دوشنبه ۱۵ آذر ۱۳۹۵ - ۱۱:۳۰
​ویراست جدید «ادبیات کودکان و نوجوانان» منتشر شد

ویراست جدید «ادبیات کودکان و نوجوانان» نوشته بنفشه حجازی از سوی انتشارات روشنگران و مطالعات زنان منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) چهاردهمین چاپ «ادبیات کودکان و نوجوانان» نوشته بنفشه حجازی با ویراست جدید از سوی انتشارات روشنگران و مطالعات زنان منتشر شده است. مولف در این چاپ که دومین ویراست کتاب پس از چاپ نخست آن در سال ۱۳۷۴ یعنی بیش از 20 سال است، سعی کرده به دانسته‌هایش با دقت نگاه کند و با آرایش و پیرایش آن نه تنها به وظیفه اخلاقی‌اش بپردازد که خود را نیز نو کند.
 
این کتاب که با آموزش‌های حضوری در کلاس‌های کتابداران «کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان» تنظیم شده، مجموعه‌ای است که کمک می‌کند کتابداران بتوانند خدمات بهتری را در پیشنهاد کتاب‌هایی که مبتنی بر اصول و معیارهای متناسب سن کودکان و نوجوانان تهیه شده، ارائه کنند.  

در بخشی از پیشگفتار کتاب آمده است: «مولف مصر است با انتقال یکی از راه‌های حفظ این میراث و با تدوین اصول و معیارهایی که بر ادبیات کودکان و نوجوانان حاکم است و با انتقال هر آنچه که با آن همسوست و باور دارد از تخریب روح و احساس و فرصت وارثان بشریت جلوگیری کند. این چاپ جدای از تصحیح اغلاط چاپی، ویرایش زبانی و به‌روز کردن آمار و تاریخ‌ها و پیگیری فعالیت‌های انجام شده در دهه گذشته، به حذف تعدادی از پانوشت‌ها نیز پرداخته است. تجدیدنظر در برخی از عقاید مولف راجع به بعضی از جنبه‌های ادبیات کودکان و نوجوانان از دیگر اقداماتی است که در این چاپ انجام شده است. بخش‌های نمایش خلاق و قصه‌گویی بیشترین میزان ویرایش را داشته است.»

مطالب این کتاب در قالب 12 فصل با عناوین «تعاریف و اهداف»، «تاریخچه ادبیات کودکان و نوجوانان»، «کودک کیست؟»، «انتخاب کتاب»، «انواع ادبیات کودکان و نوجوانان»، «ادبیات کودکان و نوجوانان و وسایل ارتباط جمعی»، «جنبه‌های تلخیص، بازنویسی، بازآفرینی، ترجمه و ویرایش در ادبیات کودکان»، «شیوه‌های علاقه‌مند کردن کودکان به مطالعه»، «ادبیات کودکان معلول»، «نقد و ادبیات کودکان»، «ادبیات کودکان و صلح» و «تلاش‌ها» ارائه شده است.

در بخشی از کتاب «ادبیات کودکان و نوجوانان» می‌خوانیم: «گذشته از مفهوم لغوی ـ«ادبیات» که آن را جمع ادیبه و ادب می‌دانند، بر سر انواع و اقسام آن بین علمایی چون محمدبن محمود آملی مولف نفایس‌الفنون فی عرایس‌العیون، ابن خلدون، احمد هاشمی صاحب جواهرالادب، جرجی زیدان و دیگران اختلافاتی وجود دارد. بدون وارد شدن به این مباحث خسته‌کننده نیز که آیا آن چه قدما جزو علوم ادبیه شمرده‌اند، داخل مسائل است یا جزو مقدمات و مبادی، «تعریف ادبیات کار مشکلی است؛ هرچند هنگام صحبت از ادبیات به نظر می‌رسد که همه می‌دانند راجع به چیزی گفتگو می شود و آن را با فلسفه، تاریخ و روانشناسی و ... اشتباه نمی‌کنند...»
 
انتشارات روشنگران و مطالعات زنان، ویراست جدید «ادبیات کودکان و نوجوانان» را در قالب 272 صفحه با شمارگان یک‌هزار و 500 نسخه، به بهای 25 هزار تومان منتشر کرده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها