به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، سیدرضا صالحیامیری، وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، با همراهی حجتاله ایوبی، رئیس مرکز بینالملل این وزارتخانه، در زادروز محمدعلی موحد، یکی از بزرگترین شخصیتهای معاصر در عرصه تفکر، عرفانپژوهی و تاریخنگاری، با این چهره برجسته فرهنگ ایرانی دیدار کردند.
در تداوم سنت نکوداشت مفاخر زنده و پاسداشت چهرههای ممتاز فرهنگی، دیدار با محمدعلی موحد، از قلههای رفیع اندیشه، تاریخ و عرفان در ایران معاصر از سوی وزارت میراث فرهنگی صورت پذیرفت. در این دیدار که با همراهی حجتاله ایوبی، رئیس مرکز بینالملل این وزارتخانه انجام شد، ضمن تجلیل از بیش از هفت دهه خدمات علمی و معنوی، بر جایگاه راهبردی نخبگان در منظومه هویتی ایران تأکید شد.
موحد، عضو پیوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی، از معدود چهرههایی است که در طول حیات علمی خود، توانسته است ساحتهای متکثر اندیشه ایرانی از حقوق و تاریخ گرفته تا عرفان و فلسفه زبان را به طرز خلاقانهای با یکدیگر پیوند دهد.
وی با تصحیح انتقادی و عالمانه اثر «مقالات شمس تبریزی»، نهتنها به بازخوانی یکی از متون محوری عرفان اسلامی همت گماشت، بلکه پلی میان سنت و دغدغههای مدرن فهم ساخت.
در این دیدار، صالحیامیری موحد را «نماد پیوست خرد، معنا و هویت» دانست و گفت: در زمانه بحران معنا، وجود فرزانهای چون موحد، موهبتی تاریخی برای صیانت از میراث معنوی ایران است. او تجسم عینی عقلانیت تاریخی ایران است؛ میراث زندهای که باید در تراز ملی، منطقهای و جهانی بازشناسی و بازنشر شود.
ایوبی نیز با تأکید بر کارکرد تمدنی و دیپلماتیک سرمایههای فکری ایران، بیان کرد: چهرههایی چون موحد، نهفقط میراثدار، بلکه میراثسازند؛ آنها واسطههای انتقال حکمت ایرانی به جهان معاصرند. دیپلماسی فرهنگی ایران، بدون بهرهمندی از چنین منابعی، فاقد پشتوانه معنوی لازم برای تعامل مؤثر در سطح جهانی است.
محمدعلی موحد پیشتر، به پاس نقش ممتاز خود در توسعه مرزهای دانش، دریافتکننده نخستین «نشان عالی خورشید» از سوی کمیسیون ملی یونسکو در ایران بوده است؛ افتخاری که نمایانگر اجماع نهادهای ملی و بینالمللی بر جایگاه رفیع ایشان در فرهنگ ایران معاصر است.
نظر شما