به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در کرمانشاه، در آستانه روز قلم و همزمان با فرا رسیدن ماه محرم، سالن اجتماعات زندهیاد احمد عزیزی در کتابخانه عمومی امیرکبیر کرمانشاه، میزبان چهرههایی از اهالی فرهنگ، هنر و رسانه بود؛ برنامهای با عنوان «قلمداران کرمانشاه» از سلسلهنشستهای «ایستاده برای ایران» که با هدف پاسداشت نقش ادبیات آیینی در تقویت وحدت ملی و ایستادگی فرهنگی برگزار شد.
این برنامه عصر چهارشنبه به همت ادارهکل کتابخانههای عمومی استان کرمانشاه با همکاری شاعران محفل ادبی بیستون برگزار شد و جمعی از شاعران، نویسندگان، فعالان فرهنگی و اصحاب رسانه در آن حضور یافتند. در این نشست، اشعار و بیاناتی در سوگ اهلبیت (ع) و در محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی قرائت شد و جلوهای از پیوند هنر، ادبیات و مقاومت به نمایش درآمد.
در ابتدای مراسم پریسا محمدی، مدیرکل کتابخانههای عمومی کرمانشاه، در ویژهبرنامه «قلمداران کرمانشاه» که با محوریت ادبیات آیینی و همزمان با روز قلم و ماه محرم برگزار شد، با تسلیت ایام عزای سیدالشهدا (ع) و گرامیداشت یاد شهدای مظلوم جنگ ۱۲ روزه، به پیوند میان پیام عاشورا و مقاومت مردم ایران در برابر حملات رژیم صهیونیستی اشاره کرد و گفت: عاشورا، پیام ایستادگی دارد و در روزگار ما، این پیام در دفاع مردم ایران از مرزها و هویتشان به روشنی دیده میشود. همانگونه که مردم در جنگ تحمیلی ایستادند، امروز نیز در برابر تجاوزات آشکار، انسجام و وحدت خود را حفظ کردهاند.
وی با بیان اینکه ویژهبرنامه «ایستاده برای ایران» به ابتکار نهاد کتابخانههای عمومی کشور و با هدف نشاندادن وحدت و همت ملی طراحی شده است، افزود: ما نیز در استان کرمانشاه و به مناسبت روز قلم، برنامه قلمداران کرمانشاه را برگزار کردیم تا با حضور اهالی قلم، شاعران، نویسندگان و اصحاب رسانه، بار دیگر به جهانیان نشان دهیم که استوار ایستادهایم؛ چونان سروهای رشیدی که جانشان را برای خاک وطن فدا کردند.
اهل قلم، روایتگران ایستادگی
محمدی تأکید کرد: اهل قلم استان کرمانشاه، بار دیگر جنایات رژیم صهیونیستی را محکوم کردند و همصدا با مردم ایران فریاد زدند که ما اهل ایستادگی هستیم. انسجام ملی در این جنگ ۱۲ روزه، بار دیگر زبانزد جهانیان شد.
مدیرکل کتابخانههای عمومی کرمانشاه در ادامه، با اشاره به جنبه معرفتی و مدیریتی قیام عاشورا اظهار داشت: کربلا عالیترین پایگاه برای درنگ در رهیافتهای بدیع و اثربخش و درک ابعاد یک حرکت اجتماعی الهامبخش است. یکی از جلوههای مهم واقعه عاشورا، مدیریت و راهبری امام حسین (ع) است که توانست عاطفه را با اقتدار درآمیزد و نه فقط یک نسل، بلکه تمام اعصار را تسخیر کند.
وی مجالس امام حسین (ع) را «مدرسهای برای اندیشه، تحول و تربیت» دانست و گفت: این مجالس کلاسهایی هستند با حضور هفتاد و دو استاد برای تربیت ۳۱۳ انسان آگاه. چنین معجونی از عاطفه و اقتدار تنها از امام حسین (ع) ساخته است؛ الگویی که نه فقط برای یک ملت، بلکه برای همه جهانیان است.
محمدی با اشاره به ایستادگی مردم ایران در جنگ ۱۲ روزه اخیر افزود: با وجود انتشار اخبار کذب و هجمههای تبلیغاتی دشمن در فضای مجازی، مردم ایران ایستادند و نشان دادند همچنانکه در هشت سال دفاع مقدس سربلند بودند، امروز نیز پررنگتر ایستادگی میکنند.
وی همچنین با گرامیداشت روز قلم، خطاب به شاعران، نویسندگان و اهالی رسانه گفت: شما سالها عمر خود را به پای قلم گذاشتهاید؛ چه آنهایی که آثار مکتوب منتشر کردهاند، و چه آنان که در رسانهها و فضای مجازی، حقیقت را به گوش مردم رساندهاند. هنرمندان و نویسندگان در این روزها نشان دادند که ایران و ایرانی، برای این خاک ارزش قائل است.
مدیرکل کتابخانههای کرمانشاه خاطرنشان کرد: مردم ما حتی با وجود مشکلات، پای وطن ایستادند و این انسجام و وحدت، توجه جهانیان را به خود جلب کرد. اکنون وظیفه ما، به عنوان خدمتگزاران مردم، سنگینتر از قبل است. باید پس از این ایام نیز بیش از گذشته به مردم خدمت کنیم.
محمدی با ابراز افتخار از میزبانی این برنامه در نهاد کتابخانههای عمومی استان گفت: از اینکه بار دیگر این توفیق را یافتیم که در کنار شما قلمداران، در مسیر «ایستاده برای ایران» گام برداریم، خرسندیم. امیدوارم این حضور پررنگ، همچنان ادامه یابد و قلمهای شما، راویان شجاعت و همدلی مردم ایران باشند.
در ویژهبرنامه «ایستاده برای ایران» که به مناسبت روز قلم و فرارسیدن ماه محرم در سالن اجتماعات زندهیاد احمد عزیزی کتابخانه عمومی امیرکبیر کرمانشاه برگزار شد، شاعران برجسته استان کرمانشاه و برخی دیگر از شهرهای همجوار با حضور در این محفل ادبی، اشعار آیینی و حماسی خود را خواندند و جلوهای از پیوند ادبیات آیینی و مقاومت را به نمایش گذاشتند.
در این مراسم اشعار متعددی اجرا شد که از جمله آنها میتوان به شعری از «ثریا صفری» اشاره کرد که به زبان شاعرانهای، حادثه کربلا و مظلومیت امام حسین (ع) و یارانش را به تصویر کشید؛ شعری که با توصیف خون و رنج، یادآور واقعهای است که هر سال با فرارسیدن محرم، دلها را به تپش وا میدارد.
همچنین مثنوی عاشورایی «محمدعلی اسدی» که یکی از نمونههای برجسته شعر آیینی و عرفانی است نیز در این برنامه قرائت شد. این شعر با بیان وقایع تاریخی عاشورا، چهرههای مظلوم آن حادثه و زخمهای باقیمانده بر دل تاریخ، فضای عمیق و تأثیرگذاری به برنامه بخشید.
در پایان این مراسم، با اهدای لوح سپاس از جمعی از شاعران و نویسندگان فعال استان کرمانشاه تجلیل بهعمل آمد. محفل «ایستاده برای ایران» بار دیگر نشان داد که فرهنگ و هنر در کنار هم، میتوانند بستر انسجام، همدلی و مقاومت باشند و صدای مردم ایران را از دل شعر و ادبیات، به جهانیان برسانند.
نظر شما