جمعه ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۰:۲۰
«تاریخ آذربایجان» تا «سال‌های پرآشوب» در ویترین انتشارات اختر تبریز

غرفه انتشارات اختر تبریز، کتاب‌های «تاریخ آذربایجان»، «سال‌های خونین»، «دیوان‌سالاری عصر ایلخانی» و «سال‌های پرآشوب» را در سی و دومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران عرضه کرده است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، کتاب‌های «تاریخ آذربایجان»، از دوران باستان تا 1870 تالیف گروه مولفان، ویراستار پرفسور سلیمان آلبارلی ترجمه دکترعلی حسین زاده، «اسلام در میان اقوام ترک» از پرفسور دکتر زکریا کتابچی مترجم محبوبه هریسچیان، «سال‌های خونین» اثر محمدسعید اردوبادی، «دانشنامه آبادی‌های میانه» از محمدصادق نائبی، «دیوان‌سالاری عصر ایلخانی» تالیف محمد برجی، «ارومیه ناجی مشروطیت در غرب آذربایجان» اثر محمد خلیل‌زاده و «سال‌های پرآشوب»، نگاهی به تحولات مهم آذربایجان از نهضت آزادیستان تا فرقه دموکرات آذربایجان 1299- 1326 تحقیق و تالیف فرامرز کریم‌زاده‌ کلیبر از جمله کتاب‌هایی است که در غرفه انتشارات اختر در راهرو 29 سی و دومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران عرضه می‌شود.

درباره کتاب «تاریخ آذربایجان»، از دوران باستان تا 1870 تالیف گروه مولفان به ویراستاری پرفسور سلیمان آلبارلی ترجمه علی حسین‌زاده در صفحات نخسیتن کتاب آمده است: «در مناطق مختلف آذربایجان زمینه‌های قالیبافی، مسگری، زرگری، کنده کاری بر چوب، تیکمه بدیع و غیره در حال پیشرفت بود. در این میان قالیبافی به طور ویژه بیش از همه گسترش یافته بود و به آداب و رسوم غنی چندین قرنی تکیه داشت، قالی‌های آذربایجان در بازارهای جهانی به طور ویژه مورد توجه قرار میگرفت. آنها بر اساس استحکام، تنوع نقش و نگار، تراکم و زیبایی رنگها تمایز داشتند.»

کتاب «اسلام در میان اقوام ترک» از پروفسور دکتر زکریا کتابچی مترجم محبوبه هریسچیان است. پرفسور زکریا کتابچی، 1937.م در قصبه بلواچ در اسپانیا متولد شد و در ترکیه تحصیلات متوسطه و عالی را به پایان رسانید و سپس با بورس داده شده توسط دانشگاه کراچی به پاکستان رفته و شروع به فعالیت‌های اجتماعی و فرهنگی برای نوشتن تز دکترای خود کرد و با مطالعه و ترجمه کتابی که مولف آن جاحظ و موضوع آن «ترک‌ها در دوران عباسیان» بود، موفق به کسب درجه دکتری شد.

بعد از بازگشت به ترکیه 1971م، به عنوان متخصص، وارد «شعبه همکاری صنعتی بین‌الملل» وابسته به «تشکیلات برنامه‌ریزی دولتی» شده و در سمپوزیوم‌های فرهنگی مهم، در ارتباط با «همکاری منطقه‌ای بین ترکیه، ایران و پاکستان» شرکت کرد. او بعدها در دانشگاه آتاتورک یا به نام امروزی دانشکده الهیات مشغول به تدریس شد. پرفسور کتابچی با نوشتن پایان‌نامه خود درباره «اسلامیت در دوران دولت اموی در ماوراء النهر»، موفق به اخد مدرک دانشیاری «تاریخ اسلام» شد. 

«سال‌های پرآشوب»، نگاهی به تحولات مهم آذربایجان از نهضت آزادیستان تا فرقه دموکرات آذربایجان 1299- 1326 تحقیق و تالیف فرامرز کریم‌زاده‌ کلیبر به بررسی تحولات تاریخ معاصر آذربایجان پرداخته است، در بخشی از این کتاب با اشاره به فرقه دموکرات آذربایجان می‌خوانیم: «علت شکست فرقه دموکرات چه بود؟ اولا تناسب نیروها به زیان شوروی تغییر کردو ناگهان شوروی در قبال صف متحد آمریکا و انگلیس قرار گرفت و اولین نتیجه آن این بود که هیات حاکمه ایران روش خود را عوض کرد و سیاست دولت قوام‌السلطنه مورد تغییر اساسی قرار گرفت. شکسته فرقه، نتیجه فقدان پایگاه و منفور بودن آن در میان مردم مسلمان و معتقد از سویی و عمل مشترک آمریکا و انگلیس و به ویژه انگلیس و حمله ناگهانی شاه و ارتش به فرماندهی رزم‌آرا به مواضع فرقه دموکرات آذربایجان آسیب جدی وارد کرد و منجر به شکست آنها شد.»

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها