چهارشنبه ۱۹ شهریور ۱۳۹۳ - ۰۷:۳۰
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)؛ خدایار قاقانی مولف کتاب «ترانه نامه» در خصوص علت منتشر نشدن این کتاب گفت: با توجه به اینکه من در جمع آوری مطالب این کتاب سعی کردم قطعاتی را انتخاب کنم که قبلا به صورت رسمی از مجاری وزارت ارشاد و حوزه هنری مجوز گرفته اند اما هنوز این کتاب توسط حوزه هنری منتشر نشده و از سرنوشت آن نیز خبری نیست.

خدایار قاقانی از روزنامه نگاران و منتقدان حوزه سینما است که در زمینه موسیقی نیز سال هاست به مطالعه و پژوهش مشغول است. وی در سال های گذشته پژوهش هایی را حوزه موسیقی انجام داده که قرار بود حاصل آن در کتابی با نام «ترانه نامه» منتشر شود.

این کتاب دایره المعارف موسیقی با کلام فارسی بود. قاقانی درباره این اثر به خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران می گوید: برای نگارش این کتاب که به نوعی تاریخچه ترانه های فارسی است، تحقیقات گسترده ای را در محدوده زمانی بهمن 1357 تا پایان سال 1389 در زمینه موسیقی انجام دادم و اطلاعاتی جزئی همچون: نام نوازنده ها، شعرا، ترانه سراها، آهنگ ساز و تنظیم کننده ترانه ها را استخراج کردم. این اطلاعاقت قرار بود در قالب یک کتاب منتشر شود.

به گفته قاقانی؛ جلد اول کتاب «ترانه نامه» حدود 2000 صفحه خواهد داشت که بخش اول آن شامل شناسنامه قطعات تصنیف و ترانه است. این پژوهش به سفارش دفتر موسیقی حوزه هنری انجام شده بود و قرار بود توسط انتشارات سوره مهر در قالب کتاب منتشر شود که هنوز چنین اتفاقی رخ نداده است.

کتاب فقط شامل ترانه های فارسی است

قاقانی با اشاره به اینکه در این کتاب صرفا ترانه هایی به زبان فارسی انتخاب شده اند گفت:‌ علت انتخاب زبان فارسی برای تدوین ترانه های کتاب این است که این زبان در بخش کلام قطعات رایج شود. به همین دلیل از ترانه هایی که به گویش های محلی مثل: کردی، ترکی، لری و... چشم پوشی کردم.

وی در رابطه با دیگر کتابهایی که به صورت مشابه در این زمینه منتشر شده اند عنوان کرد: کتابهایی که تا به حال در این زمینه منتشر شده اند صرفا به آوردن نام شاعر و تنظیم کننده آن قطعه اکتفاء کرده اند اما کتابی که من آن را تدوین کردم، یک دایره المعارف کامل در زمینه قطعات تصنیف و ترانه است.

این نویسنده در رابطه با علت تاخیر در انتشار کتاب «ترانه نامه» توضیح داد: این کتاب شامل 39 هزار قطعه است که در ایران منتشر شده اند و به صورت رسمی از وزارت ارشاد و حوزه هنری مجوز گرفته اند. امیدوارم به زودی تکلیف این کتاب مشخص شود و حوزه هنری تصمیم خود را در رابطه با منتشر شدن یا نشدن این کتاب بگیرد.

قاقانی در پایان با اشاره به چگونگی جمع آوری مطالب این کتاب ادامه داد: در جمع آوری مطالب این کتاب سعی کردم قطعاتی را انتخاب کنم که قبلا به صورت رسمی از مجاری وزارت ارشاد و حوزه هنری مجوز گرفته اند و جز به جز نام قطعه، سال انتشار، شماره ثبت و صدابردار هم قید شده است اما هنوز علت عدم انتشار این کتاب توسط حوزه هنری برایم مشخص نشده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها