مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خوزستان با بیان اینکه هنوز چند سالی بیشتر از تاریخ شفاهی نگذشته است، تصریح کرد: با توجه به در دسترس بودن بسیاری از عناصر تاثیرگذار دفاع مقدس میتوان امیدوار بود که در این زمینه به بهرهبرداری فرهنگی مناسبی دست یابیم.
سردار یوسفی ادامه داد: استان خوزستان بهعنوان پایتخت و مرکز ثقل دفاع مقدس این افتخار را دارد که توانسته بیش از 70 درصد از واکنشهای دفاع مقدس، بزرگترین عملیات نیروهای مسلح و افراد تاثیرگذار اعم از فرماندهان دستهها، گردانها، تیپ، لشکرها و سپاهها از سایر نقاط کشور را در خودش جای داده است.
وی با اشاره به فرآیندی که در بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خوزستان جهت تدوین تاریخ شفاهی استان انجام شده است، عنوان کرد: با وجود جغرافیای دفاع مقدس در خوزستان، دارا بودن ذخایر و منابع عظیم اطلاعاتی، استفاده از دستاورد رزمندگان، سازمانها و دستگاههایی که در ارتباط با جنگ بودند؛ این بنیاد اقدام به انجام مصاحبهها با افراد و جمع آوری مطالب، خاطرات، عکس، فیلم ارائه به بخش اسناد و ادبیات، این آثار را در قالب کتاب چاپ کرده و در دسترس دانش پژوهان، مراکز علمی دانشگاهها، تاریخ نگارها قرار میدهد.
سردار یوسفی با اشاره به ارتباط نسل جوان با خوانش آثار دفاع مقدس اینگونه توضیح میدهد: از چند سال گذشته تلاش کردیم ذائقههای جوانان را در جامعه شناسایی کنیم و بر همین اساس آثاری در زمینه شعر، داستاننویسی، تئاتر، نقاشی و... تولید کنیم. این بنیاد آمادگی دارد ضمن تفاهم با همه انجمنهای فرهنگی هنری و نیز استفاده از ظرفیت، خلاقیت و ابتکار قشر جوان در جهت تولید آثار فاخر دفاع مقدس حمایت و همکاری کند.
وی در پایان یادآور شد: در هفته دفاع مقدس 2900 برنامه فرهنگی، اجتماعی و ورزشی در سطح استان خوزستان برگزار میشود که در این میان میتوان به افتتاح فاز اول باغ موزه آبادان در دوم مهر، برنامه ویژه سالروز حصر آبادان، ۹ مهر حماسه مردم حمیدیه و نمایشگاه دفاع مقدس و مقاومت اشاره کرد.
نظر شما