وي هدف از اجراي اين طرح را تكريم خدمات پرستاران و ارتقاي فرهنگ كتابخواني در ميان اين قشر اعلام كرد.
وي هدف از اجراي اين طرح را تكريم خدمات پرستاران و ارتقاي فرهنگ كتابخواني در ميان اين قشر اعلام كرد.
برگزیده
-
مروری بر کتاب «هایدگر و نازیسم» نوشته ویکتور فاریاس؛
فیلسوف نازی
برخلاف روایتهای رسمی که پیوند هایدگر با نازیسم را امری گذرا، سیاسی و بیارتباط با تفکر فلسفی او معرفی میکنند، فاریاس با تکیه بر اسناد تاریخی و شواهد مکتوب، نشان میدهد که این ارتباط نهتنها عمیق و ایدئولوژیک، بلکه تا پایان عمر هایدگر نیز استمرار داشته است.
-
راهاندازی ایستگاه دیجیتال نسخ خطی گنجینه رضوی در کتابخانه ملی ازبکستان
خراسان رضوی - نخستین ایستگاه دیجیتال دسترسی به نسخ خطی و دریافت منابع چاپی گنجینه رضوی در محل کتابخانه ملی ازبکستان در تاشکند راهاندازی شد.
-
مروری بر «شر در اندیشه مدرن؛ تاریخ فلسفه از چشماندازی متفاوت»؛
زمینلرزه در ارکان آگاهی بشر
«نیمن» دست به نگارش تاریخ فلسفه، با محوریت موضوع «شر»،پرداخته است. او در مطالعه خود نشان میدهد تغییرات دیدگان انسان، بهخصوص انسان غربی، در رابطه با مفهوم شر، منجر به تحولاتی بنیادین شده که در عموم تاریخنگاریهای فلسفه، نادیده گرفته شدهاست
-
بازار داغ کتابهای فلسفی در گفتوگو با حسین شیخرضایی؛
فلسفهخوانی در زمانه بحران معنا
حسین شیخ رضایی معتقد است: توجه روزافزون مردم به فلسفه، نشانگر جستجوی آنها برای معنا و راهکارهای عملی در زندگی است، نه صرفاً مباحث انتزاعی. او تأکید میکند که «فلسفههایی برای زندگی» به دلیل پرداختن به همین دغدغههای انضمامی و نیاز به معنایابی در جامعه، با استقبال چشمگیر مواجه شده و به پناهگاهی فکری بدل گشتهاند.
-
درباره کتاب «دیستوپیا: تاریخی طبیعی»؛
برای پیشگیری از «انحطاط تمدن»
مطالعه دیستوپیا در اندیشه کلیز در کتاب «دیستوپیا: تاریخی طبیعی» از مرزهای نقد ادبی فراتر رفته و به یک ابزار مفهومی در علوم انسانی، تاریخ اندیشه، و تحلیل ایدئولوژی بدل میشود. این یادداشت در پی آن است که ظرفیت دیستوپیا را برای بازاندیشی در باب تمدن، سیاست، و انسانِ معاصر، از رهگذر بازخوانی پروژه کلیز، بهمثابه یک امکان نظری جدید برجسته سازد.
-
گفتوگو با علیرضا بهشتی به مناسبت درگذشت السدیر مکاینتایر ؛
فضیلتگرای ارسطویی
به نظر میرسد تفسیری که مکاینتایر از نظریه بحران معرفتشناختی ارائه میدهد، ما را در فهم تحولات فکری تاریخ ایران بسیار کمک میکند.
-
رئیس بنیاد ایرانشناسی در روز بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی:
شاهنامه کاخ بلند فرهنگ ایرانی است
علی اکبر صالحی: «حکیم ابوالقاسم فردوسی تنها یک شاعر نبود، بلکه معمار زبان فارسی و پاسدار هویت ملی ایران بود. شاهنامه او نه فقط یک اثر ادبی، بلکه شناسنامه فرهنگی ملت ایران است.»
-
گفتوگو با مهدی خسروانی، مترجم «شناسایی پروپاگاندای رسانهای»؛
رسانه و حقیقت
رسانه حتی اگر عزم بیطرفی داشته باشد «نمیتواند» بیطرف باشد، هم به دلیل محدودیتهای نگرش خودش، هم به دلیل جبر مخاطب که مجال بیطرفی را از رسانهها سلب میکند.
-
نامهایی که زندهاند؛
آیا ادبیات هنوز میتواند نامهایی بسازد که زنده بمانند؟
چرا دیگر نامی مثل «اِما بوواری» یا «آنا کارنینا» در ذهنها نمیماند؟ در دورانی که نامها بیشتر در شبکههای اجتماعی و سیاست شنیده میشوند تا در رمانها، جای شخصیتهای ماندگار ادبی کجاست؟ نگاهی دوباره به سخنان اینگبورگ باخمن ما را به این پرسش مهم میرساند: آیا ادبیات هنوز میتواند نامهایی بسازد که زنده بمانند؟
-
به مناسبت گرامیداشت روز جهانی موزه و میراث فرهنگی؛
کتاب، موزههای تاریخی و میراث مستند ایران
مراجعه به کتاب راهنمایی که برپایهی اطلاعات دست اول و نقشههای بهکارآمدنی نوشته شده باشد نه تنها برای گردشگران و بازدیدکنندگان میراث تاریخی و فرهنگی ضرورت دارد، بلکه برای متخصصان و کارشناسان نیز از اهمیت خاصی برخوردار است.
-
گفتوگوی ربکا سولنیت با ایندیپندنت؛
راههایی که مستقیم نیستند/ در ستایش ناداستان بهمثابه ادبیات مقاومت
ربکا سولنیت نویسنده، مورخ و فعال اجتماعی آمریکایی است که به دلیل آثارش در زمینههای فمینیسم، محیطزیست، تاریخ فرهنگی و عدالت اجتماعی در کتاب جدیدش مثل سایر کتابهایش اعتقاد دارد که داستان قله ادبیات نیست بلکه مستندنویسی هم راهی تدریجی به سوی موفقیت محسوب میشود.
-
پرفروشهای جامی در سیوششمین نمایشگاه کتاب تهران ؛
استقبال کتابخوانهای ایرانی از نیچه و یونگ
نشر جامی در آخرین روز از برگزاری سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، فهرست پرفروشترین آثار خود را اعلام کرد؛ فهرستی که در آن نام فیلسوفان و متفکرانی همچون فردریش نیچه و کارل گوستاو یونگ بیش از دیگران به چشم میخورد.
-
گفتوگو با هایده مشایخ در نمایشگاه کتاب؛
جشنها به جای جنگها
هایده مشایخ: در کتابهای تاریخی بین ایران و روم رسم است که تاریخ جنگها بیشتر دیده میشود اما این کتاب به مناسبات خارج از دوره جنگها میپردازد و با جشنهای همدیگر آشنا میشدند
-
رونمایی کتاب در دانشگاه ادیان و مذاهب با حضور دکتر محسن جوادی؛
«صفات الهی از منظر فیلسوفان دین غربی»
از کتاب «صفات الهی از منظر فیلسوفان دین غربی» نوشته رضا الهیمنش جمعه ۲۶ اردیبهشتماه با حضور دکتر محسن جوادی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در غرفه انتشارات دانشگاه ادیان و مذاهب رونمایی شد
-
عباس عراقچی در بازدید از نمایشگاه بینالمللی کتاب:
«قدرت مذاکره» حاصل چهل سال تجربه در وزارت امور خارجه است
وزیر امور خارجه: کتاب «قدرت مذاکره» حاصل چهل سال تجربه در وزارت امور خارجه است و هدف از نگارش آن، انتقال این تجربهها به نسل جوان و دانشجویان روابط بینالملل بوده است.
-
پیشنهاد کتابهای روزبه زرینکوب در نمایشگاه سی و ششم؛
از «فیسبیلالله» تا «موسی و گرشاسب، اردشیر و هرود»
روزبه زرینکوب، استاد گروه تاریخ دانشگاه تهران به چند کتاب تاریخی اشاره کرد که در سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران مورد پسندش واقع شده بود.
-
قاجارها در نمایشگاه کتاب سی و ششم؛
«حظ کردیم و افسوس خوردیم»
در گشتوگذاری که میان غرفههای سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران داشتیم، از موسسات نشر در رابطه با آثار پرفروش با موضوع تاریخ قاجار پرسوجو کردیم.
-
موسسه فرهنگی اکو در نمایشگاه کتاب رونمایی کرد؛
نامههای شخصی علامه اقبال به همکلاسیاش
این اثر دفتر خاطراتی از علامه اقبال است و نویسنده آن خاطرات، نخستین دختر مسلمان از شبه قاره هند است که جهت تحصیل در مقطع دکتری به اروپا رفته بود و آن دختر خانم عطیهبیگمفیضی دوست و همکلاسی اقبال بود.
-
سید حسن امین در نمایشگاه کتاب؛
شاهنامه را انتخاب کنیم
سید حسن امین: بررسی ویژگیهای نظیرهگویی در شاهنامه امین براساس شاهنامه فردوسی است. زیرا این نظیره علاوه بر مشابهتهایی که با شاهنامه فردوسی دارد، مطالبی را در تکمیل بخشهای تاریخی شاهنامه فردوسی آوردهام.
-
حسین ابوالحسن تنهایی با گفتوگو با ایبنا در نمایشگاه کتاب؛
خوانش مکتب شیکاگو دچار کجفهمی شده
متأسفانه کمشدن فرصتهای زندگی که نتیجه خرابی دستگاههای اقتصادی مملکت است، انگیزههای هزینه کردن در کار کتاب را هم برای ناشران از بین برده و هم برای خوانندگان.
تازهها
-
«دیوهای مقدس» در گالری ایرانشهر افتتاح شد؛
چاپ و تکثیر یک اثر هنری ادامه حیات آن اثر است
مراسم رونمایی از آرتیستبوک «دیوهای مقدس» و نمایش آثار بازآفرینی شده علیاکبر صادقی، نقاش و هنرمند پیشکسوت به همت بنیاد علیاکبر صادقی در گالری ایرانشهر برگزار شد.
-
مسجدجامعی در مراسم رونمایی «خیام در فرهنگ مردم ایران»:
خیام بیش از دیگر شاعران فارسیزبان در جهان معرفی شده است
احمد مسجدجامعی، قائممقام رئیس مرکز دایرهالمعارف بزرگ اسلامی، گفت: خیام بیش از دیگر شاعران فارسیزبان در جهان معرفی شده؛ هرچند نباید خیام ریاضیدان را فراموش کرد که تقویم خورشیدی را تنظیم کرد.
-
در نشست بررسی «سنگ اقبال» مطرح شد؛
مشکل سینما و ادبیات ما نداشتن پایانبندی درست است
اصفهان - مجید قیصری نویسنده کتاب «سنگ اقبال» گفت: مشکل ادبیات و سینمای ما، نداشتن پایانبندی درست است و اغلب، پایان داستان را باز میگذارند.
-
وقتی سفر معنای دیگری پیدا میکند؛ از شرق دور چه میدانید؟
در دنیای امروز که سفر فقط جابهجایی از نقطهای به نقطه دیگر نیست، معنای سفر دگرگون شده است. دیگر بحث فقط تماشای منظرهها یا بازدید از جاذبههای گردشگری کلاسیک نیست. بسیاری، سفر را فرصتی برای کشف فرهنگهای متفاوت، تجربه زندگی روزمره مردم دوردست و لمس عمق تاریخ و معنویت میدانند.
-
مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران؛
آورده ۲۶ میلیارد تومانی طرح پیوست برای کتابفروشیها
سخنگو و قائم مقام سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران گفت: طرح پیوست نمایشگاه با فروش نزدیک به ۲۶ میلیارد تومان به کار خود پایان داد.
-
طی هفته جاری؛
نشر «نیکان امروز» ۲ کتاب شعر را روانه بازار کرد
اردبیل- دو کتاب شعر «غریبه آشنا» و«قیزیل اولکهم خلخال» توسط نشر نیکان امروز چاپ و منتشر شد.
-
با حضور نویسندگان کُرد از سراسر جهان؛
نخستین جایزه جهانی کتاب کردی در دانشگاه کردستان آغاز شد
کردستان - نخستین جایزه جهانی کتاب کردی با عنوان «قلم ههژار» در قالب رویدادی علمی فرهنگی با مشارکت نویسندگان و پژوهشگران کُرد از سراسر جهان با هدف معرفی آثار برتر علوم انسانی به زبان کردی و ارجنهادن به میراث فکری و ادبی کردستان در دانشگاه کردستان آغاز شد.
-
از سوی انتشارات سرشار؛
جلد دوم کتاب «اصول داستاننویسی» منتشر شد
قزوین- جلد دوم کتاب «اصول داستاننویسی؛ گام به گام تا خلق یک داستان» به قلم حمید درکی از سوی انتشارات سرشار به چاپ رسید.
-
با ترجمه احمد میرعلایی؛
رمان جنایی «ترکه مرد» به بازار کتاب ایران آمد
رمان جنایی «ترکه مرد» نوشته دشیل همت با ترجمه احمد میرعلایی منتشر شد.
-
کوتاه درباره «عثمانی در آستانه تجدد»؛
تکاپوهای نوگرایانه نوعثمانیان و ترکان جوان
کتاب «عثمانی در آستانه تجدد» تکاپوهای نوگرایانه نوعثمانیان و ترکان جوان را در عصر امپراتوری و چگونگی گذار آنها به دوره جمهوری و تشکیل دولت- ملت جدید را هنرمندانه به تصویر میکشد.
-
در بررسی کتاب «تنهایی استراتژیک»مطرح شد؛
ایران همیشه در بزنگاههای تاریخی تنهاست
عضو هیات علمی دانشگاه تهران در بررسی کتاب «تنهایی استراتژیک» گفت: مصباحی معتقد است که جنگ ایران و عراق در واقع پاسخی سیستمیک به این تحولات بوده است؛ نهتنها به عنوان یک جنگ مجاز یا مانور قدرت در چارچوب اتحاد استراتژیک قدرتهای بزرگ، بلکه تلاشی برای اتکا به خویشتن و تقویت خودارجاعی.
-
مروری بر کتاب «خدا: یک زندگینامه» نوشته جک مایلز؛
شخصیت کلیدی کتاب مقدس کیست؟
زندگینامه خدا، یک روایت جذاب و ادبی از زندگی خدای عهد عتیق است. مایلز معتقد است خدای عهد عتیق برای هزاران سال با انسان غربی زیسته، عضوی از خانواده غربی شده و به الگویی شخصی برای انسان بدل گشته است
-
ویژه کلاس اولیها؛
«باشگاه نردبان خواندن» در مشهد آغاز بکار کرد
خراسان رضوی - «باشگاه نردبان خواندن»، ویژه کلاس اولیها همزمان با تعطیلات تابستانی در مشهد آغاز بکار کرد.
-
رسول صدرعاملی در گفتوگو با «اکنون»؛
مشغول نوشتن خاطراتم از روزهای اول انقلاب هستم
رسول صدرعاملی، فیلمساز شناختهشده و روزنامهنگار باسابقه، مهمان قسمت بیستوهفتم برنامه «اکنون» بود؛ برنامهای که با اجرای سروش صحت و تهیهکنندگی محمدرضا رضائیان از پلتفرم فیلیمو پخش میشود.
-
با هدف حفظ میراث مکتوب؛
اسناد دبیرستان نمازی شیراز به کتابخانه ملی منطقه جنوب اهدا شد
فارس- مدیر روابط عمومی مرکز اسناد کتابخانه ملی منطقه جنوب کشور گفت: اسناد و مدارک دبیرستان ملی نمازی شیراز به مدیریت اسناد و کتابخانه ملی منطقه جنوب کشور اهدا شد.
-
اقتباس در سینمای رسول صدرعاملی؛ شکست، درس و بازگشت پرقدرت
انتخاب پیش از اقتباس میآید و خیلی مهم است که فیلمساز برای ساختن فیلمش چه کتاب و داستانی را انتخاب کند. فیلمساز باید با ظرافت و هوشمندی خاصی، داستانِ فیلمش را از میان صدها و هزاران کتاب برگزیند و امید داشته باشد تا مخاطب با اقتباسی که انجام داده ارتباط برقرار کند.
-
توسط انتشارات راهیان آفتاب؛
«مجاهدان خاموش»؛ روایت ایثار و فداکاری همسران جانبازان
مرکزی – کتاب «مجاهدان خاموش» به قلم محمد کیشانی فراهانی به خاطرات و زندگی همسران جانبازان استان مرکزی پرداخته است.
-
رئیس بنیاد بوعلیسینا مطرح کرد؛
سنت سینایی جریانی ادامهدار، از حکمت مشرقی تا حکمت متعالیه
همدان - رئیس بنیاد بوعلیسینا با بیان اینکه نگاه ما به ابنسینا نباید صرفاً محدود به جنبههای فلسفی یا طبی باشد گفت: باید سنت سینایی را به عنوان یک جریان ادامهدار، از حکمت مشرقی تا حکمت متعالیه، مورد توجه قرار دهیم.
-
دویست و شصت و چهارمین شماره منتشر شد؛
«مربی جاودانه» در ماهنامه فکه
ماهنامه فرهنگی، اجتماعی و سیاسی فکه با طرحی از سردار سرلشکر شهید محمدهادی حاجی رحیمی روی پیشخان کتابفروشیها رفت.
-
چهارشنبهها با کتابهای امامرضایی - ۲۲
کتاب «اعترافات غلامان»؛ بازخوانی واقعه شهادت امامهشتم از زبان غلامانِ مامون
خراسانرضوی - در کتاب «اعترافات غلامان» به قلم حمیدرضا شاهآبادی تاریخ از زاویهای متفاوت روایت میشود، از زبان ۳۰ غلامِ دربار عباسی که مأموریت داشتند امام رضا علیهالسلام را زیر نظر بگیرند، همراهش باشند و در نهایت زمینه شهادتش را فراهم کنند.
نظر شما