شنبه ۳۰ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۶:۰۵
وب‌سایت کتابخانه‌های دانشگاهی ایران رونمایی می‌شود

معاون کتابخانه مرکزی، مرکز اسناد و گنجینه دانشگاه صنعتی شریف گفت: وبگاه کتابخانه‌های دانشگاهی زیر‌مجموعه وزارت عتف و جلد نخست کتاب «همایش کتابخانه‌های مرکزی دانشگاه‌های کشور» رونمایی می‌شود.

فرنوش رقابی، معاون کتابخانه مرکزی، مرکز اسناد و گنجینه دانشگاه صنعتی شریف در گفت‌و گو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) عنوان کرد: وبگاه کتابخانه‌های دانشگاهی زیر مجموعه وزارت عتف و جلد نخست کتاب همایش کتابخانه‌های مرکزی دانشگاه‌های کشور یکشنبه اول اسفند ماه ساعت 11 به صورت مجازی برگزار می‌شود.

معاون کتابخانه مرکزی، مرکز اسناد و گنجینه دانشگاه صنعتی شریف درباره ایده ایجاد این وبگاه و انتشار مجموعه دو جلدی کتاب «همایش کتابخانه‌های مرکزی دانشگاه‌های کشور (زیرمجموعه وزارت عتف)» که در شهریور و آبان امسال برگزار شد، گفت: پاندمی کرونا و شرایط غیرمنتظره‌ای که فعالیت‌ها و خدمات کتابخانه‌ها را به شدت تحت تاثیر قرارداد سبب‌ساز ایجاد گروهی از معاونین چند کتابخانه دانشگاهی در شبکه اجتماعی واتساپ و طرح مسائل و همفکری برای پاسخ به چالش‌های موجود شد. با توسعه گروه به 117 مدیر و معاون از 75 کتابخانه دانشگاهی ایران و طرح مشکلات کلان، نیاز به هم‌اندیشی و اتخاذ اقدامات گسترده‌تر به‌صورت جدی مطرح و منجر به برگزاری پیش همایش به‌منظور بیان مشکلات کتابخانه‌های دانشگاهی در شهریور ماه، و ارائه راهکارها و تجربیات در قالب مقاله در همایش 24 و 25 آبان ماه شد. این گردهمایی به میزبانی دو دانشگاه صنعتی شریف و خلیج‌فارس و با همت اعضای فعال کمیته اجرایی همایش تشکیل و با حضور بیش از 70 دانشگاه کشور برگزار شد.
 
معاون کتابخانه مرکزی، مرکز اسناد و گنجینه دانشگاه صنعتی شریف دراین باره گفت: یکی از  نتایج مهم برگزاری این همایش، پیشنهاد و ایده ایجاد شبکه ارتباطی پایدار بین کتابخانه‌های دانشگاه‌های کشور (زیر مجموعه وزارت عتف) بود تا با ایجاد فضایی تخصصی، بستر لازم برای تداوم ارتباطات، تعاملات و تبادل اطلاعات بین این کتابخانه‌ها ایجاد شود. 
 
معاون کتابخانه دانشگاه صنعتی شریف گفت: از اوایل آذرماه، پس از برگزاری همایش کتابخانه‌های دانشگاهی کشور، تاکنون، 10 کارگروه‌ تخصصی بازتشکیل شده و با حضور داوطلبانه متخصصین از گروه کتابخانه‌های دانشگاهی، مسئولیت جدیدی را در پژوهش و تولید محتوای متناسب با اهداف هر کارگروه بر عهده گرفته‌اند. این کارگروه‌ها در بخش‌های آموزش، گروه‌های تخصصی، استانداردها و راهنماها، اشتراک تجربیات، انتشارات، منابع اطلاعاتی، اخبار و رویدادها و گردهمایی‌ها فعالیت می کردند. کارگروه‌های افزارها، خدمات، سرمایه انسانی، فضا و تجهیزات نیز تحت عنوان «گروه‌های تخصصی» فعالیت خواهند کرد. 
  
وی برخی از مهمترین اهداف ایجاد این وبگاه را «فراهم ساختن بستر مناسب برای ارتباط، گفت‌وگو و همکاری بین کتابخانه‌ها، تسهیل تعامل بین مديران و كتابداران كتابخانه‌ها، مهيا ساختن فرصت‌هایی برای توسعه حرفه‌ای فراهم ساختن فرصت به منظور آموزش و توسعه مهارت‌هاي ضروري براي راهبران و كتابداران كتابخانه‌ها،حمایت از جمع‌آوری، تجزیه و تحلیل و انتشار داده‌ها به منظور توسعه سياستگذاري‌هاي حرفه‌اي در كتابخانه‌ها، ايجاد فرصت برای تقویت و بهبود کانال‌های ارتباطی و خدماتي  كتابخانه‌ها از طريق شبكه و اشتراك‌گذاري و تسهیل خرید مشارکتی منابع و خدمات» برشمرد.

رقابی، در پایان این بخش، قدردانی ویژه خود را نسبت به مشارکت جمعی کتابخانه‌های دانشگاهی، و همراهی کم نظیر اعضای فعال کمیته اجرایی همایش و  راهبری شبکه، مرضیه غزنوی(دانشگاه خلیج فارس)، زهره عتیقه‌چیان (دانشگاه علم و صنعت)، ژاله فاضل(دانشگاه اصفهان) و فرزانه فرجامی (دانشگاه فردوسی مشهد ابراز تشکر کرد.
    
 انتشار کتاب دو جلدی از همایش کتابخانه‌های دانشگاهی
رقابی درباره انتشار کتاب «همایش کتابخانه‌های دانشگاهی کشور» اظهار کرد: مجموعه دو جلدی کتاب «همایش کتابخانه‌های مرکزی دانشگاه‌های کشور(زیرمجموعه وزارت عتف)» به همت کتابخانه و انتشارات دانشگاه خلیج فارس در شرف انتشار است. جلد نخست این مجموعه دربرگیرنده  گزارش‌های ارسالی از  وضعیت کنونی، فعالیت‌ها، چالش‌ها و نوآوری‌های  51 کتابخانه دانشگاهی است که در 454 صفحه منتشر می‌شود. آیین رونمایی این کتاب، اول اسفند ماه در همین نشست انجام خواهد شد. جلد دوم با محوریت مقاله‌های ارسالی برای همایش، به‌زودی در اختیار علاقمندان قرار خواهد گرفت.

این  مجموعه به صورت نسخه الکترونیک از طریق پرتال کتابخانه دانشگاه خلیج فارس و فیدیبو در دسترس خواهد بود. 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها