به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، آیین رونمايي از سه پايگاه پژوهشي «عترت»، «ولايت فقيه» و «ايران نمايه» و همچنين نرمافزار «لوح كريم» امروز دوشنبه هفتم اسفندماه در سالن اجتماعات ساختمان شوراي فرهنگ عمومي برگزار شد.
حجتالاسلام والمسلمین مرتضي آقاتهراني، رييس كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي، منصور واعظي دبيركل نهاد كتابخانههاي عمومي كشور و اسماعيل قادريفر، مشاور و معاون پژوهش و فناوري وزارت علوم، تحقيقات و فناوري از میهمانان این مراسم بودند.
رييس كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي با بيان اينكه اين كميسيون آماده ارايه كمكهاي مادي و معنوي براي ترويج فرهنگ قرآن است، عنوان كرد: موسسه فرهنگي و اطلاعرساني نمايه كارهاي بزرگ فرهنگي را انجام ميدهد.
حجتالاسلام آقاتهراني اظهار كرد: معجزه پيامبر اسلام(ص) كتاب، خواندن و نوشتن است كه در قرآن به شرافت قلم قسم ياد ميشود و اين كتاب همواره از صاحبان عقل به دليل استفاده نكردن از عقل شكايت ميكند.
وي با بيان اينكه دشمنان در دنياي فناوري و اطلاعات امروز با نرمافزارهاي مخرب به جنگ دين خدا ميروند، اظهار كرد: كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي از نرمافزاهاي توليد شده با محتواي سازنده حمايت ميكند و مطرح كردن كتاب خدا در اين دنيای مجازی بسيار ارزشمند است.
منصور واعظي، دبيركل نهاد كتابخانههاي عمومي كشور نیز در اين مراسم عنوان كرد: يكي از دستاوردهاي انقلاب اسلامي ايران، ارتقاي فرهنگ دانش، فناوري و مطالعه است. طبق آخرين سنجش سرانه مطالعه، برچسب اتهام مطالعه نكردن از مردم ايران برداشته شد.
وي با بيان اين كه ايرانيان در سال 1390 به طور متوسط دو و نیم جلد كتاب خواندهاند، عنوان كرد: بخش قابلتوجهی از آمار مطالعه مربوط به مطالعه در فضاي مجازي است.
دبيركل نهاد كتابخانههاي عمومي كشور با بيان اينكه گرايش نوجوانان و جوانان در فضاي مجازي روبه افزايش است، اظهار كرد: اين سنجشها نشان ميدهد ميران مطالعه فضاي مجازي نسبت به دنياي كتاب كاغذي، روندي افزايشی دارد.
واعظي اظهار كرد: تعدد كاربران براي مطالعه در فضاي مجازي مزيتها و چالشهاي ويژه خود را دارد اما به دليل حجم زياد اطلاعات، دسترسي آسان و آگاهي از نظرات مخالف و موافق در بخش مطالعه و كتابخواني و همچنين محدوديت زماني براي استفاده از اين فضا، مطالعه مجازی بسيار با استقبال روبهرو شده است.
وي با تاكيد بر مديريت محتوا و مطالعه در فضاي مجازي اظهار كرد: ارزيابي نهاد كتابخانههاي عمومي كشور در فضاي كتابخواني مجازي كه هرسال 100 كتاب برتر را ارزيابي محتوايي ميكند، نشان ميدهد روند استفاده از كتابهاي مناسب، افزايش چشمگيري داشته است.
واعظي اظهار كرد: اين آمارها نشان ميدهد، بيشترين مطالعه در فضاي مجازي با ارتقاي دانش، تقويت ايمان و هويتهاي ملي همراه است، به طوري كه بيش از 50 درصد كتابهاي امانت گرفته شده از كتابخانههاي عمومي مربوط به آثار منتشر شده در طول چهار سال اخير است.
دبيركل نهاد كتابخانههاي عمومي كشور عنوان كرد: اين آمار نشان ميدهد كه مديريت منابع، تبليغ كتاب مناسب و برگزاري مسابقههاي با كيفيت كتابخواني بدون اينكه هيچ الزامي براي استفاده از كتابها ايجاد كند، فرهنگ كتابخواني را به سمت مطالعه مفيد هدايت کرده است.
وي تاكيد كرد: در فضاي مجازي نخستين نكته توليد محتواي سالم است كه با فرهنگ ايراني و اسلامي مطابقت كند و حجم توليد محتواهاي ارزشمند در موسسه فرهنگي و اطلاعرساني نمايه بسيار رضايتبخش است.
اسماعيل قادريفر، مشاور و معاون پژوهش و فناوري اطلاعات وزارت علوم نیز عنوان كرد: هرچند اقبال به فضاي مجازي و مطالعه در اين بخش با افزايش چشمگيري روبهروست اما همچنان كتاب به عنوان منبع خلاقيت در عرصه علمي و فناوري كشور رتبه اول را دارد.
وي با بيان اينكه هيچ منبعي جايگزين كتاب كاغذي نميشود، اظهار كرد: با توجه به افزايش كاربران براي مطالعه در فضاي مجازي بايد پاسخگويي مناسبي براي اين فضا داشته باشيم و دوران تحريم را به فرصت خلاقيت و شكوفايي علمي با كمتري هزينه و بيشترين نمره علمي تبديل كنيم.
مشاور و معاون پژوهش و فناوري اطلاعات وزارت علوم، تحقيات و فناوري اظهار كرد: تشكيل شوراي عالي فضاي مجازي بعد از شوراي عالي انقلاب فرهنگي در كشور نماد توجه به محتواي توليدي در اين فضاست.
قادريفر با اشاره به پايگاههاي علمي كشور مانند isc ويژه مقالههاي پژوهشي دانشمندان جهان اسلام، پايگاه ايران داك ـ كه ويژه پاياننامهها و مقالههاي پژوهشي پژوهشگاه فناوري و اطلاعات است ـ اظهار كرد: اكنون با راهاندازي پايگاه مقالات ايران نمايه، اين پايگاههاي تخصصي، جامعتر ميشود.
وي با بيان اينكه اكنون ايران رتبه 16 دنيا را از نظر علمي دارد، اظهار كرد: وجود 35 هزار مقاله علمي و پژوهشي و كسب رتبه نخست در منطقه خاورميانه از نظر علمي نشان ميدهد كه ما از نظر علمي 13 سال جلوتر از چشم انداز 1404 هستيم.
مشاور و معاون پژوهش و فناوري اطلاعات وزارت علوم، تحقيات و فناوري گفت: بنابر به منويات رهبري بايد توليد علم و مقالههاي كه نشاندهنده توان علمي كشورند به سمت كاربرمحوري و نياز جامعه حركت كند.
محمدرضا اخضريان كاشاني، مديرعامل موسسه فرهنگي و اطلاعرساني نمايه نیز درباره پايگاه پژوهشي ايران نمايه عنوان كرد: اين پايگاه شامل بيش از يك ميليون و سيصد هزار مقاله شامل مقاله، نقد، گفتوگوهاي مندرج در نشريات كشور است.
وي همچنين درباره پايگاه پژوهشي عترت اظهار كرد: اين پايگاه تخصصي شامل 500 هزار مدخل كتابشناسي و 10 هزار مدخل متني شامل زندگينامه، كتاب، احاديث و بيش از 20 هزار مقاله است.
مديرعامل موسسه فرهنگ و اطلاعرساني نمايه اظهار كرد: پنج هزار و 200 مجموعه كتابشناسي از امام خميني(ره) و رهبري به صورت تماممتن در پايگاه ولايت فقيه قرار گرفته است.
كاشاني ادامه داد: همچنين نرمافزار لوح كريم با سه ترجمه فارسي و 10 ترجمه به زبانهاي ديگر نيز از امروز در دسترسي علاقهمندان قرار خواهد گرفت.
دوشنبه ۷ اسفند ۱۳۹۱ - ۱۴:۴۱
نظر شما