پنجشنبه ۱۶ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۱:۲۱
صاعدی: آخر هفته را با «مطرب عشق» بگذرانید/ مطالعه سیر موسیقی ایران در تاریخ

عبدالعظیم صاعدی گفت: برای مطالعه آخر هفته کتاب «مطرب عشق» حمید تجریشی را به مخاطبان پیشنهاد می‌کنم. نویسنده این کتاب در یکی از بهترین بخش‌های خود موسیقی خسروانی و حسینی را با مهارت کامل بررسی می‌کند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) این شاعر گفت: آخرین کتاب خوبی که خواندم کتاب «مطرب عشق» است که تابستان سال 1371 منتشر شده است. مخاطبان حتی می‌توانند این کتاب را از حراجی‌های گوشه و کنار خیابان انقلاب تهیه کنند و آخر هفته بخوانند. در چاپی که من دیدم ذیل عنوان این کتاب نوشته شده است «مقدمه‌ای بر هنر موسیقی کلامی آینده که به عنوان هنر عرضه می‌شود».
 
وی ادامه داد: این کتاب را نشر سمر به چاپ رسانده است و کتاب در موضوع خودش کامل است و با مهارت کامل به رشته تحریر درآمده است. باید به نویسنده این کتاب که او را ندیده‌ام و نمی‌شناسم بگویم مرحبا بر قلم و وسعت دانشت.
 
شاعر مجموعه شعر «کلاغ‌ها نقطه‌های پاییزند» اضافه کرد: کتاب «مطرب عشق» سیر موسیقی در ایران را بررسی کرده و با چیرگی به این موضوع پرداخته که کجا موسیقی مذهبی و آیینی با یکدیگر تلفیق می‌شوند. نویسنده این کتاب را به داریوش رفیعی، حسین تهرانی و مسعود خوانساری تقدیم کرده است.
 
این شاعر توضیح داد: تجریشی در این کتاب همه هنرها را از یکدیگر تفکیک کرده و گفته که هنر موسیقی می‌تواند در هر سرزمینی باعث همزیستی مسالمت‌آمیز انسان‌ها و گره خوردن فرهنگ‌ها به یکدیگر شود. او کتابش را به چند بخش تقسیم کرده است؛ در قسمت درآمد به ارتباط شعر و موسیقی اشاره کرده، در بخش بعدی موسیقی عرفانی را مورد بررسی قرار داده و در بخشی دیگر به موسیقی عشاق پرداخته که موسیقی ملی ایرانی‌هاست.
 


وی اضافه کرد: در بخش ماقبل آخر نیز به موسیقی خسروانی و حسینی یعنی همان موسیقی حماسی و سوگواری نقبی زده و با سنجیدگی کامل این بخش را توضیح داده است. به گمانم این بخش یکی از زیباترین بخش‌های کتاب است. در بخشی دیگر نیز نظریه عرفان در موسیقی را مورد پژوهش قرار داده و موسیقی صوفیانه را بررسی کرده است. او نوشته که وقتی عاشورا وارد تاریخ ایران شد چه تأثیری بر موسیقی گذاشت.
 
شاعر «نیزه بر پلک پروانه‌ها» یادآور شد: نویسنده کتاب «مطرب عشق» سیر موسیقی در ایران را با موسیقی بیان کرده است و این جزو یکی از مهم‌ترین شاخصه‌های کتاب است. این کتاب برای من خیلی جذاب بود و شاید بتوانم بگویم یکی از جذاب‌ترین کتاب‌هایی است که طی یک دو سال اخیر خوانده‌ام. نویسنده با نکته‌سنجی حتی به این موضوع پرداخته که چرا قبل از انقلاب موسیقی ایرانی با موسیقی غربی درهم آمیخت و در بخش‌هایی مبتذل از آب درآمد.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها