فرشته احمدی، نویسنده، فهرستی ارائه داده که در آن به کتابهای نوجوان، کتابهای قطور مطرح و کتابهایی با موضوع بیماریهای فراگیر اشاره کرده است.
برای نوجوانان کتابهای کلاسیکی را پیشنهاد میدهم که دشوار و طولانی نیستند و آنها را اماده میکند که بروند سراغ کتابهای بزرگسالان. کتابهایی مثل «پیرمرد و دریا» (همینگوی) «هاکلبری فین» و «تام سایر» و «شاهزاده و گدا» (مارک تواین) «موش و آدمها» و کتاب «اسب سرخ» (جان اشتاین بک)، «جین ایر» (شارلوت برونته)، «بلندیهای بادگیر» (امیلی برونته)، «غرور و تعصب» (جین استین) و...
و بزرگترها بروند سراغ مطالعه کتابهای قطوری که هیچ وقت زمان کافی برای مطالعهشان نداشتهاند؛ مثل «دن کیشوت» (سروانتس)، «در جستجوی زمان از دست رفته» (پروست) «زندگی و عقاید تریسترام شندی» (استرن) «کلیدر» (محمود دولتآبادی) «جنگ و صلح» و «آنا کارنینا» (تولستوی) «برادران کاراماروف»، «ابله»، «جنایت و مکافات» (داستایوفسکی)، «خانه قانونزده» (دیکنز) و...
پیشنهاد دیگرم مطالعه آثار نویسندگان مهم ایرانی است؛ آنهایی که ادبیات مدرن را در ایران بنا نهادند و پروار کردند. تمام آثار هدایت، بزرگ علوی، ساعدی، چوبک، احمد محمود که لازم است در مورد رمانهای احمد محمود بگویم بسیار جذاب و گیرا و پر تعلیقند. «همسایهها»، «درخت انجیر معابد»، «زمین سوخته»، «مدار صفر درجه».
و بالاخره پیشنهاد آخرم مطالعه داستانهایی است که موضوعشان بیماریهای مسری و همهگیر است. نه اصلا به این علت که آدمها بیشتر بترسند و بیشتر نگران شوند؛ بلکه به خاطر دیدن اوضاع و احوال اینچنینی و تامل در رفتارهای اجتماعی و درک نقاط ضعف انسان. کتابهای مهمی مثل «طاعون» نوشته آلبر کامو و «کوری» نوشته ساراماگو خواندنشان در این شرایط تجربه عجیبی خواهد بود.
نظر شما