به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، نشست عقد تفاهمنامه همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بانک ملی ایران؛ ویژه برگزاری سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران شنبه (ششم اردیبهشت ماه ۱۴۰۴) در ساختمان بانک ملی، با حضور محسن جوادی، سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران و ابوالفضل نجارزاده، مدیرعامل بانک ملی ایران و حامی سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، ابراهیم حیدری، قائممقام و سخنگوی نمایشگاه کتاب تهران، ایوب دهقانکار، مشاور سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مهدی اسماعیلیراد، مدیر اجرایی نمایشگاه کتاب، ابراهیم کریمی رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران و مهدی حافظی، معاون مالی اداری موسسه خانه کتاب برگزار شد.
نجارزاده، مدیرعامل بانک ملی ایران با بیان اینکه بانک ملی، همیشه حامی فرهنگ و هنر بوده، گفت: ارتباط و پیوندی که بین بانک ملی و حوزه فرهنگ است، قدمت دیرینهای دارد که نشاندهنده پیوند سازنده بین بانک ملی و حوزه فرهنگ است.
وی افزود: سرچشمه این جایگاه، از نگاه و اعتماد مردم به بانک ملی است، تعامل سازنده بانک ملی با فعالان این حوزه و حمایت از آنها، همواره وجود داشته است.
مدیرعامل بانک ملی با تاکید بر اهمیت همکاری مشترک بر حوزه کتاب، بیان کرد: نگاه بانک ملی حمایتی است. در سالهای اخیر تعاملات بین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بانک ملی در حوزههای مختلف، حمایتی و همکاری بوده است؛ ازجمله در جریان برگزاری نمایشگاه کتاب تهران که نگاه بینالمللی دارد و از رویدادهای ملی کشور به شمار میآید که همه بخشهای کشور درگیر آن هستند. این همکاری به رواج فرهنگ کتابخوانی کمک میکند.
نجارزاده با اشاره به برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب، متاثر از شیوع ویروس کرونا، بیان کرد: با شیوع ویروس کرونا، عمده خدمات غیرحضوری و نمایشگاه کتاب تهران، با تغییرات، همراه شد و بخشی از فعالیتها را غیرحضوری کرد.
مدیرعامل بانک ملی با تاکید بر رویکرد بانک ملی در توجه به مناطق مختلف کشور، ادامه داد: یک بخش مهم در نگاه بانک ملی، توجه به مناطق محروم است. ۵۷ میلیون مشتری در بانک ملی داریم و علاقهمند هستیم که خدمات، جهتگیری خاصی داشته باشد و توجه ویژه به مناطق محروم، بخشی از آن است؛ ازجمله اینکه فرهنگ کتابخوانی سرآغازی برای این موضوع باشد. بانک ملی از ارایه خدمات ویژه برای اقشار مختلف، حمایت میکند. افتخار میکنیم برای حمایت از کتابخوانی و فرهنگسازی، کنار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هستیم. زیرا معتقدیم، سرآغاز تحول با کتابخوانی است.
وی درباره زمینههای همکاری بانک ملی در حوزه کاغذ، بیان کرد: با توجه به شرایط و مسائل و مشکلات، میتوانیم همکاری سازنده داشته باشیم. بانک ملی، ابزارهای مختلفی در اختیار دارد و علاوه بر تولید مواد اولیه، میتواند کمکرسان باشد تا به رشد و توسعه این حوزه کمک کند. با توجه به شعار سال، باید عنایت ویژهای به سرمایهگذاری داشته باشیم.
نجارزاده افزود: در سالی که حمایت از سرمایهگذاری شعار سال است، در نظر داریم سیستمی را مخصوص ناشران طراحی کنیم. بانک ملی علاقهمند است در حوزه حمایت از آثار فاخر و برگزاری رویدادهای فرهنگی فعالیت داشته باشد و علاوهبر نقش مالی، از طریق مجموعههای مرتبط، طرح و ایده در حوزه ترویج فرهنگ کتابخوانی را اجرا کند.
برانگیختگی فرهنگی حاصل نمایشگاه کتاب است
محسن جوادی، سرپرست معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم با تاکید بر تاثیر تقویت اقتصاد و فرهنگ بر جریان پویایی تولید محصولات فرهنگی بیان کرد: بانک ملی با بیش از یک قرن سابقه تاسیس، همواره مسئولیت اجتماعی دارد و امیدوارم در آینده هم شاهد این موضوع باشیم و از همکاری و همراهی بانک ملی در برگزاری نمایشگاه کتاب تهران سپاسگزاریم.
وی افزود: در این زمینه باید گفت که حمایت بانک ملی از کتاب، حمایت از ایران و هویت ایرانی است. هویت ایران با کتاب شناخته شد و ماندگاریاش هم با کتاب است، این حمایت موجب ماندگاری ایران است.
سرپرست معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به توسعه عدالت فرهنگی با برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب تهران، گفت: برانگیختگی فرهنگ عمومی، حاصل نمایشگاه کتاب است و مردم حامیان آن را فراموش نخواهند کرد. خوشحالیم که این رویداد ۳۶ ساله را در کنار شما برگزار میکنیم، مردم، بسیار سزاوارتر از ظرفیت ما هستند.
جوادی همچنین گفت: نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران کمکی فرهنگی برای رساندن کتاب به مناطق محروم است و ما نیز در بخش مجازی نمایشگاه کتاب به دنبال توسعه عدالت فرهنگی هستیم.
وی با بیان اینکه درگیر کردن مردم با کتاب به رشد فرهنگی مردم کمک میکند، افزود: خوشحالیم که نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در طول این سیوشش دوره پویا بوده و در افت و خیزها با حمایتهای مختلف سرپا مانده است. پیشبینی میکنیم امسال حضور مردم در نمایشگاه کتاب، قدرتمندتر از سالهای گذشته باشد.
در ادامه این نشست، ابراهیم کریمی، رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران، گفت: در زنجیره آخر کتاب، همکاران کتابفروش هستند که اگر در شرایط کنونی، از آنها حمایت شود، نه به عنوان رئیس اتحادیه، بلکه به عنوان یک شهروند سپاسگزار هستم، زیرا آنها در این شرایط همچنان پابرجا، دوام آوردند و به مردم کتاب عرضه میکنند.
وی ادامه داد: حمایت از آنها نه فقط حمایت از کتابفروشان، بلکه حمایت از مجموعه زنجیره نشر، شامل همه فعالان صنعت چاپ و نشر در بخشهای مختلف است.
کریمی با بیان اینکه بانک ملی همواره حامی و پشتیبان خوبی برای حوزه فرهنگ بوده است، گفت: در این حوزه پیشنهاد میشود که طرح اجاره به شرط تملیک که در دورههای گذشته اجرا شد و کمک خوبی به ناشران و کتابفروشان کرد، بار دیگر تکرار شود؛ زیرا حمایت از کتابفروشان که آخرین زنجیره صنعت نشر هستند، در اصل، حمایت از کل زنجیره تعریف میشود.
نظر شما