دوشنبه ۳۰ تیر ۱۳۹۳ - ۰۷:۵۹
رسانه، کتاب و مقاومت در صحیفه رستگاری یک ملت

امروز دوشنبه 30 تیر 1393، شماره جدید «کتاب هفته» روی پیشخوان روزنامه فروشی ها قرار گرفت. موضوع پرونده این هفته «کتاب هفته» رسانه، کتاب و مقاومت در صحیفه رستگاری یک ملت است که در آستانه روز جهانی قدس منتشر می شود.

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، الناز مردی-امروز دو شنبه 30 تیر 1393، شماره جدید «کتاب هفته» روی پیشخوان روزنامه فروشی ها قرار گرفت. موضوع پرونده این هفته «کتاب هفته» رسانه، کتاب و مقاومت در صحیفه رستگاری یک ملت است که در آستانه روز جهانی قدس منتشر می شود.

در میان مطالب این هفته نامه با عناوین دیگری چون 85 تا 90 درصد مشتریان کتابهای الکترونیکی شهرستانی ها هستند، جشنواره صنعت چاپ در آستانه بلوغ نیازمند توجه است، نقش کتاب در موضوع فلسطین و همگرایی میان مسلمانان و لزوم تالیف منابع علمی در زمینه بیداری اسلامی مواجه می شویم.

85 تا 90 درصد مشتریان خرید الکترونیکی شهرستانی هستند

«کتاب هفته» در صفحه «جامعه» این شماره خود گزارشی از خرید آنلاین کتاب تحت عنوان «از خرید آنلاین تا معافیت جریمه دیر کرد کتاب» منتشر کرده است.به گفته این هفته نامه با گذشت چند سال از ورود دستگاه های کارتخوان در فروشگاه ها و استفاده عمومی از روش خرید الکترونیکی، باز هم خبرهایی از بی اعتمادی مردم به استفاده از این شیوه در معاملات روزانه به گوش می رسد. این بار در حوزه کتاب. رضا علی لو مدیر سایت «آسان کتاب» در گفت و گویی که با این هفته نامه با انجام داده معتقد است: خرید و فروش اینترنتی کتاب به فرهنگ سازی نیاز دارد؛ چون گفته می شود سودجویان می توانند از رمز دوم کارت سوء استفاده و پول برداشت کنند، بنابراین مردم کمتر به تجارت آنلاین اعتماد می کنند. وی ادامه می دهد: نزدیک به دو سال است که کار خود را آغاز کردیم و بیشتر کتاب‌های ما، کتب دانشگاهی در زمینه های متعدد فنی – مهندسی، علوم انسانی است و کمتر در این مجموعه، رمان و داستان به چشم می خورد. بین 85 تا 90 درصد مشتریان سایت «آسان کتاب» را شهرستانی ها تشکیل می دهند چون دسترسی کمتری به کتاب دارند و ترجیح می دهند کتاب مورد نظرشان را اینگونه تهیه کنند.

جشنواره صنعت چاپ در آستانه بلوغ نیازمند توجه است

این هفته نامه همچنین در صفحه «نشر» خود گزارشی درباره لزوم ایجاد دبیرخانه دائمی برای صنعت چاپ منتشر کرده است. «کتاب هفته» می گوید: جایگاه صنعت چاپ باید به تصمیم گیری های بخش فرهنگ کشور تعمیم یابد و برای این مهم باید برنامه ریزی انجام داد. هر برنامه ریزی باید بر اساس اطلاعات منسجم که به بینش خاصی منتهی شود صورت گیرد تا بتواند در میان تصمیم سازان چاپ پدیدار شود. برای برنامه ریزی در حوزه چاپ باید تلاش کرد با تشکیل اتاق فکر و استفاده از افرادی که در حوزه برنامه ریزی صاحب نظرند، به برنامه ریزی کلان برای این حوزه اقدام کرد؛ پس نیاز است دبیرخانه ثابتی برای جشنواره صنعت چاپ تشکیل شود تا علاوه بر رصد فعالیت های سالانه، اطلاعات مربوط به برگزاری دوره های گوناگون جشنواره را در آنجا گردآوری کرد و حتی چنین دبیرخانه ای باید بتواند مستندات صنعت چاپ را هم حفظ کند و در اختیار فعالان این صنعت قرار دهد تا تمامی چاپخانه ها و فعالان صنعت چاپ از جدید ترین فناوی های روز این صنعت آگاه شوند.

نقش کتاب در موضوع فلسطین و همگرایی میان مسلمانان

هفته نامه «کتاب هفته» در پرونده این شماره خود به بررسی «نقش کتاب در موضوع فلسطین و ایجاد همگرایی میان مسلمانان» پرداخته است. به گفته این هفته نامه، بیش از صد سال صلیبیون برای تصرف سرزمین های مقدس تلاش می کردند ولی با مقاومت مسلمانان رو به رو شدند. نکته ای در جنگ های صلیبی وجود دارد که بسیار راهگشاست. یک روی سکه این جنگ ها خشونت و نزاع و روی دیگر آن ارتباطات بینافرهنگی میان دو تمدن بزرگ بود. ریشه های دوره رنسانس در اروپا را می توان در مراودات فرهنگی میان این دو تمدن جست و جو کرد. در آن زمان جهان اسلام از نظر علمی و فرهنگی دوران طلایی خود را پشت سر می گذاشت. در همان زمان ها امام محمد غزالی کتابی با عنوان «تهافت الفلاسفه» می نویسد که در آن به تکفیر فیلسوفان پرداخت. اما جالب آنکه چند سال بعد در آندلس در آن سر دنیای اسلام، این رشد در پاسخ به غزالی، کتاب«تهافت التهافات» را به رشته تحریر در می آورد. تصور کنید در آن زمان با امکانات محدود و وسعت سرزمین های اسلامی، چگونه اندیشه در زمان جنگ های صلیبی هم روی می داد به طوریکه در جنگ صلیبی ششم، فردریک دوم، امپراطور مقدس روم با الکامل، حاکم مصر دیدار می کنند و به مباحثات علمی و فرهنگی می پردازند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها