چهارشنبه ۲۶ آذر ۱۳۹۹ - ۱۴:۲۴
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران چه کتاب‌هایی را برای مطالعه معرفی می‌کند؟

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در ادامه پویش «کتابخوانی ملی» با بیان این مطلب که پویش کتابخوانی فعالیت خوب و مثبتی است، به معرفی کتاب‌های مختلف از جمله «کیمیا خاتون»، «کلیدر»، «بدون هراس»، «خاطرات عزت شاهی»، «دا» و «چرا ملت‌ها شکست می‌خورند؟» پرداخت.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، به‌نقل از روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران اشرف بروجردی، رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در ادامه پویش کتابخوانی ملی گفت: پویش کتابخوانی فعالیت خوب و مثبتی است که واحد روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران مبدع و پایه گذار آن است. امید است این امر بتواند برای جامعه اثرگذار باشد.
 
وی افزود: مطالعه کتاب قابل توصیه نیست و هر فرد می تواند بر اساس داشته‌ها و باورهایی که دارد، به معرفی کتاب بپردازد و هریک از افراد خودشان تشخیص می‌دهند که چه نوع کتابی برای مطالعه مناسب است.
 
بروجردی با تاکید بر اهمیت مطالعه رمان افزود: به اعتقاد من رمان می‌تواند ما را از عالم درون منفک و راهی عالم خیال کند. این مهم به تلطیف روح ما کمک می‌کند. البته در صورتی که متون رمان جنبه معنوی، روحانی و عرفانی داشته باشد؛ می‌تواند کمک کننده بسیار خوبی برای فرد باشد تا دانش لازم را کسب و باورهای خود را تثبیت یا اصلاح کند.
 
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران عنوان کرد: کتاب‌هایی را که برای مطالعه معرفی می‌کنم از چند حیث قابل تقسیم است که رمان یکی از این دسته‌بندی‌ها است. در این زمینه رمان «کیمیا خاتون» اثر سعیده قدس را برای مطالعه معرفی می‌کنم؛ این کتاب زندگی مولانا را در قالب داستان و رمان به رشته تحریر درآورده است. این اثر شاید به واقعیت نزدیک نباشد، اما جنبه ایثار و گذشت در آن مورد توجه قرار داده است. برداشت من این است که این کتاب نمی‌خواهد واقعیت را بازگو کند، اما تلاش دارد بگوید که همه این وقایع در قالب قدسی، عالم معنا و روحانی به شکل دیگر متجلی می‌شود و به عبارتی در این عوالم می‌توانیم مصادیق دنیایی را داشته باشیم. لذا به نظر می‌رسد جنبه قدسی کتاب بیش از هر مساله دیگری برای نویسنده مطرح است و خواننده می‌تواند این مهم را برداشت کند.
 
وی افزود: کتاب دیگری که در این حوزه می‌خواهم به معرفی آن بپردازم کتاب «کلیدر» اثر محمود دولت آبادی است. این کتاب شما را به زندگی واقعی و جوانمردانه‌ای که در جریان مقاومت مقابل افرادی که به دیگران تعرض می‌کنند، رهنمون می‌سازد. اینکه یک فرد چگونه می‌تواند خود و خانواده خود را از تعرض مصون بدارد و حیات واقعی و زندگی واقعی را برای خانواده فراهم آورد، در این  اثر مورد توجه قرار گرفته است. البته جنبه با ارزش دیگر این کتاب در این است که ساختار ادبی در جهت تقویت ادبیات فارسی را به همراه دارد و از این جهت مطالعه آن را توصیه می‌کنم. اگر شخصی بخواهد در این زمینه گام بردارد و نگاهی به مباحث ادبی و سبک ادبی ایرانی داشته باشد، می‌تواند از این کتاب بهره ببرد.
 
بروجردی بیان کرد: اگر درصدد شناخت عرصه سیاسی به واسطه مطالعه کتاب هستید، در این زمینه کتاب‌های فراوانی منتشر شده‌است، اما در مذاکره و گفت‌وگو مطالعه کتاب «بدون هراس» را توصیه می‌کنم. مذاکره و گفت‌وگو اساس توسعه جوامع بشری هستند، به این معنی که اگر بخواهید منطقتان را به دیگری تفهیم و تبیین کنید، خوب است که گفت‌وگو را مبنای کار خود قرار دهید. در این زمینه، این کتاب نوشته وندی شرمن به‌عنوان عضو تیم مذاکره‌کننده آمریکا در ماجرای برجام است و خاطرات خوبی را در این‌باره به رشته تحریر درآورده‌است.
 
وی ادامه داد: اگر بخواهیم فارغ از بحث روش‌های گفت‌وگو و مذاکره به این کتاب نگاه کنیم، می‌توانیم به این اثر از منظر تاریخ شفاهی هم توجه داشته باشیم. امروز در کنار توصیه به نگارش تاریخ شفاهی به آن تاکید نیز می‌شود، چرا که این حوادث و رخدادها تکرار نشدنی هستند، و بهتر است وقایع تاریخی در مقطع زمانی خودش ثبت شود.
 
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران اضافه کرد: توصیه من به نسل جوان این است که از خواندن و مطالعه کتاب‌هایی که بازگو کننده خاطرات است، بهره ببرند. در این‌باره دو کتاب در حوزه تاریخ شفاهی را معرفی می‌کنم. کتاب «خاطرات عزت شاهی» یکی از این آثار است،‌ این کتاب شکنجه‌هایی که بر فرد روا شده است را در دوره زمانی پیش از انقلاب برای ما تشریح می‌کند.
 
وی در معر فی دومین کتاب حوزه تاریخ شفاهی گفت: کتاب «دا» نوشته سیده زهرا حسینی، عنوان دیگری است که در این دسته آن را پسندیده‌ام. ‌این کتاب شرایط سخت جنگ تحمیلی و اینکه یک فرد چگونه می‌تواند همه این شرایط را تحمل کند و در عین حال به خودش برای بازگشت به متن زندگی امیدواری دهد، را مورد توجه قرار داده است. مطالعه این کتاب برای نسل جوان می‌تواند مفید و آموزنده باشد.
 
بروجردی عنوان کرد: کتاب دیگری را که برای مطالعه آن را معرفی می‌کنم، اثری است با عنوان «چرا ملت‌ها شکست می‌خورند؟»، این اثر با طرح مباحث اقتصادی به بحث ارتباط توسعه و ثروت توجه می‌کند و می‌گوید میان ثروت و توسعه سیاسی باید چرخه‌ای را تعریف کرد. به عبارت دیگر اگر فردی می‌خواهد وارد عرصه اقتصادی شود، نمی‌تواند مباحث سیاسی زمانه خودش را نادیده بگیرد و این دو امر به هم وابسته هستند. به عبارتی می‌توان گفت سیاست بر اقتصاد تاثیرگذار است، البته مباحث سیاسی را شاید بتوان بدون اقتصاد در مقاطعی حل کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها