در اختتامیه هفتمین جشنواره کتابخوانی رضوی مطرح شد
پس از انقلاب پنج هزار و 600 عنوان کتاب در آستان قدس منتشر شده است
حجتالاسلام والمسلمین گنابادینژاد، در آئین اختتامیه هفتمین جشنواره کتابخوانی رضوی اظهار کرد: تا پیش از انقلاب در مجموعه آستان قدس فقط 27 کتاب به چاپ رسیده بود، ولی امروز چاپ و انتشار پنج هزار و 600 عنوان کتاب در 12 هزار و 500 جلد در کارنامه این مجموعه دیده میشود.
وی افزود: به برکت انقلاب اسلامی، خدمتگذاران در عرصههای فرهنگی پیش از گذشته به کتابخوانی و کتاب اهتمام داشتهاند. رشد 5/2 برابری شرکتکنندگان در این دوره از جشنواره نشانه خوبی است. بنابر گزارشهای موجود در مجموعه آستان قدس از سال 1327 هجری قمری تأسیس قرآنخانه و کتابخانه در این مکان مقدس سابقه داشته است. براساس اسناد موجود از سال 861 هجری قمری در حرم حضرت امام رضا (ع) کتابخانه دایر بوده است.
رئیس سازمان فرهنگی آستان قدس رضوی اظهار کرد: کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی از سال 1374 با 28 هزار و 700 مترمربع مساحت در محل جدید به فعالیت مشغول است. 16 هزار نسخه خطی و سنگی از سوی رهبر معظم انقلاب به این کتابخانه اهدا شده که یکی از افتخارات این مجموعه است. کتابخانه مرکزی و در کنار آن 28 کتابخانه دیگر تحت این عنوان در سراسر کشور و همچنین یک کتابخانه در هندوستان افتخاری دیگر برای مجموعه آستان قدس رضوی است. تا پیش از انقلاب در مجموعه آستان قدس فقط 27 کتاب به چاپ رسیده بود ولی امروز چاپ و انتشار پنج هزار و 600 عنوان کتاب در 12 هزار و 500 جلد در کارنامه این مجموعه دیده میشود.
گنابادینژاد افزود: امیدواریم با هماهنگی و همافزایی بین نهادهای فرهنگی کشور در حوزه نشر و توزیع کتاب و اشاعه و توسعه کتابخوانی اتفاقات خوبی با عیار رضوی و افق انقلاب اسلامی رقم بزنیم.
حمایت کمیسیون فرهنگی مجلس از برنامههای کتابخوانی در کشور
جمشید جعفرپور، رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی بهعنوان دیگر سخنران این آیین با اشاره به رشد قابلتوجه تعداد شرکتکنندگان در این جشنواره نسبت به دوره قبل، گفت: این رشد قابل توجه جای تقدیر دارد و باید به برگزارکنندگان این جشنواره خستهنباشید گفت، هرچند در کشور فرهنگی که محبان علیبنموسیالرضا (ع) هستند، این ظرفیت در سال آینده و سالهای بعد باید چندین برابر شود و همه مسئولان فرهنگی کشور باید در این زمینه تلاش و همکاری داشته باشند.
وی افزود: توسعه فرهنگ رضوی از طریق کتابخوانی بهعنوان یک فرهنگ برجسته بهویژه در سنین کودکی اهمیت دارد. براساس حدیثی معروف از امام رضا (ع)، مسلمان عاقل در طول روز و همه عمر خود از کسب علم باز نمیماند و راه طلب علم نیز کتابخوانی است. برای رسیدن به کمال عقلِ مسلمانی باید کتابخوانی در برنامههای ما وجود داشته باشد. مسئولان و برنامهریزان باید ابزارها و امکانات لازم برای ورود کتاب به زندگی افراد را فراهم کنند.
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس تصریح کرد: از این تریبون حمایت کمیسیون فرهنگی مجلس را از تلاشها و برنامههای کتابخوانی در کشور اعلام میکنم. سالهای گذشته نیز رویکرد کمیسیون بر حمایت از نهاد کتابخانهها بوده است. انشاءالله وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز به این بخش از وظایف خود توجه بیشتری داشته باشد.
شرکت 648 هزار نفر در هفتمین جشنواره کتابخوانی رضوی
اللهیاری، دبیر جشنواره و معاون توسعه کتابخانهها و کتابخوانی نهاد کتابخانههای عمومی کشور نیز در این آئین با ارائه گزارشی از روند برگزاری هفتمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی، گفت: در این دوره میزان مشارکت نسبت به گذشته بیش از 5/2 برابر رشد داشته، بهطوریکه تعداد شرکتکنندگان از ۲۳۸ هزار نفر در سال گذشته به ۶۴۸ هزار نفر در این دوره افزایش یافته است.
وی افزود: در بخش بینالملل نیز دو هزار و ۲۴۰ نفر از ۳۵ کشور مشارکت داشتند. از میان ۴۲۹ شهرستان کشور، مردم ۴۲۷ شهرستان و همچنین ۳۱۹ دستگاه دولتی و غیردولتی در این جشنواره شرکت کردند.
اللهیاری با اشاره به اینکه در ششمین دوره جشنواره رضوی میزان مشارکت کودکان حدود ۵۰ هزار نفر بود، گفت: میزان مشارکت کودکان و نوجوانان در هفتمین دوره به ۱۳۸ هزار و ۷۰۰ نفر رسید که افزایش قابل توجهی را در این بخش شاهد بودیم.
نظر شما