سه‌شنبه ۲۳ فروردین ۱۳۹۰ - ۱۳:۱۵
آرشیو «فونتانه» صاحب 2 مجموعه ارزشمند از نامه‌نگاری‌های این نویسنده شد

آرشیو «تئودور فونتانه» واقع در شهر پوتسدام دو مجموعه از نامه‌نگاری بسیار ارزشمند «تئودور فونتانه» نویسنده بزرگ قرن 19 آلمان و خالق «افی بریست» را به رقم 250 هزار یورو در حراجی «هاوس ودل نولته» شهر هامبورگ خرید.\

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از خبرگزاری آلمان، این نامه ها مربوط به مکاتبه این نویسنده با «گئورگ فریدلندر» قاضی و «فریتس ماوتنر» نویسنده و فیلسوف آلمانی زبان است.

طبق اعلام این آرشیو هر دو مجموعه این نامه‌ها در جریان برنامه انتشاراتی تاریخی – انتقادی به چاپ خواهند رسید و یک مرکز تحقیقاتی نیز برای کار روی نامه‌نگاری‌های فونتانه دایر می‌شود. 

«تئودور فونتانه» که از سال 1819 تا 1898 می‌زیست و آثار مشهوری همچون «افی بریست» و «اشتشلین» را در کارنامه ادبی خود دارد، سالیان درازی با شخصیت های بسیاری به تبادل نظر پرداخت.نامه نگاری های او با « فریدلندر» شامل 276 نامه و کارت پستال و در حدود 1000 صفحه مطالب گسترده این رمان نویس است. «فونتانه» و طرف مکاتبه او که 24 سال از وی جوانتر بود، به شکل دو جانبه از یکدیگر حمایت می‌کردند به این ترتیب که «فریدلندر» منبع الهام بود و در مقابل «فونتانه» مسیر انتشار را هموار می کرد. 

این نامه ها نخستین بار به ابتکار «توماس مان» در قالب یک اثر چاپی منتشر شدند. «توماس مان» خود را شیفته «فونتانه» به عنوان یک ناظر و منتقد دقیق در عصر خودش نشان می داد.همچنین مکاتباتی که «فونتانه» با همکارخود «فریتس ماوتنر» داشت نیز به لحاظ تحقیقی بسیار با اهمیت هستند.این مجموعه نیز مشتمل بر 56 نامه و 142 صفحه نوشته و سه کارت پستال است. 

این مجموعه به شرح بخش های کوچکی از زندگی فرهنگی و ادبی برلین پیش از تحویل قرن می‌پردازد. طبق درخواست گیرنده این نامه، این نامه ها نباید منتشر می‌شدند و از اینرو برای نخستین بار در سال 1984/1985 بود که وارثان به خود اجازه دادند تا برای نخستین و تنها بار اقدام به انتشار این نامه‌ها کنند. 

این دست نوشته های بسیار ارزشمند به رقم 250 هزار یورو در حراجی «هاوس ودل نولته» شهر هامبورگ زیر چکش حراج رفتند. آرشیو فونتانه در حدود 20 هزار دست نوشته ارجینال یعنی بیش از 80 درصد نامه‌های این نویسنده که تا کنون شناخته شده را در اختیار دارد.

«تئودور فونتانه» در 30 دسامبر 1919 در «نویروپین» متولد شد و 20 سپتامبر 1898 در برلین درگذشت. او از برجسته‌ترین نمایندگان آلمانی رئالیسم شعری به شمار می‌رود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها