شنبه ۷ تیر ۱۴۰۴ - ۰۹:۰۰
چاپخانه دولتی نباید رقیب بخش خصوصی باشد

یک پیشکسوت صنعت چاپ به ایبنا گفت: طی سال‌های اخیر، چاپخانه‌های دولتی رقیب سر سختی برای چاپخانه‌های خصوصی شده‌اند.

مصطفی تینای طهرانی، پیشکسوت صنعت چاپ در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، با اشاره به چالش‌های پیش روی فعالان صنعت چاپ، گفت: رشد بی‌سابقه فعالان بخش دولتی در صنعت چاپ و تاسیس چاپخانه طی سال‌های اخیر به یک چالش و مشکل جدی برای این صنف تبدیل شده است.

وی ادامه داد: چاپخانه‌ها دولتی، با هدف چاپ و نشر اوراق و اسناد دولتی تاسیس شدند اما به مرور، کار خود را توسعه دادند و سفارش چاپخانه‌های بخش خصوصی را هم از آن خود کردند.

تینای طهرانی با بیان اینکه رقابت با چاپخانه‌داران بخش خصوصی، چاپخانه‌های کوچک را از پا می‌اندازد، عنوان کرد: نسل جدید چاپخانه‌داران و نیز غالب مدیران چاپ از کمیسیون تقسیم کارهای دولتی چیزی نمی‌دانند؛ این کمیسیون در اوایل دهه ۵۰ فعال بود و کارهای دولت بین چاپخانه‌های بخش خصوصی را تقسیم می‌کرد.

وی افزود: این کمیسیون با درخواست مدیر چاپخانه و با توجه به ظرفیت واحد چاپی، بخشی از کارهای دولت را به آن چاپخانه می‌داد و در نتیجه چاپخانه‌های بخش خصوصی هیچ‌گاه بیکار و کم کار نبودند.

تینای طهرانی با طرح این موضوع که بعد از انقلاب، مدیران تصمیم‌ساز دولتی این کمیسیون را تشکیل ندادند، گفت: این موضوع بر خلاف مصلحت ملک و مملکت است، اکنون بر تعداد چاپخانه‌های دولت افزوده شده و این چاپخانه‌ها برخلاف شرح وظایف تعریف شده ضمن انجام کارهای محوله دولتی با توجه به توان مالی مناسب و با در اختیار داشتن ماشین‌آلات مدرن بخش عمده‌ای از سفارش‌های چاپ بخش خصوصی را گرفته و اکنون رقیب سرسختی برای چاپخانه‌های خصوصی شده‌اند.

مدیر چاپ «طهرانی» با طرح این موضوع که اتحادیه چاپخانه‌داران در این حوزه باد از منافع صنف و آسیب به این منافع جلوگیری کند، گفت: برخی از مدیران چاپخانه‌های وابسته به دولت از اینکه رقیب سرسخت چاپ بخش خصوصی هستند، اطلاع چندانی ندارند؛ بنابراین اتحادیه به عنوان یک تشکل صنفی باید وارد میدان شود و در تعامل با بخش دولتی این موضوع را پیگیری کند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

تازه‌ها

پربازدیدترین