سه‌شنبه ۷ آذر ۱۴۰۲ - ۱۰:۴۰
«جریان‌های پنهان خانوادگی» به چاپ دوم رسید

افسانه نجم‌آبادی در «جریان‌های پنهان خانوادگی» با بررسی رمان‌های عاشقانه، روزنامه‌ها، نمایشنامه‌ها و سایر آثار ادبی و همچنین تاریخ‌نگاری اشیاء نشان می‌دهد که چگونه «تشکیل خانواده با محوریت زن‌وشوهر» بدل به انگاره ازدواج ایده‌آل می‌شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، نشر بیدگل کتاب «جریان‌های پنهان خانوادگی» به قلم افسانه نجم‌آبادی با ترجمه محمد سروی زرگر را به چاپ دوم رساند.

افسانه نجم‌آبادی، مدت کوتاهی پس از درگذشت پدرش، درمی‌یابد که او در خفا برای بار دوم تشکیل خانواده داده و خودش هم خواهری دارد که از وجودش بی‌خبر بوده است. این اتفاق تبدیل به ایده اصلی کتاب حاضر شده است. او در جریان‌های پنهان خانوادگی، از رهگذر روایت بی‌پرده ماجرای خانواده‌اش، از پیچیدگی‌های چندهمسری می‌گوید تا بدین طریق به بررسی دگرگونی‌های عمیق و بنیادین در مضامینی مانند عشق، ازدواج و زندگی خانوادگی در ایران اواسط قرن بیستم بپردازد.

نجم‌آبادی نشان می‌دهد که چگونه ایده «ازدواج از سر عشق» و «تک‌همسری» در میان طبقه متوسط نوظهورِ شهری در تهران ایده غالب شد. او با بررسی رمان‌های عاشقانه، روزنامه‌ها، نمایشنامه‌ها و سایر آثار ادبی و همچنین تاریخ‌نگاری اشیایی مانند لباس عروسی، نامه‌های عاشقانه و عکس‌های خانوادگی و همچنین دگرگونی معماری شهر تهران نشان می‌دهد که چگونه «تشکیل خانواده با محوریت زن‌وشوهر» بدل به انگاره ازدواج ایدئال می‌شود. در نتیجه خانواده‌های زَناشوهری جای خانواده‌های چندنسلی پیشین را می‌گیرد و طی یک نسل چندهمسری، که رویه‌ای است علنی و مقبول، بدل به تابو می‌شود و همین است که مردانی همچون پدرش را وامی‌دارد ازدواج دومشان را از دیگران مخفی نگه دارند.

نشر بیدگل کتاب «جریان‌های پنهان خانوادگی» به قلم افسانه نجم‌آبادی با ترجمه محمد سروی زرگر را در ۲۲۹ صفحه به بهای ۲۰۸ هزار تومان به چاپ رساند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها