نشست رسانهای کنگره بینالمللی 17000 شهید ترور برگزار شد
هاشمینژاد: «روزشمار وقایع تروریستی ایران» با حضور رئیس جمهوری رونمایی میشود/ ثبت بینالمللی اسناد تروریسم ضروری است
سید محمدجواد هاشمینژاد، دبیر کنگره بینالمللی 17000 شهید ترور گفت: هفت عنوان کتاب درباره تروریسم از جمله روزشمار وقایع تروریستی ایران، نهم شهریور با حضور دکتر حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران رونمایی میشود. ما بیش از هر چیز در پی ثبت بینالمللی اسناد تروریسم هستیم.
هاشمینژاد در این برنامه از رونمایی هفت عنوان کتاب در آیین گشایش این همایش خبر داد و گفت: کتابهایی با نامهای روزشمار وقایع تروریستی ایران، مجموعه مقالات دوره نخست کنگره 17000 شهید ترور، منبعشناسی تروریسم، منافقین در اسناد بینالمللی، خاطرات یکی از منافقان جدا شده از سازمان مجاهیدن خلق، سند مظلومیت (معرفی 72 تن از شهیدان خاص ترور) و کتابی به نام «ترور به جرم خدمت» نهم شهریور با حضور دکتر حسن روحانی، ریاست محترم جمهوری رونمایی میشود.
وی با اشاره به تحقیقات صورت گرفته درباره میزان شهیدان ترور، پس از 22 بهمن 1357 افزود: تاکنون نام 17هزار و 400 تن به عنوان شهید ترور ثبت شده است. این کنگره دو سال گذشته به صورت ملی برگزار شد که با توجه به انعکاس مناسب، بازخورد خوبی دریافت کردیم و تصمیم گرفتیم در این دوره مراسم را به صورت بینالمللی برگزار کنیم.
به گفته دبیر دومین کنگره بینالمللی 17000 شهید ترور، دومین کنگره بینالمللی 17000 شهید ترور، روزهای نهم و دهم شهریور 1394 برگزار میشود. آیین گشایش این کنگره نهم شهریور با حضور ریاست جمهوری، بیش از 15 سفیر از دیگر کشورها، 40 میهمان خارجی، فرهیختگان، اهالی رسانه فعال در زمینه مخابره ترور و 400 نفر از نمایندگان خانوادههای شهیدان ترور از سراسر ایران، در سالن اجلاس سران برگزار خواهد شد. از عصر همین روز بخش علمی کنگره آغاز به کار خواهد کرد و تا ساعت 19 ادامه خواهد یافت.
هاشمینژاد افزود: از ساعت 8 صبح روز دهم تا ساعت 19 این همایش در سالن اجلاس دانشگاه شهید بهشتی در پنج پنل با حضور 300 محقق و ارایه مقالات برتر ادامه خواهد یافت. در این کنگره از 20 مقاله برتر قدردانی خواهد شد.
وی یادآور شد: برای این همایش، در مدت سه ماه 733 مقاله ارایه شد که 30 مقاله از کشورهای دیگر از جمله آمریکا، ایرلند، لبنان، انگلستان، روسیه، عراق و بود. 30 داور از استادان دانشگاه این مقالات را بررسی کردند و در نهایت، 283 مقاله را برگزیدند. از میان آثاری که دو سال قبل ارایه شده بود، مقالهای توانست رخدادهای جاری در روسیه را پیشبینی کند. این امر بر اهمیت برگزاری «کنگره بینالمللی 17000 شهید ترور» میافزاید.
ایران قربانی ویژه تروریسم
دبیر این کنگره ادامه داد: سال گذشته دایرهالمعارفی برای شهیدان ترور منتشر شد که بر پایه اسناد بینالمللی به معرفی شهیدان ترور در ایران میپرداخت. ما بیش از هر چیز در پی تدوین اسنادی در این باره هستیم و با انجام مذاکراتی که با سازمان ملل متحد داشتیم، توانستیم اسناد به دست آمده را ثبت کنیم. کتاب روزشمار وقایع تروریستی ایران قرار است در چندین جلد تدوین شود. مجلدی که نهم شهریور رونمایی میشود، در 300 صفحه به وقایع تروریستی ایران از سال 1357 تا 29 اسفند 1358 خواهد پرداخت.
هاشمینژاد، درباره ضرورت برگزاری «دومین کنگره بینالمللی 17000 شهید ترور» به سابقه این مساله در ایران پرداخت و گفت: آماری که در این باره به دست آوردیم، تا زمان آخرین شهید هستهای است و به یقین این آمار باید به روز شود. حوادث تروریستی بسیاری در منطقه و در دنیا رخ میدهد اما کشور ما در میزان و نوع انجام شدن اقدامهای تروریستی بینظیر است.
وی یادآور شد: هیچ جای دنیا مردم و مسئولان در کنار هم قربانی ترور نبودهاند. اکنون شاید شایعاتی از همکاری کشورهای غربی با گروههای تروریستی چون القاعده، داعش و... بشنویم اما متاسفانه گروهی چون مجاهدین خلق، دفتر رسمی در دیگر کشورها دارند! همچنین از نظر تنوع حوادث و گروههای تروریستی، ایران کشور ویژهای است. بمبگذاری در اتوبوسهای شهری، شهادت دو رئیس قوه کشور و نیز شهادت چهار امام جمعه، از جمله پدرم، خود نمونهای از ویژه بودن ایران در حوادث تروریستی است اما در عین حال، همواره مورد اتهام قرار میگیرد.
دبیر دومین کنگره بینالمللی 17000 شهید ترور با اشاره به این که هیچگاه تعریفی از پدیدههای تروریستی از سوی کشورهای غربی ارایه نشده است، افزود: مجلس سِنای آمریکا، در دورهای کوشید که تعریفی در این باره ارایه کند اما این تعریف، خودِ آنها را در مظام اتهام قرار میداد. بنابراین از تعریف آن صرف نظر کردند. با این حال کشورهای غربی میکوشند بدون ارایه تعریفی خاص، دیگر کشورها را متهم کنند. گویی خودشان نقشی در حمایت از این حملههای تروریستی نداشتهاند.
نظر شما