تعدادی از کتابداران و کارکنان نهاد کتابخانه های عمومی کشور طی سفر به کشور عراق از کتابخانه امیرالمومنین (ع) نجف و سایر کتابخانه های این شهر بازدید کردند.
در هشتمین جلسه از سلسله وبینارهای «روایتهایی از ایدهها و الگوهای مدیریت کتابخانههای عمومی» که ۲۸ مهر ماه ۱۴۰۰ با حضور حجتالاسلام و المسلمین حیدر السهلانی، مدیر کتابخانه عمومی امام امیرالمؤمنین (ع) نجف اشرف و مهدی رمضانی، معاون توسعه کتابخانهها و ترویج کتابخوانی برگزار شد، مدیر کتابخانه عمومی امام امیرالمؤمنین (ع) نجف، شیخ حیدر السهلانی، میزبانی از کتابداران حاضر در جلسه را برای بازدید از این کتابخانه و تشرف به کربلای معلی و نجف اشرف وعده داد. به این ترتیب ۱۰ نفر از شرکت کنندگان در وبینار به قید قرعه، در قالب دو گروه در دو دورۀ زمانی متفاوت به عراق سفرکردند.
کتابخانه عمومی امیرالمؤمنین (علیه السلام) نجف اشرف میزبان اصغر گودرزی، مدیرکل توسعه کتابخانهها و مشارکتها، عباس حسین زاده، مجید خسروی زاده و صدیقه اطمینان و مطهره پیمان خواه در گروه نخست و سجاد محمدیان، مدیرکل دفتر پژوهش و آموزش، ایرج کمایی، حسن باقری فر و زینب قلعه قافی و مرضیه هاشم پور در دومین گروه بود.
بازدید از کتابخانه کاشف الغطاء، کتابخانه امام حسن (ع)، کتابخانه حضرت امیرالمومنین (ع)، کتابخانه روضه حیدری و کتابخانه آقابزرگ طهرانی از برنامههای این سفرها بود. همچنین میزبان شرایطی فراهم ساخت تا تیم بازدیدکننده بتوانند از اماکن مذهبی نجف و کربلا مانند مسجد کوفه، مسجد سهله، مسجد حنانه، کمیلبن زیاد، میثم تمار، خانه امام خمینی(ره) در نجف، قبرستان وادیالسلام، حرم مطهر امام حسین و حضرت ابالفضل العباس علیهما السلام، حرم مطهر امامین کاظمین علیهما السلام دیدن کنند.
بازدید ازکتابخانه کاشف الغطاء
کتابخانه کاشف الغطاء در جوار بارگاه حضرت علی (ع)، دارای منابعی غنی شامل کتابهای خطی، چاپ سنگی و سربی و مجهز به بخش ترمیم است. طلاب و محققان حوزه دین بیشترین استفاده از منابع این کتابخانه را دارند.
کتابخانه کتابخانه امام حسن (علیه السلام) توسط فرزند مرحوم علامه قرشی،از علمای معروف شهر نجف و مؤسس کتابخانه، مدیریت میشود. دارای منابع خطی، چاپ سربی و چاپی در علوم مختلف به ویژه در حوزۀ دین است و عموماً استفاده کنندگان از این کتابخانه طلاب و محققین هستند.
کتابخانه حضرت امیرالمومنین (علیه السلام)
این کتابخانه در شهر نجف و توسط علامه امینی، صاحب کتاب معروف الغدیر، تاسیس شده و دارای بخشهای مختلفی اعم از مخزن اصلی، سالنهای مطالعه، ترمیم کتاب، نسخ خطی و... است.
کتابخانه روضه حیدریه
این کتابخانه با تلاش ستاد بازسازی عتبات عالیات در صحن حضرت زهرا(س) تأسیس شد و درحال حاضر بزرگ ترین کتابخانه عراق با مساحت ۳۸۰۰ متر مربع و گنجایش یک میلیون نسخه کتاب محسوب میشود. ساختمان این کتابخانه متشکل از پنج طبقه است. هر طبقه با توجه به نیاز کاربران ویژگیها و مشخصات معینی دارد.
کتابخانه مرحوم آقابزرگ طهرانی
این کتابخانه توسط مرحوم آقابزرگ طهرانی، از دانشمندان کتابشناس قرن چهاردهم هجری که با تألیف دائرةالمعارف بزرگ الذریعه و طبقات اعلام الشیعه گام بزرگی در شناسایی آثار و نسخ خطی اسلامی در حوزههای مختلف علوم برداشت، تاسیس شده است. متأسفانه این کتابخانه دو بار در انتفاضه شعبانیه و حمله نیروهای امریکایی آسیب دیده و در حال حاضر در دست بازسازی است.
نظر شما