انتشارات تیمورزاده دو کتاب جدید با عنوانهای «مروری سریع بر جراحی» و «تشخیص افتراقی» از سری کتابهای راهنمای جیبی چرچیل را منتشر کرد.
مترجم در مقدمه کتاب آورده است: «کتاب، کتابی جامع و در عینحال کم حجم است که بهگونهای تکلیف شده که نیازهای دانشجویان پزشکی و دستیاران سال پاییز را به خوبی تأمین کند. مترجم معتقد است مهمترین تمایز این کتاب با کتابهای مشابه در شرح مختصر روش اعمال جراحی است که موجب میشود دستیاران بتوانند بیش از حضور در اتاق عمل بهطور سریع مراحل جراحی را مرور کنند.»
آبسه، آشالازی، آپاندیسیت، پیوند قلب، کاتاراکت، بیماری کرون، سنگ صفراوی، خونریزی گوارشی، آنونوریسم آئورت شکمی، ترمیم آئوریسم آئورت شکمی، پیوند کبد، پوسته شدن آئورت و سرطان مثانه از جمله سرفصلهای این کتاب است.
در نخستین سرفصل کتاب درباره «آبسه» اشاره شده که «آبسه» به معنای تجمع چرک است که ناحیهای از بافت ملتهب آن را احاطه کرده است. آبسههای مولد چرک بر اثر عفونتهایی ایجاد میشوند که بدن نمیتواند بهطور کامل بر آنها غلبه کند. باکتریهای شایع مولد این نوع آبسه عبارتند از استافیلوکوک اورئوس، انواع استرپتوکوک، میکروبهای رودهای، دیگر انواع کولیفرمها و بیهوازیها.
در قسمتی دیگر از کتاب در تعریف آشالازی آمده است: «عبارت از نوعی اختلال حرکتی مری، که با از بین رفتن حرکات پریستالتیک این عضو و ناتوانی اسفکتر تحتانی مری در شل شدن هنگام بلخ مشخص میشود.»
نخستین چاپ از کتاب «مروری سریع بر جراحی» با شمارگان یکهزار نسخه در 392 صفحه، به بهای 6 هزار و 950 تومان از سوی انتشارات تیمورزاده با همکاری نشر طبیب راهی بازار نشر شده است.
ویراست چهارم «تشخیص افتراقی» منتشر شد
ویراست چهارم راهنمای جیبی چرچیل «تشخیص افتراقی» نوشته مشترک اندرو تی، رفتری، اریک لیم، اندرو جی، کار استور، با ترجمه دکتر علی ابطحیراد، استادیار علوم پزشکی تهران، در سه بخش با عنوانهای «تظاهرات ایمنی»، «تظاهرات بیوشیمیایی» و «تظاهرات خونی» از سوی انتشارات تیمورزاده با همکاری نشر طبیب منتشر شده است.
نخستین بخش کتاب شامل مباحثی مانند درد شکمی، یبوست، اختلالات چشم و انسداد روده است. در این بخش از کتاب مهمترین دلایل بروز یبوست، دلایل مادرزادی، اکتسابی، انسداد، مقعد دردناک، روده بدون حرکت (آدینامیک)، درونریز(اندوکرین) داروها و مواردی دیگر مانند اضطراب و افسردگی، سندرم روده تحریکپذیر و گرسنگی معرفی شده است.
موضوعاتی مانند افزایش کلسیم خون، افزایش سدیم خون، کاهش کلسیم خون و کاهش پتاسیم خون در دومین بخش کتاب مورد بررسی قرار گرفته است.
نویسنده در بررسی افزایش کلسیم خون در دومین بخش کتاب اشاره کرده که این وضعیتها به سن بیمار، مدت و سرعت افزایش کلسیم پلاسما و همراهی با ناراحتیهای طبی وابسته هستند. نشانهها و از جمله علائم این بیماریها عبارتند از: حالت تهوع و استفراغ، خستگی و ضعف، افسردگی، کنفوزیون (احساس گیجی)، پسیکوز، درد شکمی، یبوست پانکرانیت حاد (التهاب حاد لوزالمعده)
از جمله موضوعات بخش سوم نیز میتوان به آنمی (کمخونی)، اختلالات لخته شدن، لکوینی و پلیسیتمی اشاره کرد.
در سومین بخش کتاب درباره «تاریخچه اختلال زمینهای» میخوانیم: «از دست دادن خون علت شایعی برای کمخونی فقر آهن است و خونریزی شدید به آسانی از طریق تاریخچه ردیابی میشود. خونریزی مخفی از مجرای گوارشی علت با اهمیتی برای از دست دادن مزمن خون است.»
نخستین چاپ ویراست چهارم کتاب «تشخیص افتراقی» با شمارگان دو هزار نسخه در 691 صفحه به بهای 22 هزار تومان از سوی انتشارات تیمورزاده با همکاری نشر طبیب منتشر شده است.
نظر شما