به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، بختیار علی نویسنده و شاعر کرد عراق است که در سال 1960 به دنیا آمد و 36 سال بعد به آلمان مهاجرت كرد.
او تاكنون آثاری چون «مرگ تکفرزند دوم»، «غروب پروانه» و «آخرین انار دنیا» را منتشر كرده و بسیاری او را حرفهایترین نویسنده كرد زبان میدانند. رمانهای علی در كردستان طرفداران زیادی دارد و بیشترین میزان شمارگان كتاب را در این كشور به خود اختصاص داده است.
تاکنون رمانهای «شهر موسیقیدانهای سفید»، «آخرین انار دنیا» و «قصر پرندگان غمگین» از بختیار علی در ایران ترجمه و منتشر شده است.
در یکی از اشعار این کتاب آمده است:
«من درکارم،
آنگاه که زندگی بالا رفتن از نردبانیست در غبار
آنگاه که زندگی فراز شدن بر برجیست از راه پلهها در غبار.
من که با خون عشق میورزم،
آماج پیغام خدایم آنسان که آنسو، عشق همچون سیلابی میخروشد،
خدا دردی را بهسویم نشانه میرود که آنسو، فریاد چونان خوناب بیرون میتراود.»
مجموعه اشعار «نردبانی در غبار» برگزیدهای از اشعار کتاب «تا سوگ گل تا خون فرشته» است که با ترجمه عباس محمودی، در 136 صفحه و به بهای 6 هزار و 600 تومان از سوی نشر افراز راهی نمایشگاه کتاب ایران شده است.
برگزیده
-
رئیس بنیاد ایرانشناسی در روز بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی:
شاهنامه کاخ بلند فرهنگ ایرانی است
علی اکبر صالحی: «حکیم ابوالقاسم فردوسی تنها یک شاعر نبود، بلکه معمار زبان فارسی و پاسدار هویت ملی ایران بود. شاهنامه او نه فقط یک اثر ادبی، بلکه شناسنامه فرهنگی ملت ایران است.»
-
گفتوگو با مهدی خسروانی، مترجم «شناسایی پروپاگاندای رسانهای»؛
رسانه و حقیقت
رسانه حتی اگر عزم بیطرفی داشته باشد «نمیتواند» بیطرف باشد، هم به دلیل محدودیتهای نگرش خودش، هم به دلیل جبر مخاطب که مجال بیطرفی را از رسانهها سلب میکند.
-
نامهایی که زندهاند؛
آیا ادبیات هنوز میتواند نامهایی بسازد که زنده بمانند؟
چرا دیگر نامی مثل «اِما بوواری» یا «آنا کارنینا» در ذهنها نمیماند؟ در دورانی که نامها بیشتر در شبکههای اجتماعی و سیاست شنیده میشوند تا در رمانها، جای شخصیتهای ماندگار ادبی کجاست؟ نگاهی دوباره به سخنان اینگبورگ باخمن ما را به این پرسش مهم میرساند: آیا ادبیات هنوز میتواند نامهایی بسازد که زنده بمانند؟
-
به مناسبت گرامیداشت روز جهانی موزه و میراث فرهنگی؛
کتاب، موزههای تاریخی و میراث مستند ایران
مراجعه به کتاب راهنمایی که برپایهی اطلاعات دست اول و نقشههای بهکارآمدنی نوشته شده باشد نه تنها برای گردشگران و بازدیدکنندگان میراث تاریخی و فرهنگی ضرورت دارد، بلکه برای متخصصان و کارشناسان نیز از اهمیت خاصی برخوردار است.
-
گفتوگوی ربکا سولنیت با ایندیپندنت؛
راههایی که مستقیم نیستند/ در ستایش ناداستان بهمثابه ادبیات مقاومت
ربکا سولنیت نویسنده، مورخ و فعال اجتماعی آمریکایی است که به دلیل آثارش در زمینههای فمینیسم، محیطزیست، تاریخ فرهنگی و عدالت اجتماعی در کتاب جدیدش مثل سایر کتابهایش اعتقاد دارد که داستان قله ادبیات نیست بلکه مستندنویسی هم راهی تدریجی به سوی موفقیت محسوب میشود.
-
پرفروشهای جامی در سیوششمین نمایشگاه کتاب تهران ؛
استقبال کتابخوانهای ایرانی از نیچه و یونگ
نشر جامی در آخرین روز از برگزاری سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، فهرست پرفروشترین آثار خود را اعلام کرد؛ فهرستی که در آن نام فیلسوفان و متفکرانی همچون فردریش نیچه و کارل گوستاو یونگ بیش از دیگران به چشم میخورد.
-
گفتوگو با هایده مشایخ در نمایشگاه کتاب؛
جشنها به جای جنگها
هایده مشایخ: در کتابهای تاریخی بین ایران و روم رسم است که تاریخ جنگها بیشتر دیده میشود اما این کتاب به مناسبات خارج از دوره جنگها میپردازد و با جشنهای همدیگر آشنا میشدند
-
رونمایی کتاب در دانشگاه ادیان و مذاهب با حضور دکتر محسن جوادی؛
«صفات الهی از منظر فیلسوفان دین غربی»
از کتاب «صفات الهی از منظر فیلسوفان دین غربی» نوشته رضا الهیمنش جمعه ۲۶ اردیبهشتماه با حضور دکتر محسن جوادی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در غرفه انتشارات دانشگاه ادیان و مذاهب رونمایی شد
-
عباس عراقچی در بازدید از نمایشگاه بینالمللی کتاب:
«قدرت مذاکره» حاصل چهل سال تجربه در وزارت امور خارجه است
وزیر امور خارجه: کتاب «قدرت مذاکره» حاصل چهل سال تجربه در وزارت امور خارجه است و هدف از نگارش آن، انتقال این تجربهها به نسل جوان و دانشجویان روابط بینالملل بوده است.
-
پیشنهاد کتابهای روزبه زرینکوب در نمایشگاه سی و ششم؛
از «فیسبیلالله» تا «موسی و گرشاسب، اردشیر و هرود»
روزبه زرینکوب، استاد گروه تاریخ دانشگاه تهران به چند کتاب تاریخی اشاره کرد که در سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران مورد پسندش واقع شده بود.
-
قاجارها در نمایشگاه کتاب سی و ششم؛
«حظ کردیم و افسوس خوردیم»
در گشتوگذاری که میان غرفههای سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران داشتیم، از موسسات نشر در رابطه با آثار پرفروش با موضوع تاریخ قاجار پرسوجو کردیم.
-
موسسه فرهنگی اکو در نمایشگاه کتاب رونمایی کرد؛
نامههای شخصی علامه اقبال به همکلاسیاش
این اثر دفتر خاطراتی از علامه اقبال است و نویسنده آن خاطرات، نخستین دختر مسلمان از شبه قاره هند است که جهت تحصیل در مقطع دکتری به اروپا رفته بود و آن دختر خانم عطیهبیگمفیضی دوست و همکلاسی اقبال بود.
-
سید حسن امین در نمایشگاه کتاب؛
شاهنامه را انتخاب کنیم
سید حسن امین: بررسی ویژگیهای نظیرهگویی در شاهنامه امین براساس شاهنامه فردوسی است. زیرا این نظیره علاوه بر مشابهتهایی که با شاهنامه فردوسی دارد، مطالبی را در تکمیل بخشهای تاریخی شاهنامه فردوسی آوردهام.
-
حسین ابوالحسن تنهایی با گفتوگو با ایبنا در نمایشگاه کتاب؛
خوانش مکتب شیکاگو دچار کجفهمی شده
متأسفانه کمشدن فرصتهای زندگی که نتیجه خرابی دستگاههای اقتصادی مملکت است، انگیزههای هزینه کردن در کار کتاب را هم برای ناشران از بین برده و هم برای خوانندگان.
-
انتشارات هیرُمبا در نمایشگاه کتاب منتشر کرد؛
شاهنامه شایانترین بُنآگاهی فرهنگی ما ایرانیان
شاهنامه برجستهترین و شایانترین بُنآگاهی فرهنگی ما ایرانیان به شمار میرود و نمیتواند تنها برآمده از پندار فردوسی و سرودگویی باشد.
-
گفتگوی اختصاصی ایبنا با مصطفی ملکیان
نباید کتاب را مانند روزنامه خواند
ملکیان: باید هنگام مطالعه، نکات مهم را علامتگذاری کرد یا در دفتر جداگانه نوشت. یک کتابخوان خوب کسی است که وقتی کتابش را باز میکنید، بتوانید بفهمید تا کجا مطالعه کرده و چه نکاتی برایش مهم بوده است.
-
پیشنهاد کتاب وزیر علوم در گفتوگو با ایبنا در حاشیه نمایشگاه؛
«انسان و ایمان»، «دیروز دانش» و «روانشناسی باور»
سیمایی صراف: افزایش قیمتها باعث شده که خانوادهها، در تنظیم سبد هزینههای خود، اگر مجبور به حذف کالایی شوند، متأسفانه کتاب را کنار میگذارند، و این مسأله بسیار تأسفبرانگیز است.
-
چیستی ایرانشناسی؛ ایرانشناسی دیروز و امروز؛
مفهوم فرهنگی «جهان ایرانی»
عسکر بهرامی به نقش کلیدی «زبان ایرانی» به عنوان یکی از بهترین مؤلفهها در تعریف مفهوم فرهنگی «جهان ایرانی» که در طول هزاران سال و در گستره جغرافیایی وسیعی از چین تا سوریه استمرار داشته، اشاره کرد.
-
بنیاد ملی پاکستان ««عمر خیام؛ حیات، فلسفه، و شعر» منتشر کرد؛
از هواشناسی و نجوم تا جبر و تعیین چگالی
خیام با فهم ویژگیهای انسان، رسالت جهانی خود را به زبانی که همه انسانها در گذشته، حال و فردا میشناسند، به بیان آورد. از کودکی، محصلی کوشا بود و حافظهای فوقالعاده داشت
-
بنیاد ملی پاکستان «معنویت اسلامی و صوفیسم» منتشر کرد؛
اسرار معنوی و مکاشفه دریا
«معنویت اسلامی و صوفیسم» به قلم محمد طاهر نویسنده پاکستانی و دانشآموخته ادبیات انگلیسی از دانشگاه پنجاب است که به همت بنیاد ملی پاکستان منتشر شده است.
تازهها
-
در گفتوگو با ایبنا مطرح شد؛
ادبیات؛ هنر زیبانویسی/ برای نوشتن رمان «میمون سرگردان» ۱۲۵ کتاب خواندم
اردبیل- یک نویسنده و رمان نویس اردبیلی، ادبیات را هنر زیبانویسی دانست و گفت: در بیشتر کارهایم دیدگاه روانشناختی انسان مدرن و امروزی را با سنتهای بهجا مانده از گذشته به هم ریخته و نمودی از تاریخ و سیاست را در قالب مفاهیم اجتماعی درگیر کردم.
-
به همت روشندل خوزستانی؛
۲ عنوان کتاب بریل به منابع کتابخانه مرکزی خوزستان اضافه شد
خوزستان- به همت روشندل خوزستانی، تعداد دو عنوان کتاب به منابع کتابخانه مرکزی خوزستان اضافه شد.
-
ایبنا از نخستین فلوشیپ نشر کودک گزارش میدهد؛
روایت یک دورهمی در تهران با میزبانی از ناشران بینالملل
نگاهی به نخستین فلوشیپ نشر تهران نشان میدهد که ناشران ایرانی برای حضور در نشر بینالملل باید با فراهمسازی زیرساختهای لازم به دوازه های ورود به جهانی شدن موسسات انتشاراتی خود قدم بگذارند.
-
با سخنرانی آندرانیک سیمونی انجام میشود؛
بررسی پیوندهای فرهنگ ایرانی و ارمنی با تمرکز بر شاهنامه فردوسی
با سخنرانی آندرانیک سیمونی، نشست «فردوسی و شاهنامه در فرهنگ و ادبیات ارمنی» برگزار میشود.
-
به بهانه انتشار «در باب جباریت»؛
تمرکز قدرت؛ نقطه اضمحلال آزادی و اخلاق
اشتراوس در این کتاب نشان میدهد که چگونه نقد یا فهم جباریت مدرن فقط از طریق فهم بنیادهای فلسفه سیاسی مدرن ممکن است
-
در هشتصد و پنجاه و دومین شب از شبهای مجله بخارا؛
شب حمید احمدی برگزار میشود
هشتصد و پنجاه و دومین شب از شبهای مجله بخارا به بزرگداشت حمید احمدی اختصاص یافته است.
-
نگاهی به خاطرات خودنوشت وزیر امور خارجه سابق سوریه؛
استقبال از کتاب «روایت گمشده» با ترجمه جابری انصاری
«روایت گمشده» خاطرات خودنوشت فاروق الشرع، وزیر امور خارجه سابق سوریه با ترجمه حسین جابری انصاری در انتشارات ایران، در سیوششمین نمایشگاه کتاب تهران توجه مخاطبان را به خود جلب کرد.
-
درنگی بر زندگی ژول مول؛
بزرگترین مترجم شاهنامه
ترجمه ژول مول از شاهنامه کاملترین و دقیقترین ترجمه از شاهنامه به یک زبان خارجی به شمار میآید، بهطوریکه بعد از گذشت بیش از یک قرن، هنوز متن نسبتاً کمغلطی بهشمار میرود و همیشه مورد مراجعه و استناد محققان قرار میگیرد. این ترجمه اساس کار اغلب شرقشناسانی میشود که به پژوهش درباره شاهنامه دست میزنند.
-
در هشتصد و چهل و نهمین شب از شبهای بخارا؛
شب مسعود جندقی میبدی برگزار میشود
مجله بخارا با همکاری دانشگاههای آزاد و سراسری میبد و بنیاد فرهنگی میبدی در سیامین سال برگزاری کنگره بینالمللی رشیدالدین در میبد، هشتصد و چهل و نهمین شب از شبهای بخارا را به مسعود جندقی میبدی اختصاص داده است.
-
مدیرکل بازاریابی و فروش شرکت پست در گفتوگو با ایبنا؛
افزایش ۶ درصدی ترافیک پستی در نمایشگاه ۱۴۰۴
مدیرکل بازاریابی و فروش شرکت پست از رشد ۶ درصدی ترافیکی پستی سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران خبر داد.
-
«میدان بهارستان»در شب بخارا رونمایی شد؛
نبض تاریخ معاصر ایران
مراسم رونمایی از کتاب «میدان بهارستان» نوشته حمیدرضا حسینی عصر روز سهشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴، با حضور جمعی از پژوهشگران، اهالی فرهنگ و علاقهمندان به تاریخ تهران در باغ نگارستان برگزار شد. این مراسم با همکاری نشر گهگاه، مجله بخارا، و به همت علی دهباشی و آرش تنهایی برگزار شد.
-
بهروزغریبپور در گفتوگو با ایبنا:
مدارس ما به ادبیات کلاسیک و فهم ادبیات کهن ایرانی روی بیاورند
بهروز غریبپور درباره بهرهگیری از آثار ترجمه در هنرهای نمایشی گفت: راه برونرفت از این تنگنا و سیاهچالهای که بیشتر مترجم هستیم تا مولف این است که از استاد باسواد استفاده کنیم، مدارس ما به کتاب و ادبیات کلاسیک و فهم ادبیات کهن ایرانی نظیر اشعار بزرگانی همچون مولوی، فردوسی، سعدی، عطار، ناصرخسرو روی بیاورند.
-
پیگیری مدیر نشر افراز به نتیجه رسید؛
شهرام شاهرختاش در قطعه نامآوران آرام میگیرد
مراسم تشییع پیکر و خاکسپاری شهرام شاهرختاش، شاعر معاصر، در قطعه نامآوران بهشت زهرا (س) برگزار میشود.
-
یادداشت؛
فلوشیپ نشر تهران؛ گام بلند در مسیر توسعه تعاملات کتابمحور
دبیر محتوایی فلوشیپ نشر تهران معتقد است؛ امضای نزدیک به ۱۶۰ پیشقرارداد در طول سه روز برگزاری فلوشیپ نشان میدهد که درصورت فراهم شدن شرایط مساعد، امکان گسترش تعاملات بین ناشران ایرانی و خارجی وجود دارد.
-
مروری بر کتاب «ناپلئون»؛
باغبانی که امپراتور شد
این بار روث اِسکِر، از مورخان برجسته و خلاق معاصر، زندگی ناپلئون را از زاویهای نو و متفاوت روایت میکند؛ از دریچه باغبانی، نخستین و آخرین عشق ناپلئون به حیات کوتاه و البته پرماجرای این جهانگشای فرانسوی.
-
به مناسبت بازنشر ترجمه پانزده رساله از افلاطون و زادروز ادعایی او
افلاطون به روایت فروغی و صناعی
همچنان ترجمههای قدیمی زندهیادان محمد علی فروغی و محمود صناعی خواندنی و حائز اهمیت است و خوانش آنها دست کم به علاقهمند فلسفه، مخصوصاً کسی که میخواهد گام در راه نگارش و ترجمه متون فلسفی بگذارد، درس فارسینویسی روان و استوار میآموزد.
-
علیاصغر حداد در گفتوگو با ایبنا:
ترجمه رمان توماس مان درباره گوته آماده انتشار است
علیاصغر حداد، مترجم ادبیات آلمانیزبان، درباره رمان «لوته در وایمار» توماس مان، که ترجمهاش قرار است بهزودی منتشر شود، گفت: توماس مان در این رمان اشاره کرده که چگونه گوته، نویسنده رمان «رنجهای ورتر جوان»، پس از سالها با یکی از شخصیتهای اصلی رمانش یعنی لوته روبهرو میشود و آنها خاطرات جوانی را مرور میکنند.
-
چهارشنبهها با کتابهای امام رضایی- ۲۱
نگاهی به مسیر مهاجرت امامهشتم در کتاب «قدمگاههای امامرضا(ع) در نیشابور، دهسرخ و مشهد»
خراسانرضوی - کتاب «قدمگاههای امام رضا (ع) در نیشابور، دهسرخ و مشهد» به قلم رضا نقدی، با توجه به مدارک تاریخی و جغرافیایی، تحلیلی جامع از مسیر مهاجرت امام هشتم از نیشابور به توس ارائه داده است.
-
مسابقه کتابخوانی «رئیس جمهور تراز انقلاب اسلامی» در سمنان برگزار میشود
سمنان- مسابقه کتابخوانی «رئیس جمهور تراز انقلاب اسلامی» همزمان با اولین سالگرد شهادت آیت الله رئیسی و هیئت همراه، در استان سمنان برگزار میشود.
-
پوستر گرامیداشت یادروز ملاصدرا منتشر شد
فارس ــ در آستانه یکم خرداد یادروز ملاصدرا، پوستر آیین بزرگداشت این چهره برجسته فلسفه اسلامی منتشر شد.
نظر شما