دوشنبه ۲ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۰۵
اجرای طرح وجین کتابخانه دانشگاه تربیت مدرس بعد از 10 سال

معاون کتابخانه مرکزی دانشگاه تربیت مدرس تهران، درباره اجرای طرح وجین کتاب این کتابخانه گفت: این طرح را کتابخانه مرکزی تربیت مدرس بعد از 10 سال، اواسط سال گذشته شروع کرده و هنوز نیز ادامه دارد.

نسترن زمانی‌راد در گفت‌و گو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، درباره خدمات کتابخانه مرکزی تربیت مدرس  عنوان کرد: اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه تربیت مدرس می‌‌‌‌توانند با استفاده از «سامانه ثبت سفارش» کتابخانه مرکزی دانشگاه تربیت مدرس، منابع لاتین و فارسی مورد نیاز خود را در صورتی که در کتابخانه نباشد، سفارش بدهند. منابع فارسی از بازار به صورت مکتوب و منابع لاتین با اولویت تهیه فایل الکترونیک در اسرع وقت در اختیار دانشجویان قرار می‌گیرد.
 
وی با تأکید بر اینکه به‌روزرسانی منابع در کتابخانه مرکزی دانشگاه تربیت مدرس در طول سال نیز مداوم انجام می‌شود، ادامه داد: دانشگاه تربیت مدرس در طول سال، با استفاده از «سامانه ثبت سفارش» به‌طور دائم منابع و مقاله‌های مورد نیاز دانشجویان و اعضای هیئت علمی را با بودجه پژوهشی دانشگاه خریداری می‌‌‌کند.

امکان مشاهده پایان‌نامه‌ها برای همه دانشجویان

معاون کتابخانه مرکزی دانشگاه تربیت مدرس تهران درباره  ویژگی و خدمت دیگر کتابخانه مرکزی تربیت مدرس به دانشجویان گفت: ویژگی دیگر این کتابخانه دسترسی آسان و مجازی به پایان‌نامه های دانشجویی است. کتابخانه مرکزی دانشگاه تربیت مدرس تهران از نرم‌افزار پارسه برای ثبت پایان‌نامه‌ دانشجویان تربیت مدرس استفاده می‌کند. در سامانه پارسه امکان مشاهده متن پایان‌نامه‌های دانشجویان دانشگاه تربیت مدرس برای همه دانشجویان کشور فراهم  شده است؛ البته دانشجویان دانشگاه‌های دیگر بعد از ثبت‌نام می‌‌‌توانند از این سامانه استفاده کنند و نیازی به مراجعه حضوری ندارند.

معاون کتابخانه مرکزی تربیت مدرس تهران با بیان اینکه کتابخانه مرکزی دانشگاه تربیت مدرس به همه دانشجویان کارشناسی‌ارشد و دکترا در همه کشور خدمت ارائه می‌کند، عنوان کرد:‌ دانشجویان و اعضای هیئت علمی با ارائه کارت دانشجویی و شناسایی و همچنین محققان و کارشناسان با ارائه یک معرفی‌نامه می‌توانند از خدمات کتابخانه دانشگاه تربیت مدرس در محل کتابخانه استفاده کنند.

خرید 1100 جلد کتاب از ابتدای امسال تاکنون

زمانی‌راد درباره به‌روز‌رسانی منابع کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران گفت: خرید عمده این کتابخانه امسال از طریق نمایشگاه کتاب تهران تأمین شده است و برهمین اساس، 900 جلد کتاب در طول این رویداد برای کتابخانه خریداری شده و در مجموع، از ابتدای امسال تاکنون 1100 جلد کتاب برای کتابخانه خریداری شده است. خرید منابع کتابخانه‌ای در دانشگاه تربیت مدرس بستگی به درخواست دانشکده‌های مختلف دارد؛ به‌عنوان مثال؛ سال 1400 دانشکده حقوق دانشگاه تربیت مدرس 700 جلد کتاب درخواست کرد و همه این منابع ازطریق کتابخانه برای آن‌ها تهیه شد.

معاون کتابخانه مرکزی تربیت مدرس تهران درباره تعدادی اعضا و کتاب‌های این کتابخانه گفت: این کتابخانه  180 هزار نسخه کتاب فارسی و لاتین و بیش از 12 هزار نفر عضو دارد؛ البته دانشگاه تربیت مدرس حدود 9 هزار دانشجو دارد و بقیه اعضای کتابخانه شامل اعضای هیئت علمی، کارمندان و دانشجویانی هستند که با کتابخانه تسویه نکرده‌اند.

وی با بیان اینکه کتابخانه زیر نظر معاونت پژوهشی دانشگاه تربیت مدرس فعالیت می‌کند، درباره شرایط عضویت در کتابخانه مرکزی دانشگاه تربیت مدرس اظهار کرد: در این دانشگاه، دانشجویان به صورت پیش فرض و سیستمی از همان زمان ثبت نام در دانشگاه؛ عضو کتابخانه محسوب می‌شوند و نیازی به حضور و ارائه مدارک و پرکردن فرم از سوی آنان نیست. 

زمانی‌راد با بیان اینکه هر سال بیش از 2000 دانشجوی ورودی جدید مقطع کارشناسی‌ارشد و دکتری به تعداد اعضای کتابخانه مرکزی دانشگاه تربیت مدرس اضافه می‌شود، افزود: کتابخانه‌های دانشگاهی باید تلاش کنند میزان دسترسی به منابع علمی را برای دانشجویانشان فراهم کنند.

معاون کتابخانه مرکزی تربیت مدرس تهران درباره فعالیت کتابخانه مرکزی تربیت مدرس در تابستان گفت: از آنجا که تعطیلات دانشجویان در مرداد‌ماه است و تابستان اکثر دانشجویان به تعطیلات می‌روند، کتابخانه دانشگاه فعالیت خاصی ندارد. کتابخانه دانشگاه اگر قرار باشد کارگاه یا دوره آموزشی را برگزار کند، آن را در مهرماه، آبان‌ماه، هفته پژوهش، هفته کتاب یا در زمان حضور دانشجویان برگزار می‌کند.

پایگاه‌های علمی کتابخانه مرکزی دانشگاه تربیت مدرس

زمانی‌راد درباره دسترسی به پایگاه‌های اطلاعاتی علمی در کتابخانه مرکزی دانشگاه تربیت مدرس اظهار‌کرد: این کتابخانه اکنون به تعدادی از مجلات پایگاه‌های علمی معتبر خارجی مانند «LSciencedirect»،«Springer» ،«Wiley» و پایگاه‌های داخلی مانند «سیویلیکا» یا مرجع دانش، «مگ‌ایران؛ بانک اطلاعاتی نشریات کشور» و «پایگاه مجلات تخصصی نور یا نورمگز» و «نورلیب» دسترسی دارد. 

استقبال از سالن مطالعه کتابخانه دانشگاه 

معاون کتابخانه مرکزی دانشگاه تربیت مدرس تهران با بیان اینکه این کتابخانه به تازگی اتاق «مطالعه گروهی» نیز برای دانشجویانی که مطالعات آن‌ها نیاز به بحث گروهی دارد، دایر کرده است، عنوان کرد: کتابخانه این دانشگاه پنج سالن مطالعه دارد که دو سالن مطالعه آن برای خانم‌ها دو سالن مطالعه دیگر برای اقایان و یک سالن مطالعه مشترک  است. دو سالن از پنج سالن‌ مطالعه این دانشگاه  نیز تا ساعت 24 برای دانشجویان  قابل استفاده است و استقبال از این سالن‌ها درخور توجه است. 

اجرای طرح رف‌خوانی بعد از 10 سال

زمانی‌راد با اشاره به طرح رف‌خوانی و وجین برای به‌روز‌رسانی، خارج کردن منابع قدیمی و پیدا شدن کتاب‌های مفقودی گفت: پروژه رف‌خوانی، قفسه‌خوانی و وجین‌کردن کتاب‌ها، بهتر است در دوره‌های سه یا چهارسال یکبار انجام شود؛ البته به دلیل سختی کار، این طرح را کتابخانه‌ها زود به زود انجام نمی‌دهند. این طرح را کتابخانه مرکزی تربیت مدرس بعد از 10 سال، اواسط سال گذشته شروع کرده و هنوز نیز ادامه دارد.

وی با بیان اینکه قفسه‌خوانی این طرح اکنون انجام شده، میزان مفقودی‌ها، تعداد کتاب‌هایی که نیاز به جایگزینی دارند؛ یعنی ویرایش قدیم یا کهنه هستند، مشخص شده درباره زمان اجرای این طرح گفت: زمان اجرای این پروژه براساس وسعت و تعداد نیروی کتابخانه متغیر است؛ به‌عنوان مثال، برخی کتابخانه‌ها در زمان تعطیلی کتابخانه این طرح را اجرا می‌کنند اما با توجه به اینکه دانشگاه تربیت مدرس، دانشگاه تحصیلات تکمیلی است، بدون تعطیلی و در کنار سایر فعالیت‌ها، طرح رف‌خوانی و وجین را انجام می‌دهد.

به گزارش ایبنا؛ کتابخانه مرکزی تربیت مدرس؛ از شنبه تا چهارشنبه 7 صبح تا 19 عصر و پنج‌شنبه‌ها از ساعت 8 صبح تا 13 ظهر فعال است و دانشکده‌های علوم انسانی، دانشکده کشاورزی  و دانشکده منابع طیبعی نور و پژوهشکده اقتصاد دانشگاه تربیت مدرس چهار دانشکده‌ این دانشگاه هستند که دارای کتابخانه هستند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها