امروز(14 دیماه) برابر است با سالروز درگذشت آیت الله «شیخ محمد لاكانی» صاحب کتاب های شرح مكاسب شیخ انصاری و كفایةالاصول و همچنین آیت الله «آقامحمد كبیر» که مکتوبات متعددی را نوشت.-
وی در 10 سالگی به همراه پدرش راهی رشت شد و پس از پشت سر گذاردن مقداری از تحصیلات جدید، به فراگیری علوم دینی پرداخت. آیتالله لاكانی سال 1310 هجری شمسی برای ادامه تحصیلات وارد حوزه علمیه قم شد و از محضر درس آیات عظام سید احمد خوانساری، سید صدرالدین صدر، سیدمحمد حجت كوهكمرهای و پدر خویش استفاده کرد.
وی پس از چند سال به عتبات رفت و پس از موفقیت در امتحان، از حضرات آیات سید ابوالحسن اصفهانی و آقاضیاءالدین عراقی اجازه اجتهاد دریافت كرد. وی پس از مراجعت به قم، به مدت هفت سال از درس خارج فقه و اصول آیتالله بروجردی بهره برد و همزمان به تدریس دوره سطح و فلسفه پرداخت.
آیتالله لاكانی بعدها به دلیل ارتحال پدر و نیز بیماری خودش، به رشت رفت و مقیم آنجا شد. وی در مدت نیم قرن اقامت در رشت شاگردان بسیاری را پرورش داد و به تألیف و تدریس اهتمام ورزید.
از این فقیه آثار متعددی بر جای مانده كه شرح مكاسب شیخ انصاری و كفایةالاصول و نیز رسالاتی در علم اخلاق، علم درایه، نفس و قواعد فقهیه و اصولیه از آن جملهاند.
این عالم ربانی سرانجام 14 دی 1379 هجری شمسی برابر با 8 شوال 1421 هجری قمری در 89 سالگی دعوت حق را لبیك گفت و در مسجد كاسهفروشان رشت به خاك سپرده شد.
در چنین روزی همچنین مرجع بزرگوار آیت الله «آقامحمد كبیر» عالم و فقیه جان به جان آفرین تسلیم کرد.
آقامحمدقمی فرزند آقا حسین قمی معروف به «کبیر» سال 1288 هجری قمری در قم به دنیا آمد. وی مقدمات و سطوح را در قم و تهران خواند. از جمله استادان وی میرزا حسن آشتیانی، آقامحمود قمی و شیخ فضل الله نوری هستند.
وی سال 1319 هجری قمری به نجف رفت و از درس آخوند خراسانی و دیگر علما بهره گرفت و سال 1330 به قم مراجعت کرد. وی سالها به ارایه خدمات دینی مشغول بود و در یكی از مساجد اصلی شهر، اقامه جماعت میکرد.
از این عالم آثار و تالیفاتی بر جای مانده است. آرامگاه وی در شیخان قم است. آیت الله كبیر هنگام رحلت در سال 1369 هجری قمری 81 سال داشت.
نظر شما