سه‌شنبه ۱۰ تیر ۱۳۹۳ - ۱۰:۰۸
رمضان در فرهنگ مردم

ماه مبارک رمضان در تمام نواحی ایران دارای مناسک خاص خود است، که این امر علاوه بر تنوع در زیست اجتماعی مردم نشان‌دهنده توجه مردم به این ماه و ابعاد روانی و اجتماعی آن است. «رمضان در فرهنگ مردم» و «سفره افطار ایرانی» از جمله کتاب‌های منتشر شده در این زمینه است که اطلاعات را زیادی درباره رمضان در فرهنگ مردم ایران در خود دارند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) سید احمد وکیلیان محقق و پژوهشگر فرهنگ عامه کتابی با عنوان«رمضان در فرهنگ مردم» را به چاپ رسانده است.

این محقق در این کتاب به بررسی و توصیف آداب و رسوم ماه مبارک رمضان در بین مردم ایران پرداخته است و آن را یکی از مباحث مهم فرهنگ مردم دانسته است.

کتاب حاضر برگزیده ای از آداب و رسوم و باورها و اعتقادات مردم ایران درباره ماه مبارک رمضان است که از استان های مرکزی، یزد، کرمان، فارس، خراسان، کردستان، لرستان و گیلان جمع آوری شده است.

وکیلیان در این کتاب،‌ موضوعاتی مانند استقبال از ماه مبارک رمضان، آمادگی برای روزه گرفتن، تغییرات در زندگی و اعمال روزه داران و افطار را در بین مردم این نواحی بررسی و در اختیار خوانندگان قرار داده است.

در ادامه این کتاب، ایام شهادت حضرت علی(ع)، احیاء، اعمال و مراسم بیست و هفتم ماه رمضان، روزه کودکان، عید فطر، نان ها و غذاهای ماه رمضان، مراسم مخصوص ماه رمضان، و بازی های ماه رمضان نیز بررسی شده است.

نكته گفتنی آن كه ممكن است بعضی مطالب و مراسم رمضان هم‌اكنون تغییر یافته یا فراموش شده باشد، اما از آنجا كه دانش فرهنگ مردم ثبت و ضبط لحظات و كیفیت زیستن مردم در گذشته و حال است، تمام آداب و مراسم چه پویا و جاری و چه كم‌رنگ یا فراموش شده در كتاب آمده است.

كتاب حاضر در 12 بخش و موضوعات و مطالب متعدد جمع‌آوری شده است. استقبال از ماه مبارك رمضان، آمادگی برای روزه گرفتن، تغییرات در زندگی و اعمال روزه‌داران، افطار، ایام شهادت حضرت علی(ع)، احیاء، اعمال و مراسم بیست و هفتم ماه رمضان، روزه كودكان و اصطلاحات و گفتنی‌های مربوط به ماه رمضان، عید فطر، نان‌ها و غذاهای ماه رمضان، مراسم مخصوص ماه رمضان، بازی‌های ماه رمضان و رسم سخنوری از عناوین این اثر پژوهشی به شمار می‌روند.
انتشارات سروش، کتاب حاضر را به قیمت دوهزار و 200 تومان منتشر کرده است.

دیگر کتاب شایان توجه در ای زمینه «سفره افطار ایرانی:معرفی و آموزش غذاهای محلی و بومی استاهای ایران» نوشته مولود بلوری است. در این کتاب نیز نویسنده غذاهای مختلف نواحی ایران را جمع‌آوری و مجموعه ای خواندنی را گردآوری کرده است.

انتشارات بلور کتاب حاضر را به قیمت هفت هزار و 200 تومان در سال‌جاری منتشر کرده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها