وی ضمن اشاره به اثر گرانقدر آیتالله مهدوی کنی با عنوان «نقطههای آغاز در اخلاق عمل» که تاکنون بیش از 30 بار تجدید چاپ شده است گفت: کتاب «نقطههای آغاز در اخلاق عمل»، محصول درسگفتارهای اخلاقی آن مرحوم است که تدوین شده و با دقت و نظارت ایشان به جامعه علمی عرضه شده است.
الویری همچنین ویژگیهای این کتاب را در چهار قلمرو دستهبندی کرد و گفت: اولین ویژگی این اثر، جامعیت و همه جانبهنگری آن است؛ اثری که هم به مباحث اخلاقی توجه دارد و هم یکجانبه و محدود به نگارش درنیامده است.
این عضو هیئت علمی دانشگاه باقرالعلوم (ع) در توصیف دومین ویژگی این کتاب به توجه خاص آیتالله مهدوی کنی در حفظ اصالت دینی اشاره کرد و ادامه داد: وی در نگارش کتاب «نقطههای آغاز در اخلاق عمل»، توجهی خاص به منابع دین داشته و مباحث کتاب را بر روایات و احادیث استوار کرده است. در همین خصوص، آیتالله مهدوی کنی معتقد بود که وحی باید تنها آبشخور مباحث اخلاقی در جامعه اسلامی باشد.
الویری اتقان و استواری تحقیقات علمی آیت الله مهدوی کنی را نیز به عنوان یکی دیگر از ویژگیهای آثار علمی وی و بهویژه، کتاب «نقطههای آغاز در اخلاق عمل» دانست و گفت: آیتالله مهدوی کنی در نگارش آثار خود، هرگز اجازه نمیداد که بحثی حاشیهای، اصالت علمی اثرش را تحت تأثیر قرار دهد و همواره از چنین مواردی پرهیز میکرد. به عنوان مثال، او معتقد بود تجربیات ضعیف و شخصی در بحث اخلاق از جایگاهی تعمیمپذیر برخوردار نیستند.
دانشآموخته دانشگاه امام صادق (ع)، قلم روان و بیان شیوای آیت الله مهدوی کنی را به عنوان چهارمین ویژگی برجسته آثار وی برشمرد و تصریح کرد: در نگارش علمی، کسی از نگارش روان برخوردار است که بر بحث، احاطه کامل داشته باشد. قلم آیتالله مهدوی کنی علاوه بر آنکه نشان از تسلط و احاطه او بر مباحث علم اخلاق دارد، از قابلیت فهم و درک عمومی نیز برخوردار است.
الویری درباره نقش آیتالله مهدوی کنی در رشد و توسعه انتشارات دانشگاه امام صادق (ع) نیز گفت: وی دانشگاه امام صادق (ع) را بر مبنای تبلیغ و دعوت به اسلام بنا نهاد و معتقد بود که باید فرآیند ارتباطی میان دانشگاه و جامعه ایجاد شود و به تبع آن، یافتههای دانشگاهی و علمی در خدمت نیازهای جامعه باشد. بر همین مبنا، تلاش بر این بود تا حاصل و نتایج پایاننامههای مقاطع مختلف دانشگاه در قالب کتاب، در اختیار جامعه قرار گیرد. در این مورد آیت الله مهدوی کنی، بسیار حساس و نکته سنج عمل میکرد و مخالف هرگونه اقدام شتابزده در این راستا بود. از همین رو انتشارات این دانشگاه سالها پس از تأسیس آن و تربیت گروههای مختلف دانشآموخته شکل گرفت و تلاش کرد تا در جهت اندیشه آیتالله مهدوی کنی در تبلیغ و دعوت به اسلام گام بردارد.
نظر شما