کارگروه دفاع مقدس مؤسسه انتشاراتی «روایت فتح» کتابهایی درباره گروه «دستمالسرخها» را در دست نگارش و انتشار دارد.
وی درباره وجه تسمیه «دستمال سرخها» توضیح داد: عبدالله نوریپور و دو نفر دیگر برای پیدا کردن لباس به سالن ملزومات میروند که با صندوقچهای مواجه میشوند که داخل آن دستمالهای قرمز پیشاهنگی وجود داشت. عبدالله نوریپور یکی از دستمالها را بر گردن میبندد و به محمدرضا مرادی که همراهش بود «میگوید ببین چی پیدا کردم!» و او هم یکی از دستمالها را برمیدارد و میبندد و افراد دیگر گروه هم خبردار میشوند هر کدام یک دستمال برگردن میبندند و کم کم به «دستمال سرخها» معروف میشوند.
«آرامی» با بیان اینکه شیوه کار بر این پروژه که بتواند این گروه را به صورت کارآمد به جامعه معرفی کند، مورد بررسی قرار گرفت، افزود: روایت فتح وظیفه پرداختن به خاطرات شهیدان را بر عهده دارد و این خاطرات مانند اقیانوسی است، هر چه به عمق آن میرویم با جذابیتها تازهتری مواجه میشویم. یکی از این موضوعها، شیوه مبارزه دستمال سرخها بود.
وی افزود: تعداد اعضای این گروه مشخص نیست و معتقدم باید با تمام افراد این گروه گفتوگو شود. تاکنون با شماری از اعضا گفتوگو شده است اما برخی از این مصاحبهها نواقصی دارد که در حال برطرف شدن است.
به گفته مسئول کارگروه دفاع مقدس مؤسسه انتشاراتی روایت فتح، در این کتابها قرار است به نقش دستمال سرخها در پیش از انقلاب اسلامی، پیروزی انقلاب، حفظ انقلاب اسلامی، خنثیسازی توطئههای دشمن از طریق این گروه و نیز حضور جدی و اثرگذار آنها در برابر ضد انقلاب به این موضوع پرداخته شود.
«آرامی» درباره کتابهای نوشته شده با این موضوع توضیح داد: در مجموعه «مادران» به شهیدان محمدرضا مرادی و جهانگیر جعفرزاده پرداختیم. کتابی درباره «اصغر وصالی» هم در مجموعه «از چشمها» و به روایت همسر شهید در حال نگارش است. همچنین در مجموعه «روایت نزدیک» هم به یکی از اعضای در قید حیات گروه به نام «عبدالله نوری» پرداختهایم.
وی افزود: افزون بر این، جهانگیر خسروشاهی درباره دلیل شکلگیری این گروه، وجه تسمیه آن را مینویسد.
نظر شما