به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، به نقل از ستاد خبری سومین جشنواره صاحبدلان، اين نويسنده و كارشناس درباره نمايشنامههایی كه خوانده و نقد شدهاند، گفت: در بررسی آثار به اين نتيجه میرسيديم كه سطح و كيفيت آثاری كه به جشنواره ارایه شده به نوعی پيرو جريان كلی نمايشنامهنويسی در كشور هستند.
وی افزود: نكته ديگر اين است زمانیکه جشنوارهای موضوعی برگزار میشود، كيفيت خاص خود را پيدا کرده و به لحاظ تعداد نفرات شركت كننده چارچوب مشخصی پيدا میكند. در اين شرايط نويسنده متن نمیتواند تخيل خود را درباره موضوعهای گوناگون به پرواز درآورد كه اينجا بحث خلاقيت و مطالعه بيشترين كمک را به نگارنده نمايشنامه خواهد كرد.
اين نمايشنامهنويس با تاكيد بر بحث مطالعه اظهار كرد: استعداد و توان هنری هنرمند نيز بايد با سطح مطالعه او هماهنگی داشته باشد، طبيعی است هرچه توانایی و هماهنگی ميان اين دو بالاتر باشد كيفيت كار بيشتر خواهد شد.
شماسی نقش پژوهشهای دانشگاهی را در اين باره با اهميت دانست و اظهار داشت: چون بحث مسایل دينی هم برای توليد آثار نمايشی از اين دست در ميان است، اعتقاد هنرمندی كه اقدام به نگارش يا كارگردانی اثر میكند حایز اهميت میشود و تاثيرگذاری بالایی درنتيجه نهایی و نمایشنامه توليد شده خواهد داشت.
شماسی در پایان گفت: نويسنده نمايشنامه مذهبی بايد نسبت به آنچه به نگارش در میآورد اطلاعات بالا و باور داشته باشد. در پایان تاكيد میكنم برای اينكه كليت اثر نوشته شده كيفيت بيشتری پيدا كند، نويسنده بايد شاخصههایی همچون مطالعه، جوهره هنری و باور و اعتقاد به موضوع داشته باشد.
سومین جشنواره سراسری تئاتر صاحبدلان به دبیری علی موذنی از مهرماه آغاز شده است و تا پایان بهمن ماه ادامه خواهد داشت.
چهارشنبه ۲۰ دی ۱۳۹۱ - ۱۲:۵۷
نظر شما