سه‌شنبه ۱۴ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۱:۲۷
فروپاشی تمدن غرب در سال 2093 به روایت استاد تاریخ علم دانشگاه کالیفرنیا

کتاب «فروپاشی تمدن غرب» نوشته «نائومی اورسکس»، موضوع گرم شدن کره زمین و پیامدهای آن در آینده و نیز نقش انسان در این نابودی را از دیدگاه علمی توصیف کرده است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از هافینگتون پست، به نظر می‌رسد این هشدار قدیمی در مورد تخریب محیط‌زیست دیگر کارگر نیست. خبرهای بد خشک‌سالی، طوفان، ذوب یخ‌های قطبی و افزایش سطح اقیانوس‌ها بی‌امان و پایان‌ناپذیرند. اما تلاش جهانی برای نجات کره زمین کجاست؟ متوقف‌شده است.

و همه ما می‌دانیم چرا: در کنگره آمریکا 133 جمهوری‌خواه در مجلس نمایندگان و 30 جمهوری‌خواه در مجلس سنا و بسیاری از محافظه‌کاران و شهروندان منکر این قضیه هستند. درحالی‌که در مقالات کارشناسی علت اصلی این موضوع فعالیت‌های انسانی ذکرشده است. پیوند نامبارک پول و انرژی زیاد، سیاست را از آن خودکرده است. آنچه اکنون سیاستمداران دریافت می‌کنند چیزی است که بعداً همه ما باید بهایش را بپردازیم.

در این میان اظهارنظر برخی دانشمندان که حقیقت را پنهان می‌کنند جالب است : سیگار باعث ابتلا به سرطان نمی‌شود و مردم علت اصلی تغییرات آب و هوایی نیستند! این در حالی است که دود تنباکو منجر به گرمایش جهانی می‌شود.

اکنون این کتاب یک فیلم مستند است که در جشنواره فیلم تورنتو برای نخستین بار نشان داده خواهد شد.

در کتاب «فروپاشی تمدن غرب: نمایی از آینده»/ The Collapse of Western Civilization: A View from the Future «نائومی اورسکس/ Naomi Oreskes» استاد تاریخ علم و علوم زمین و سیارات دانشگاه کالیفرنیا و «اریک ام. کانوی/ Erik M. Conway » روزنامه‌نگار علمی درباره 80 سال آینده صحبت کرده‌اند. این کتاب یک داستان کوتاه 52 صفحه‌ای است و فقط ازاین‌جهت داستان است که بر اساس حدس و گمان نوشته‌شده است.

نویسندگان، مقاله خود را ترکیبی از علم و داستان توصیف کرده‌اند و آن را از دیدگاه یک مورخ آینده که به گذشته (زمان حال ما) نگاه می‌کند، تصور کرده‌اند. آتش‌سوزی، سیل، طوفان و امواج حرارتی در حال افزایش هستند و انسان که می‌دانست چه درراه است دست روی دست گذاشت.

این کتاب می‌گوید که چگونه فرهنگ غربی (1540 تا 2093) به پایان رسید. همه‌چیز از کربن شروع شد. تا سال 2012 حدود 365 میلیارد تن کربن در اتمسفر رها شد که بیش از نیمی ازآن‌پس از دهه 1970 با ساخت نخستین نمونه‌های کامپیوتر و افزایش گازهای گلخانه‌ی اتفاق افتاد.

در سال 2005 قانون انرژی آمریکا حفاری گاز را از مقررات معاف کرد و این باعث انجام حفاری‌های عظیم شد. کانادا اقدام به بهره‌برداری از حوزه‌های نفتی در آلبرتا کرد که نتیجه این‌ها مشخص بود: ذوب سریع یخ‌های قطب شمال. تا سال 2040 امواج گرمایی و بی‌آبی در حد طبیعی بوده ولی پس‌ازآن زندگی کاملاً تغییر می کند.

«فروپاشی تمدن غربی» روشن‌ترین و کوتاه‌ترین توضیح علمی در مورد تغییرات آب و هوایی و پیامدهای آن است. انکار این حقیقت مشکلی را حل نمی‌کند اما آمریکایی‌های مطلع انجمن هوای پاک را بنیان نهادند تا از حق کودکانشان برای برخورداری از هوای پاک و محیط‌زیست سالم دفاع کنند.

نائومی اورسکس معتقد است بخش عمده داستانش همان چیزی است که هواشناسان پیش‌بینی کرده‌اند. او می‌گوید: نخست باید در مورد ادامه روال گرم شدن زمین و نوع برخورد با آن صحبت کرد. در گام دوم به‌عنوان راه‌حل می‌توان در دو سطح اقدام کرد. یکی از جنبه شخصی است که می‌توان راجع به این مشکل مطلب نوشت یا مثلاً صفحات خورشیدی روی بام خانه‌ها نصب کرد. و دیگری از جنبه سیاسی است که لازمه آن تدبیر سیاستمداران در مورد تغییرات آب و هوایی است.

نائومی می‌گوید برای حل این مشکل نیازی به معجزه فن‌آوری نیست بلکه لازم است انکار را کنار بگذاریم و به افکار واهی و پوچ را که این مشکل بدون سرمایه‌گذاری حل خواهد شد ادامه ندهیم. در این راه البته فرهنگ و سیاست و علم اقتصاد می‌توانند کمک کنند.
کتاب «فروپاشی تمدن غربی» اول جولای 2014 در 104 صفحه توسط انتشارات دانشگاه کلمبیا به قیمت 8 دلار راهی بازار کتاب شده است.{لینک}

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها