جمعه ۱ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۲:۳۸
ترویج مطالعه از مؤلفه­ های اصلی دنیای جدید است

مصطفی قدوسی گفت: کتاب‌خوانی، از مهم‌ترین فعالیت‌های فرهنگی و ماندگار عصر حاضر است که به سبب حضور رقبای قدرتمندی مانند رایانه، تبلت، تلویزیون و ... با کم اقبالی مواجه شده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) از خراسان شمالی سه نفر از فعالان کتاب‌خوانی خراسان شمالی جزء نامزدهای راه یافته به مرحله نهایی هفتمین جشنواره تقدیر از مروجان کتابخوانی هستند. در همین خصوص گفت‌وگویی با یکی از این فعالین راه یافته به هفتمین جشنواره تقدیر از مروجان کتابخوانی انجام داده‌ایم که در ادامه می‌خوانید.

مصطفی قدوسی که جزء راه یافتگان به مرحله نهایی هفتمین جشنواره تقدیر از مروجان کتابخوانی است گفت: کتاب‌خوانی، از مهم‌ترین فعالیت‌های فرهنگی و ماندگار عصر حاضر است که به سبب حضور رقبای قدرتمندی مانند رایانه، تبلت، تلویزیون و ... با کم اقبالی مواجه شده است.

وی افزود: با مطالعه کتاب خوب است که انسان رشد می­ کند و برای حرکت آماده می ­شود؛ مطالعه و اطلاعات، از عوامل مهم توسعه و ایجاد فرهنگ محسوب می شوند.

مصطفی قدوسی بیان کرد: برای دستیابی به توسعه پایدار و رشد همه‌جانبه، راهی جز گسترش مطالعه و توجه به کتاب نیست. به همین دلیل، ضرورت دارد برنامه­‌های اندیشه­ مدار و دقیقی در کشور پیش‌بینی شود که بتواند به توسعه کتاب‌خوانی کمک کند.

فعال فرهنگی راه یافته به هفتمین جشنواره تقدیر از مروجان کتابخوانی تاکید کرد: برای افزایش فرهنگ مطالعه در بین عموم مردم باید فعالیت‌ها و برنامه­‌هایی انجام شود که افراد را فارغ از سطح اقتصادی، محل زندگی، سطح تحصیلات و شغل، با کتاب آشنا و به کتاب‌خوانی ترغیب کرد.

مصطفی قدوسی یکی از راه‌های رشد و تعالی جامعه را مطالعه کتاب دانسته به‌ گونه‌ای که افراد کتاب‌خوانی را جزئی از زندگی روزمره و نیازی همچون دیگر فعالیت­های روزمره خود بدانند و آن هنگام است که جامعه به‌سوی رشد و تعالی گام خواهد برداشت؛ در عصر تلویزیون، ماهواره، شبکه‌های مجازی و همراه و بمباران ذهن مردم با تصاویر و انگاره­ های بعضاً بی­ مایه و بی­ ارزش نیاز به کتاب بیش از گذشته احساس می‌شود. چراکه ترویج کتاب‌خوانی فعالیت خود را به این اصل متمرکز ساخته که خدماتش را با زندگی روزمره مردم درآمیزد، به حل مشکلاتشان کمک کرده، استعدادهایشان را بپروراند و با هدف‌های والای معنوی و اخلاقی که دارد، آنان را از گرایش­ های نامناسب  واز سرگرمی ­های ناسالم و خواسته­‌های نامطلوب بازدارد. لذا در راستای تحقق این اهداف من رسالت خود را بر ترویج کتاب‌خوانی دانستم.

وی برگزاری جشنواره تقدیر از مروجان کتاب خوانی را باهدف شناسایی، تشویق و ترغیب افراد و گروه ­های فعال در حوزه کتاب‌خوانی و ترویج مطالعه دانست و افزود: این جشنواره بر خودجوش بودن فعالیت­ها و غیردولتی بودن آن­ ها تأکید دارد و هدف اصلی خود را رونق کتاب و مطالعه از طریق تشویق فعالان مروج کتاب قرار داده است.

مصطفی قدوسی بیان کرد: من اطلاعات 14 طرح مرتبط با کتاب را که در یک سال گذشته انجام داده بودم، به همراه مستندات آن بارگذاری نمودم (دوچرخه کتاب، سفیر کتاب، کوچه کتاب و ...). بعد از دو ماه داوری طرح­ ها از بیش از 900 طرح، 71 طرح به مرحله نهایی راه یافت که بنده نیز افتخار رسیدن به مرحله­ نهایی را داشتم.  در این راستا به طور قطع همکاری نهادهای دولتی و غیردولتی مختلف که در این زمینه کمک­ کننده بوده­‌اند، بسیار راهگشا بوده است.

لازم به ذکر است سه نفر از استان خراسان شمالی در بین 73 نامزد در 2 بخش افراد و نگاه ویژه به مرحله نهایی هفتمین جشنواره «تقدیر از مروجان کتابخوانی» انتخاب شدند.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها