دکتر مژدهای آذر در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) درباره روزآمدی منابع حوزه داروسازی اظهار کرد: امروز عمده منابع اصلی رشته داروسازی، ترجمه است؛ بهعنوان مثال «مارتیندل» انگلیسی، «usp»، «رمینگتون» و «فارماکوپه» ایرانی از منابع اصلی رشته داروسازی هستند که همزمان با دنیا در دانشگاههای ایران نیز تدریس میشود.
معرفی دستاوردهای بومی ایران در قالب مقاله
وی درباره تالیفات بومی در حوزه داروسازی افزود: بیشتر دستاوردهای بومی ما در قالب مقاله در نشریات معتبر جهانی منتشر شدهاند. در این اواخر سه تن از محققان مطرح ایرانی در حوزه داروسازی به نقل از پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISI) بهعنوان دانشمند برتر معرفی شدند. در فهرست اعلام شده از سوی این پایگاه، نام یک پزشک نیز منعکس شده بود. برتری دانشمندان داروساز ایرانی در این فهرست افتخارآفرین بود.
مژدهای آذر با اشاره به جمعیت 20 هزار نفری داروسازان کشور ادامه داد: افتخارآفرینی محققان داروسازی کشور را میتوان به دستاوردهای بزرگ یک گروه کوچک تعبیر کرد.
وی در ادامه با بیان این مطلب که ایران به خودکفایی 97 درصدی در تولید دارو رسیده است، گفت: واردات اندک ما در حوزه دارو به معنای وابستگی ما نیست.
تاکید رهبری بر استفاده از منابع کهن در طب جدید
رئیس انجمن داروسازان ایران درباره تاثیر آثار کهن داروسازی در تولید کتابهای دانشگاهی اظهار کرد: منابع کهن داروسازی به حوزه طب سنتی مرتبط است و با تاکیدات مقام معظم رهبری در چند سال اخیر، توجه خاصی برای استفاده از محتوای این منابع در طب مدرن شده است که بهزودی دستاوردهای آنرا خواهیم دید.
مژدهای آذر ادامه داد: توجه به استفاده از منابع کهن داروسازی با تلاشهای محققان ایرانی در قالبهای علمی روز ارائه خواهد شد، تا دانشی که با مداخله غیرعلمی عطاریها به انحراف رفته، در قالب صحیح در اختیار دانشجویان و مردم قرار گیرد.
رازی، الگوی جامعه داروسازی
وی با تاکید بر انگیزه دانشگاهیان در بهرهگیری از منابع طب سنتی گفت: دانشگاهیان به منابع حوزه طب سنتی بهویژه داروسازی توجه دارند. زکریای رازی بهعنوان یکی از داروسازان مطرح تاریخ ایران که صاحب تالیفات بسیاری از جمله اثر ارزشمند «الحاوی» بوده، برای داروسازان و مولفان این حوزه الگوست.
رئیس انجمن داروسازان ایران با اشاره به تاثیر تلاشهای قدمای داروسازی در عملکرد داروسازان مدرن اظهار کرد: زکریای رازی، در بین جامعه داروسازان بهعنوان شخصی مطرح است که از مال دنیا چشم پوشید و بسیاری از بیماران خود را بدون دریافت هزینه درمان کرد.
مژدهای آذر با تاکید بر الگوبرداری مولفان و محققان ایرانی از محمدبن زکریای رازی ادامه داد: دانشمندانی مانند زکریای رازی، هیچگاه از ذهن تاریخی دانشمندان و دانشجویان ما پاک نمیشوند. در حقیقت زکریای رازی الگویی همیشگی برای جامعه داروسازی است.
چهارشنبه ۵ شهریور ۱۳۹۳ - ۰۹:۵۱
نظر شما