به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، کتاب «مبانی بیوانفورماتیک» با تاکید بر سه علم زیستشناسی، پزشکی و کشاورزی در هشت فصل به رشته تحریر درآمده است.
«مقدمه»، «پايگاههای داده»، «پايگاههای داده زيستی»، «همترازی توالی»، «نرمافزارهای جستجوی توالیهای مشابه»، «همترازی چندتايی»، «پيشگويی دُمين و نگارهپروتئين» و «پايگاه دادههای ساختاری» عناوین این فصول را تشکیل میدهند.
در كتاب «مبانی بیوانفورماتیک» ابتدا مبانی تئوری برنامهها و نرمافزارهای كاربردی به زبانی ساده توضيح داده شده و سپس كار با برنامهها و جستوجو در سايتها به طور عملی به تصویر کشیده شدهاند.
مولفان در این اثر کوشیدهاند که تمام واژگان و اصطلاحات تخصصی را به زبان فارسی روان برگردانده و با هدف فهم بيشتر مطالب، معادل انگليسی آنها را نيز در پايين صفحه ارایه کنند. در این کتاب، برای تدوين توضيحات پايگاههای داده، اغلب از راهنمای خود پايگاهها استفاده شده است.
از آنجا كه در اين كتاب آموزش گام به گام كاربرد پايگاههای داده مورد توجه قرار گرفته، رنگها در متن كتاب به رنگهای صفحات وب مربوط بوده و در شكلهای بكار رفته در متن كتاب، بهصورت سياه و سفيد است. نكته قابل توجه ديگر اينكه مطالب اين كتاب براساس آخرين اطلاعات موجود در سايتها در سال 2011 تهيه، تدوين و تحليل شده است.
مولفان در بخش پیشگفتار در بیان اهمیت نگارش این اثر چنین آوردهاند: «بيوانفورماتيک بهعنوان نقطه پيوند علوم رايانهای، رياضيات و علوم زيستی همچنين بهعنوان يكی از جديدترين زمينههای علمی، آغازگر شگفتیهای تمدن بشری در عصر جديد است. مطالعات پديدههای زيستی و رشد سريع دادههای حاصل اين مطالعات باتوجه به شناسايی ژنها و پروتئينهای جديد، وجود ابزارهای كامپيوتری، جهت مديريت اين اطلاعات را ضروری مینمايد؛ به اين ترتيب شاخه جديدی در علوم زيستی بهنام بيوانفورماتيك شكل گرفت. بهتدريج كارايی و قابليت اين علم با توجه به سرعت پردازش بالای آن برای دانشمندان علوم زيستی، پزشكی و حتی كشاورزی، نمايان شده و استفاده از اين ابزار در تحقيقات علمی گسترش يافت.»
چاپ نخست كتاب «مبانی بیوانفورماتیک» با شمارگان یکهزار و 500 نسخه در 200 صفحه، به بهای 10 هزار تومان از سوی انتشارات آییژ راهی بازار نشر شده است./
سهشنبه ۶ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۱:۴۰
نظر شما