یکی از مترجمان کتاب «زمینههای آسیبشناسی روانی» در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، درباره هدف خود از ترجمه این اثر گفت: دکتر بنفشه غرایی، ویراستار کتاب، این اثر را در درس آسیبشناسی روانی دوره دکترای روانشناسی بالینی انستیتو روانپزشکی تهران معرفی و تدریس میکرد. نگاه موشکافانه وی در انتخاب کتابی تخصصی و جدید و پیشنهاد خود وی برای ترجمه، مهمترین عامل در انتخاب کتاب مذکور برای ترجمه بود تا دانشجویان تحصیلات تکمیلی و افرادی که مایل به بررسی مشکلات روانی با دیدگاهی تخصصی هستند، به منبعی فارسی دسترسی داشته باشند و با راحتی و سرعت بیشتری بتوانند مطالب را مطالعه و مفاهیم آن را درک کنند.
وی افزود: کتاب حاضر نگاهی تخصصی و جامع به زمینههای مستعدکننده و تداومدهنده اختلالات روانی دارد که در کمتر کتابی وجود دارد.
دکتر زرگر درباره تفاوتهای این اثر با سایر منابعی که به زبان فارسی وجود دارند گفت: یکی از مباحث مهم در حیطه روانشناسی و کار با مشکلات و اختلالات روانشناختی، بحث پیشگیری است. این ویژگی کمتر در کتابهای موجود مدنظر قرار میگیرد. بررسی و شناسایی زمینههایی که فرد را مستعد ابتلا به مشکلات روانشناختی میکند، گامی مهم در پیشگیری از این مشکلات است. این مباحث در قسمتهایی از کتاب حاضر پوشش داده میشود که به عوامل زمینهساز اختلال در دوران کودکی اشاره دارد.
وی درباره این تفاوتها افزود: یکی از مهمترین تفاوتهای این کتاب با سایر آثار، بررسی زمینهسازهای مشکلات روانشناختی در سرتاسر عمر است. این دیدگاه نگاهی جامع به بحث آسیبپذیری میدهد و از دیدگاه سنتی که فقط به دورههای خاص در ایجاد آسیب روانی نظر داشتهاند، فاصله میگیرد.
به گفته زرگر، مبحث مهم دیگر در حوزه روانشناسی، درمان اختلالات و مشکلات روانشناختی است. وی در توضیح این مبحث گفت: شناسایی زمینهسازهای این مشکلات میتواند روند درمان را مشخص کند. در واقع روشن میشود که باید چه زیرساختهای مشکلدار زیستی، روانی، محیطی یا اجتماعی بازسازی شده یا مورد مداخله قرار بگیرند. این موضوع در فصول مختلف کتاب پوشش داده شده و افق دید درمانگران و پژوهشگران حوزه درمان را وسعت میبخشد.
تمامی متخصصان حوزه روانشناسی و روانپزشکی چون روانشناسان بالینی، روانشناسان بالینی کودک، روانپزشکان (بزرگسال و کودک و نوجوان)، مشاوران، دانشجویان رشتههای روانشناسی و به ویژه دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی گروههایی هستند که به گفته زرگر میتوان آنها را از مخاطبان این اثر دانست.
جامعیت، تخصصی بودن و ایدهدهی کتاب از ویژگیهایی هستند که زرگر برای این کتاب برشمرد و گفت: نویسنده در این کتاب حاضر سعی داشته نگاهی جامع به دورههای مختلف رشدی در ایجاد اختلالات و آسیبهای روانشناختی داشته باشد و پشتوانه نظریات مطرح شده خود را پژوهشهای گسترده قرار داده است. نگاهی به ابتدای هر فصل نشان میدهد که نویسندگان متفاوتی فصول را نوشتهاند. این نویسندگان، هر یک در حوزه خود از برجستهترین نظریهپردازان هستند و باعث تخصصیشدن مباحث مطرح شده در کتاب شده است.
وی ادامه داد: علاوه بر این موارد، یک بحث نهایی در هر بخش گنجانده شده که درباره مسیر فعلی پژوهشهای آسیبپذیری و مسیرهای آتی پیشنهادهایی ارایه میدهد و راه تفکر و پژوهش را فراروی محققان و تحقیقات آتی روشن میکند.
مترجم کتاب «زمینههای آسیبپذیری روانی» با بیان اینکه این اثر ترجمهای است از جدیدترین ویرایش نسخه اصلی کتاب که در سال 2010 به چاپ رسیده اظهار کرد: کتاب حاضر بر پایه پژوهشهای زیادی استوار شده است. از آنجا که روانشناسی، رشتهای پویاست، اگر کتاب بار دیگر ویرایش شود، ترجمه کتاب نیز بر همان اساس بهروز خواهد شد.
این کتاب با عنوان کامل «زمینههای آسیبپذیری روانی؛ عوامل خطرساز در گستره زندگی» اثر ریک انگرام و جوزف پرایس با ترجمه مشترک فاطمه زرگر، الهام اشتاد و شیما تمناییفر در 375 صفحه، با شمارگان هزار و 100 نسخه و به بهای 11 هزار و 900 تومان از سوی نشر ارجمند منتشر شده است.
چهارشنبه ۱۷ آبان ۱۳۹۱ - ۱۱:۲۴
نظر شما