بخش آداب، رسوم و سنن مردم حوزه خلیج فارس از دیگر بخش های نمایشگاه فرهنگ و تاریخ خلیج فارس است.
نظر شما