شنبه ۱ مهر ۱۳۹۱ - ۱۶:۱۶
معتقدی:بومی‌گرایی شعر آتشی را دشوار کرد

محمود معتقدی، شاعر و منتقد، معتقد است شعرهای منوچهر آشتی در فضاهای بومی و حماسی ریشه دارد، اما این ویژگی‌ها گاهی خوانش و درک اشعار او را دشوار می‌کنند._

معتقدی در گفت‌و‌گو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) به مناسبت سالروز تولد منوچهر آتشی اظهار کرد: در شعر آتشی فضاهای بومی و حماسی به روشنی دیده می‌شود و با وجود نگرش‌ها و جهان‌بینی بزرگش اما در حوزه ادبیات همیشه نگاهش در نگرش‌های بومی ریشه داشته است.

وی از آتشی به عنوان یکی از پیروان شعر نیمایی نام برد و گفت: آتشی در اواخر دهه 40 و مانند شاعرانی چون محمد حقوقی با اسماعیل خویی در حوزه شعر امروز درخشید.

این شاعر بر صداقت آتشی تاکید کرد و ادامه داد: آتشی از یک سو شاعری با صداقت و نگرش‌های ویژه بود و از سوی دیگر همیشه به نوآوری و تجددخواهی در اشعارش تمایل داشت.

وی افزود: بنابراین نگرش ویژه، زبان نو و حفظ بومی‌گرایی از ویژگی‌های اشعار آشتی بودند.

معتقدی ادامه داد: در شعر آشتی عناصر فراوانی دیده می‌شود که برخی از آن‌ها برجسته‌تر اند و به نوعی حس بومی‌گرایی وحشی را در شعرهایش تداعی می‌کنند. این مساله در فضاهای بومی و حماسی که آشتی در سروده‌هایش به‌کار گرفته است، ریشه دارد.

وی در پایان یادآور شد: به عبارت دیگر این مساله اندکی زبان شعری آتشی را دشوار می‌‌کند که خود ناشی از زیستن در طبیعت و فرهنگ بومی است، اما آشنایی با این عناصر و ویژگی‌ها به خوانش راحت‌تر و درک بهتر شعر آتشی کمک می‌کند.

منوچهر آتشی ۲ مهر سال ۱۳۱۰ در دهرود شهرستان دشتستان بوشهرمتولد شد. وی شاعر و مترجم معاصر و از آخرین شاگردان نیما یوشیج بوده است.

آتشی پس از پایان دوره دانشسرای مقدماتی در شیراز، چندسالی به آموزگاری پرداخت و در سال ۱۳۳۹ ‬به تهران آمد. در دانشسرای عالی به تحصیل پرداخت و در مقطع کارشناسی رشته ‌زبان و ادبیات ‌انگلیسی فارغ‌التحصیل شد.

از جمله آثار او می‌توان به مجموعه شعرهای «آهنگ دیگر»، « آواز خاک»، « دیدار در فلق»، «بر انتهای آغاز»، «وصف گل سوری» و «گندم و گیلاس» و ترجمه‌هایی با عنوان‌های «فانتامارا» اثر اینیاتسیو سیلونه، «جزیره دلفین‌های آبی‌رنگ»، «مهاجران» و «دلاله» اشاره كرد.

آتشی، یکشنبه ۲۹ آبان ۱۳۸۴ درسن ۷۴ سالگی در بیمارستان سینای تهران به دليل ایست قلبی درگذشت و در زادگاهش بوشهر به خاک سپرده شد. او چند روز قبل از درگذشتش در مراسم چهره‌های ماندگار به عنوان چهره ماندگار ادبیات ایران معرفی شده بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط