چهارشنبه ۱۲ مهر ۱۴۰۲ - ۰۹:۱۶
ادبیات و قصه‌های تراز اول ایرانی شالوده نمایشنامه‌ها / حضور ۸۷۱ هنرمند در جشنواره نمایش‌های آئینی و سنتی

خراسان شمالی- دبیر بیست‌ویکمین جشنواره بین‌المللی نمایش‌های آئینی و سنتی گفت: اقتباس بسیاری از نمایشنامه‌های ایرانی بر پایه ادبیات و قصه‌های غنی فارسی نگارش خواهد شد.

سرویس استان‌های خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا): بیست‌ویکمین جشنواره بین‌المللی نمایش‌های آئینی و سنتی در بخش‌های مختلف در ۵ استان در حال برگزاری است.
 
در این دوره از جشنواره هنرمندان ایرانی و خارجی در کنار یکدیگر به هنرنمایی پرداخته‌اند.
 
جشنواره بین‌المللی نمایش‌های آئینی و سنتی در بخش عروسکی و دانشجویی در استان خراسان برگزار و در مجموع ۲۱ اثر به روی صحنه می‌رود.
 
هنرمندان شرکت‌کننده در این ۲ بخش از استان‌های اصفهان، تهران، همدان، اردبیل، یزد، قزوین، کیش، زنجان، چهارکحال‌بختیاری، بوشهر، فارس و کشور ارمنستان هستند که در مدت ۴ روز در بجنورد هنرنمایی کردند.
 
احمد جولایی، دبیر بیست‌ویکمین جشنواره بین‌المللی نمایش‌های آئینی و سنتی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران گفت: آئین و سنت و ادبیات ایرانی سرمایه ملی ما است و باید از این آئین و سنت به خوبی نگهداری و در گسترش آن کوشا باشیم.
 
وی گفت: با توجه به تکثر قالب‌های جشنواره هر بخش از این جشنواره با توجه به ظرفیت‌های متفاوت به استانی سپرده شده است تا بتوانیم این جشنواره را به سراسر ایران بسط دهیم.
 
جولایی با اشاره به اصل عدالت فرهنگی در این دوره از جشنواره خاطر نشان کرد: برای برگزاری این جشنواره موضوع تمرکززدایی از استان تهران را در دستور کار قرار دادیم و همزمان با تهران ۴ استان دیگر درگیر برگزاری جشنواره شدند.
 
وی افزود: در هزار سال گذشته موضوع عروسک گردانی به خطه خراسان بزرگ و به دوران خیام برمی‌گردد، از این رو استان خراسان شمالی نماینده‌ای شایسته برای برگزاری بخش عروسکی این جشنواره بود.
 
جولایی با تاکید بر اینکه ایران، در زمره ملت‌های بزرگ جهان قراردارد؛ تصریح کرد: ما ملتی هستیم که بسیاری از کشورهای جهان در فرهنگ و ادبیات از ما تاثیر پذیرفته‌اند و ایران همیشه تاثیرگذار در جهان بوده است.
 
وی افزود: بعد از بارگذاری پوستر جشنواره ۲۲ کشور اروپایی و آسیایی از جمله یوتان، ایتالیا، برزیل ، تونس، مصر، هند و....خواهان حضور در این دوره از جشنواره شدند که متاسفانه به دلایل زیادی نتوانستند در این جشنواره شرکت و فقط تعدادی موفق به حضور شدند.
 
جولایی با ابراز تعجب از استقبال گسترده بجنوردی‌ها از این جشنواره گفت: تا کنون حدود ۴ هزار نفر به تماشای نمایش‌های بخش عروسکی و دانشجویی پرداخته‌اند.
 
وی همچنین از استقبال بی‌نظیر کودکان خراسانی از نمایش‌های عروسکی یاد کرد و گفت: استان خراسان شمالی مهد ادبیات و فرهنگ است چرا که این تعداد استقبال از نمایش‌ها شگفت‌انگیز است.
 
دبیر این جشنواره تصریح کرد: ۱۷۵ هنرمند در خراسان شمالی در این جشنواره در قالب ۲۱ نمایش فعالیت دارند که شامل ۱۱ گروه عروسکی و ۱۰ گروه نمایش دانشجویی بوده است.
 
جولایی در مورد اهمیت تمرکززدایی در این جشنواره گفت: با تاکید رهبر معظم انقلاب و رئیس‌جمهور در رابطه با تمرکززدایی این مسئله به خوبی در بیست‌ویکمین جشنواره نمایش‌های آیینی و سنتی اتفاق افتاد.
 
وی گفت: بیش از ۸۱۰ اثر از سراسر کشور به این جشنواره رسید.
 
جولایی با تاکید بر اینکه حضور بسیاری از پیشکسوتان در این جشنواره قابل ستایش است؛ اظهار کرد: رویارویی هنرمندان پیشکسوت و جوان در این رویداد هنری بسیار تحربه‌انگیز خواهد بود.
 
وی تاکید کرد: هیچ‌کدام از آثاری که در این دوره از جشنواره پذیرفته نشده‌اند را رها نخواهند کرد ؛ چه بسا که با این هنرمندان ارتباط و برای هر چه بهتر شدن آثارشان و حضورشان در جشنواره‌های بعدی تلاش خواهیم کرد.
جولایی گفت: این دوره از جشنواره در استان‌های خراسان شمالی، کلستان، مرکزی، آذربایجان شرقی و تهران برنامه‌ریزی و برگزار شده است.
 
وی گفت: جشنواره آئین‌های سنتی هر دو سال برگزار و متولیان جشنواره فرصتی ۲۴ ماهه برای برگزاری شایسته دوره بعد را خواهند داشت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها