در گزارش سخنگوی نمایشگاه کتاب از چهار روز فعالیت عنوان شد
افزایش بازدیدکنندگان نمایشگاه کتاب نسبت به سال گذشته
همایون امیرزاده سخنگوی نمایشگاه کتاب درباره میزان فروش، بازدیدکنندگان، تخلفهای ناشران و موضوعهای دیگر در چهار روز فعالیت نمایشگاه گزارش داد.
وی ادامه داد: تعداد پایانههای فعال نمایشگاه در سال جاری 2هزار و 609 و تعداد بنکارتهایی که تا امروز وارد نمایشگاه شدهاند و کتاب خریدهاند 141هزار و 370 بن است. مبلغ بنکارتهایی که خرج شدهاند 75میلیارد و 881 میلیون و 403هزار و 950 ریال است.
امیرزاده بیان کرد: در زمینه یارانهها نیز 164میلیارد ریال یارانه تخصیصی سیامین نمایشگاه کتاب تهران است از این مبلغ از سهم وزارت ارشاد تا امروز 150 میلیارد ریال و از سهم دستگاههای مختلف 320 میلیارد ریال جذب شده است.
همایون امیرزاده درباره پایبندی ناشران به ضوابط گفت: هیئت نظارت بر تخلفات از روز نخست تاکنون سه نوبت تشکیل جلسه داده است و حاصل آن صدور 22 رأی بوده است که یک مورد منجر به جمعآوری و تعطیلی غرفه تا پایان روز نمایشگاه در بخش بینالملل شده است و بقیه آرا ناظر بر اخطار کتبی است. ثبتنام کلاس آموزشی، ارائه کتب غیر، پیش فروش کتاب و دریافت وجه و تخفیفهای بالای 30درصد تخلف محسوب میشوند همچنین امسال گزارشاتی در خصوص تخلف نقد کردن بنهای الکترونیکی کتاب دریافت کردیم که آنالیز خواهند شد و بعداً اعلام خواهند شد. البته قرار بر این است که در وهله نخست خود صنف تخلفات را تذکر دهد و در صورت توجه نکردن از سوی ناشران هیئت رسیدگی به تخلفات وارد کار شوند.
وی درباره عملکرد بانک شهر بهعنوان بانک عامل در نمایشگا کتاب اظهار کرد: این بانک خدمات خوبی را ارئه میدهد اما گزارشهایی در خصوص تراکنش ارائه میدهد که اینگونه گزارشدادنها را درست نمیدانیم چراکه نمایشگاه صاحب دارد و صاحبش وزارت فرهنگ و ارشاد است بنابراین باید در این زمینه هماهنگیهایی صورت گیرد.
امیرزاده در پاسخ به این پرسش که«چرا خود وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص رسیدگی به امنیت نمایشگاه و عدم خسارت به ناشران ورود پیدا نمیکند» گفت: ما حرفهایمان را زدهایم و اصراری به آبی یا قرمز کردن نمایشگاه نداریم به نظرم وزارت ارشاد امروزه از اینکه سیبل باشد عبور کرده است چراکه هشدارهای لازم، پیگیرهایی دقیق و کارشناسیهای لازم انجام شده است. بهنظرم عاقلانه نیست و همچنین به مصلحت مجموعه شهرآفتاب نیست که این مشکلات را حل نکند.
سخنگوی شورای سیاستگذاری بینالمللی نمایشگاه تهران درباره عرضههای کتابهای آقای شیرازی در بخش بینالملل که تخلف مجحسوب میشود گفت: هر محتوایی که خارج از ضوابط نشر جمهوری اسلامی در نمایشگاه ارائه شود بر اساس آئیننامههای موجود برخورد خواهیم کرد. فرقی هم نمیکند که آن اثر برای چه کسی باشد البته ممکن است مواردی نیز وجود داشته باشد که از دید کارشناسان ما مغفول مانده باشند اما در صورت گزارش حتماً رسیدگی خواهد شد.
سخنگوی شورای سیاستگذاری نمایشگاه کتاب تهران درخصوص تبلیغات این دوره از نمایشگاه و اینکه آیا این موضوع صحت دارد که هیچ دستگاهی حاضر به اسپانسری نمایشگاه نشده است؟ اظهار کرد: وزارت ارشاد در نمایشگاه پارسال یک میلیارد و 400 میلیون تومان به شهرداری پرداخت کرد تا تبلیغات محیطی در اختیار صنف قرار بگیرد. امسال این اقدام صورت گرفت و امیدواریم صنف با جذب حامیان نمایشگاه بتواند تنهایت استفاده را بهعمل آورد. اگر هدف دولت و وزارت ارشاد از واسپاری به صنف کمرنگ کردن هزینههای خود و چابکسازی باشد لازمهاش این است که منطق درآمدی نمایشگاه را به نفع صنف، به صنف واگذار کنیم. تاکنون نیز بهخوبی از این فرصت استفاده شده است. امیدواریم نمایشگاه در ادامه این تصمیم خودگردان شود.
امیرزاده درباره امضای برخی تفاهمنامهها با دستگاههای مختلف درخصوص بن کتاب که به دروغ شایعه شده بود توضیح داد: پیش از برگزاری نمایشگاه با دوبخشنامه از سوی وزارت علوم و دانشگاه آزاد اسلامی مواجه شدیم مبنی بر اینکه «براساس تفاهمنامهای که با وزارت ارشاد منعقد شده است از نمایشگاه کتاب خریداری شود» وزارت ارشاد در یک نامهای شفاف و در نامهای محرمانه پاسخ این جمله را داد. در این نامهها تعریف شد که هیچ تفاهمنامهای مبنی بر دریافت بن از وزارت ارشاد از سوی این دستگاهها منعقد نشده است و اینکه این موضوع که خرید کتاب از مراکز خاصی صورت بگیرد، از سوی وزارت ارشاد رد شد چرا که ما شانیت دولت را به گونهای نمیدانیم که انگشت اشاره خود را به سوی ناشر خاصی دراز کنیم. ضمن اینکه تنها راه دریافت بن ثبتنام در سامانه نمایشگاه کتاب تهران است.
وی درباره زمان پرداخت خسارات به ناشرانی که روز گذشته براثر بارش شدید باران آسیب دیدند گفت: این پرداختها طولانی نخواهد شد. در همین نمایشگاه پرداختها صورت میگیرد و چنانچه ناشری از محل آسیبهای وارده در سال گذشته هنوز خسارات خود را دریافت نکرده است میتواند به شخص بنده مراجعه کند.
سخنگوی شورای سیاستگذاری سیامین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران درباره علت تخصیص نیافتن بن کتاب به دانشآموزان تهرانی گفت: شهر تهران، شهر برخورداری از نظر دسترسی به کتاب است اما در شهر تهران مناطقی وجود دارد که بسیار محروم هستند باید اینها نیز دیده شوند و نباید شهرستانهای تهران در این زمینه گم شوند. نگاه عدالتگسترانه نباید معطوف به این باشد که ما فقط تهران را ببینیم به همین دلیل این سیاست، یک سیاست راهبردی بود.
وی ادامه داد: البته ناگفته نماند که اگر اطلاعات دانشآموزان تهرانی به موقع در اختیار ما قرار میگرفت ما این آمادگی را داشتیم که برخی از آنها را تامین کنیم ضمن اینکه در طرح تجهیز کتابخانه کلاسی در مقطع ابتدایی هزار مدرسه شهر تهران و شهرستانهای تهران بهرهمند شدند به این صورت که اکنون کارشناسان مدارس برای تجهیز کتابخانههای کلاسی خود از نمایشگاه کتاب تهران مبلغ یک میلیون تومان خرید میکنند.
سیاُمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با شعار «یک کتاب بیشتر بخوانیم» و با ریاست سیدعباس صالحی از 13 تا 23 اردیبهشت در مجموعه نمایشگاهی شهر آفتاب میزبان علاقهمندان به کتاب و کتابخوانی خواهد بود.
نظر شما