پنجشنبه ۱۳ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۱:۰۳
مروری بر جاذبه‌های دیدنی استان خراسان رضوی/یک گنبد طلایی و یک آسمان امید؛  آقا سلام...ضامن آهوی من شوید

خراسان رضوی، از مهم‌ترین قطب‌های گردشگری ایران محسوب می‌شود که شهرستان‌های مختلف آن دارای جاذبه‌های گردشگری بسیاری هستند.

خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)- انتشارات کامل که مبادرت به ارائه کتاب‌های راهنمای گردشگری مربوط به استان‌های کشور کرده، نهمین کتاب خود را به خراسان رضوی اختصاص داده است.

در واقع یکی از پرحجم‌ترین این کتاب‌ها مربوط به این استان است که شامل اطلاعات عمومی و جاذبه‌های گردشگری آن است.

در این کتاب نیز مانند سایر کتاب‌های این مجموعه، مشخصات عمومی این استان شامل جمعیت، مساحت، اطلاعات آب‌وهوایی، وجه تسمیه و پیشینه تاریخی و معرفی جاذبه‌های گردشگری فرهنگی، تاریخی و طبیعی آن آمده است.



این استان از 28 شهرستان از جمله مشهد، بردسکن، تربت جام، تربیت حیدریه، چناران، خواف، سبزوار، سرخس، قوچان، فریمان، کاشمر، نیشابور، کلات و گناباد تشکیل شده است.

پرواضح است که مشهد، به دلیل قرارگرفتن بارگاه ملکوتی امام رضا(ع) در آن، مهم‌ترین شهرستان این استان را تشکیل می‌دهد که هرساله مهمان صدها مسافر از داخل و خارج از کشور است.

برای کسانی‌که چند روزی را در این شهر سپری می‌کنند، معرفی جاذبه‌های گردشگری این شهرستان خالی از لطف نیست که از جمله آنها؛ مسجد گوهرشاد، منطقه نمونه گردشگری شاندیز، منطقه نمونه گردشگری، منطقه نمونه گردشگری سپاد خراسان، آرامگاه فردوسی، آرامگاه‌های نادرشاه افشار، پسیان و هارونیه، منطقه طبیعی تفریحی جاغرق، دره آل، پارک ملت، کوه‌سنگی و کوهستان پارک شادی، بازار رضا و بازارهای مشهد، مسجد 72 تن، چهارطاقی‌های بازه‌هور و چلاقد، روستای ده سرخ و پاژ، روستای کوهپایه‌ای کنگ و روستای عنبران و غیره است.



شهرستان‌های فیروزه و نیشابور از دیگر شهرستان‌های تفریحی خراسان رضوی هستند که جاذبه‌های تفریحی آن چشم هر بیننده‌ای را خیره می‌کند. از جمله جاذبه‌های گردشگری این شهرستان‌ها عبارتند از: منطقه نمونه گردشگری نیشابور، آرامگاه خیام، آرامگاه عطار نیشابوری، آرامگاه کمال‌الملک، منطقه ییلاقی باغرود و اردوگاه شهید رجایی، رباط‌های نیشابور، علاقه‌بند و شوری‌آباد، مقبره ابو سعید ابوالخیر، گنبدهای آجری شه‌میر و غیره.
 
درباره سوغات این استان و مسافران آن در این کتاب می‌خوانیم: «این مسافران معمولا سجاده، جانماز، مهر، تسبیح، عطریات، انواع نباتات و نقل و شیرینی، خشکبار، ادویه‌‌جات، زرشک و زعفران نیز با خود سوغات می‌برند. علاوه بر تهیه خوراکی‌های متنوع، هنر دست مردمان این استان در قالب‌هایی مانند برک‌بافی، قالی و گلیم‌بافی، ابریشم‌بافی، فیروزه‌تراشی، سفال، حکاکی روی سنگ، پوستین‌دوزی و غیره جلوه می‌کند.»

در جایی دیگر نوشته شده است: «جشن‌های ملی-مذهبی مردم خراسان رضوی مانند سایر نقاط کشور با اندکی تفاوت برگزار می‌شود؛ مثلا در مراسم چهارشنبه‌سوری پس از خاموش‌شدن آتش، خاکستر آن را به باد می‌سپارند. پس از مراسم آتش نیز برای دفع بلا مقداری زغال، نمک و سکه در کوزه‌ای می‌گذارند و از بام به پایین پرت می‌کنند.»

در صفحات پایانی این کتاب اسامی هتل‌ها و مهمان‌پذیرهای این استان، نقشه راه‌های استان خراسان رضوی، جدول مسافت‌های بین شهری و نقشه تقسیمات کشوری برای علاقه‌مندان درج شده است.

 چاپ نخست کتاب «خراسان رضوی» تالیف مژگان سبزیان در 38 صفحه، شمارگان 2 هزار نسخه و بهای 13 هزار تومان از سوی گروه پژوهشی انتشارات کامل با سرویراستاری الهام سلمانی فروغی چاپ و منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها