به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در بابل، مراسم معرفی و تقدیر از برگزیدگان مرحله استانی سومین دوسالانه قصه گویی عصر دوشنبه در بابل برگزار شد.
در این مراسم مدیرکل کتابخانههای عمومی مازندران با بیان اینکه قصه گویی نقش مهمی در فرایند رشد کودکان دارد، اظهار کرد: قصهها هویت کودکان و نوجوانان را میسازند و از طریق قصه میتوانیم آموزشهایی به کودکان بدهیم و فقط بچه ها نیستند که با قصهها زندگی میکنند بلکه بزرگترها هم از بچگی با قصه خو گرفتهاند.
سکینه خاتون مهدیان پور ادامه داد: استانهای مختلف در جشنواره قصهگویی شرکت کردهاند و هرکدام به صورت جداگانه اختتامیههایی در سطح استانی دارند و برگزیدههایی که از مرحله استانی معرفی میشوند در مرحله کشوری با هم به رقابت میپردازند.
وی افزود: ۹۴ شرکت کننده از مازندران در بخشهای صحنهای، دیجیتال و نقالی حضور داشتند که از این بین ۴۰ نفر در بخش نقالی، ۲۵ نفر قصهگو در بخش مجازی و ۲۹ نفر قصهگوی صحنهای آثارشان را به دبیرخانه جشنواره ارسال کردند.
مدیرکل کتابخانههای عمومی مازندران درباره داوری این آثار توضیح داد: روز گذشته داوری بخش دیجیتال در اداره کل کتابخانهها و با حضور سه داور استانی برگزار شد و برای بخش صحنهای نیز امروز شاهد رقابت تنگاتنگ شرکت کنندگان بودیم.
مهدیان پور در ادامه صحبتهای خود با اشاره به اینکه تمرکز اداره کل کتابخانههای عمومی بر تمرکز زدایی از مرکز استان است، گفت: در همین راستا برنامه ریزی شده تا برنامههای متنوع در طول سال در شهرهای مختلف استان برگزار شود تا همه مردم مازندران از برنامههای فرهنگی کتاب محور بهره مند شوند.
قصه گویی؛ خلاصهای از تمام هنرهای بشری
در ادامه این مراسم یکی از داوران استانی اظهار کرد: به یقین تمام هنر بشر را در قصهگویی میتوان خلاصه کرد و در انواع کتب دینی و غیر دینی به جا مانده از گذشته نیز ردپای قصه را میتوان یافت که نشان دهنده این است که قصه گویی از دیرباز جایگاه مهمی داشته است.
علی حسن نژاد افزود: هرچند در این روزها به دلیل تغییر سبک و سیاق زندگی، شکل و روایت قصهگویی تغییر کرده است ولی برگزاری جشنوارههایی مثل جشنواره قصهگویی میتواند ضامن بقای این هنر در فرهنگ ما باشد.
وی با اشاره به کیفیت برگزاری این دوره از جشنواره گفت: خوشبختانه برگزاری خوب این جشنواره تا به اینجا نشان داده که هم دستگاههای متولی به برگزاری جشنواره اهمیت میدهند و هم استقبال چشمگیر شرکت کنندهها حاکی از علاقهمندی آنها به قصه گویی است.
حسن نژاد ادامه داد: در مرحله استانی سومین دوره از دوسالانه قصهگویی ما شاهد حضور فعال همه سنین در بخشهای مختلف جشنواره بودیم که این حضور، نشان از توجه و اهمیت خانوادهها به این هنر ظریف و والا است.
وی در ادامه صحبتهای خود با اشاره به ریتم سریع صحبت کردن در مردم مازندران تصریح کرد: قصهگویی و اکسون گذاریهای بعضاً نادرست در پردازش و روایت شخصیتهای قصه در برخی شرکت کنندگان مشهود بود که به راه یافتگان به مرحله کشوری توصیه میشود برای هرچه بهتر شدن کار، به این مورد دقت لازم را داشته باشند.
اعلام اسامی برگزیدگان مرحله استانی
در پایان این مراسم ربابه هاشمی یکی دیگر از داوران مرحله استانی به قرائت بیانیه هیأت داوران پرداخت و اسامی برگزیدگان مرحله استانی سومین دوسالانه ملی قصه گویی در استان مازندران را به شرح زیر اعلام کرد:
در بخش نقالی ثنا فراری، شهریار قلی زاده و سها اشکباری به عنوان نفرات اول تا سوم شناخته شده و از فاطمه رئیسی آتنی و مهدیسا مرادی تقدیر به عمل آمد.
همچنین در بخش قصهگویی صحنهای نوجوان پرنیا شعبانی مقام اول و ثمین زهرا گرجی مقام سوم را کسب کرد و هیأت داوران در این بخش کسی را شایسته کسب مقام دوم ندانستند.
در بخش قصهگویی صحنهای بزرگسالان نیز هاجر مظهری، سهیلا واچک عسگری و زین العابدین خزائی به عنوان نفرات اول تا سوم معرفی شده و رقیه رضوان رستمی نیز شایسته تقدیر شناخته شد.
در بخش قصهگویی مجازی نیز هیأت داوران هیچ شرکت کنندهای را به عنوان برگزیده و شایسته تقدیر معرفی نکردند.
نظر شما