دوشنبه ۳۰ دی ۱۳۹۲ - ۱۳:۵۳
50 درصد کتاب‌های آموزشی غیراستانداردند

مدیرکل دفتر انتشارات و تکنولوژی آموزشی با اشاره به غیر استاندارد بودن نیمی از کتاب‌های آموزشی،بر لزوم همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در بررسی آثار آموزشی بر اساس استانداردهای آموزش و پرورش و سازمان صدا و سیما در توجه به مجوز دفتر انتشارت در تبلیغ کتاب‌های آموزشی تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، محمد ناصری در نشست خبری دهمین جشنواره کتاب‌های آموزشی رشد که صبح امروز (30 بهمن) در سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی برگزار شد، اظهار کرد: در دهمین دوره جشنواره سه هزار و 708 کتاب مناسب در عرصه رقابت شرکت کرده‌اند که از میان آن‌ها 178 کتاب نامزد دریافت عنوان کتاب‌های برگزیده و مورد تقدیر شدند و 48 عنوان کتاب در روز دوشنبه (هفتم بهمن ماه)در اختتامیه جشنواره مورد تقدیر قرار می‌گیرند. 

وی ادامه داد: در این دوره از رقابت کتاب‌های آموزشی رشد 650 ناشر حضور به هم رساندند و آثار آن‌ها به همت 35 گروه داوری مورد ارزیابی قرار گرفت. تقدیر از سه ناشر که بیشترین تعداد کتاب‌های مناسب، مورد تقدیر و کتاب‌های برگزیده را داشتند، از دیگر برنامه‌های دهمین دوره جشنواره است. 

کار ما بررسی کتاب است نه عملکرد ناشران 

ناصری بیان کرد: هدف این جشنواره ارزیابی کتاب‌های آموزشی است و ناشری که مورد تقدیر این جشنواره قرار می‌گیرد نمی‌تواد برای تبلیغ سایر آثار خود از تایید آموزش و پرورش استفاده کند. 

وی ادامه داد: سازمان پژهش و برنامه‌ریزی آموزشی برای سامان‌دهی کتاب‌های آموزشی بیش از یک دهه است که جشنواره کتاب‌های کمک آموزشی با توجه به جنبه‌های هدایتی، تشویقی و ترغیبی برگزار می‌کند. 

دبیر جشنواره کتاب‌های آموزشی رشد افزود: در نخستین سال برگزاری جشنواره در سال 1379، بیش از 80 درصد کتاب‌های موجود در بازار بر اساس معیارهای آموزش و پرورش غیر استاندارد بودند در حالی که امروزه افزون بر 50 درصد موجودی کتاب‌های آموزشی مطابق با معیارهای آموزش و پرورش تولید می‌شوند. 

ناصری با تاکید بر لزوم همکاری سازمان‌هایی مانند صدا و سیما و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ارتقای وضعیت کتاب‌های آموزشی، بیان کرد: نهاد آموزش و پرورش جایی برای تجارت نیست، از همین رو، لازم است صدا و سیما برای تبلیغ محصولات کمک آموزشی، مجوز دفتر انتشارات و تکنولوژی آموزشی را اصل و اساس قرار دهد. 

وی افزود: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید و دقت نظر حوزه‌های داستانی و فرهنگی را بر حوزه آموزشی اعمال نکرده و صرفا به مشخصه‌های ظاهری و حل المسایل بودن کتاب‌های این حوزه توجه کرده است. به همین دلیل مطالبه جدی ما از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، توجه به استانداردهای آموش و پرورش در بررسی کتاب‌های آموزشی است. 

ناصری در توضیح مزایای کتاب‌های برگزیده در این جشنواره گفت: در سال تحصیلی پیش رو، چهار صفحه از کتاب‌های درسی جدیدالتالیف مقطع دبستان و یک صفحه از کتاب‌های جدیدالتالیف مقطع متوسطه به معرفی آثار برگزیده جشنواره اختصاص داده می‌شود تا با این کار در میان معلمان فرهنگ‌سازی لازم صورت گیرد. 

دبیر جشنواره کتاب‌های آموزشی رشد ادامه داد: همچنین از ظرفیت مجلات رشد که سالانه با شمارگانی بیش از 37 میلیون نسخه در سراسر کشور توزیع می‌شود، برای معرفی منابع مناسب به منظور پرکردن خلاهای کتاب‌های درسی استفاده می‌شود. 

افزودن شاخه داستانی به جشنواره کتاب‌های آموزشی رشد
 
ناصری با اشاره به استفاده از قالب داستانی در تولید برخی کتاب‌های آموزشی، گفت: از سال آینده بخش داستانی نیز به جشنواره کتاب‌های آموزشی رشد اضافه خواهد شد. 

مدیر کل دفتر انتشارات و تکنولوژی آموزشی درباره کتابنامه‌های رشد اظهار کرد: کتابنامه‌های رشد مجموعه‌ توصیفی کتاب‌های مناسب پایه‌های مختلفی‌اند که در پایگاه الکترونیکی سازمان به نشانی www.roshdmag.ir قابل دسترسی است. هر کتابی که به این سازمان می‌رسد، حداکثر ظرف یک ماه مورد بررسی قرار گرفته و در صورت مناسب بودن در کتابنامه رشد معرفی می‌شود. 

ناصری در توضیح دیگر امکانات موجود برای معرفی آثار آموزشی مناسب گفت: نشریه تخصصی جوانه که به تازگی در قالب  الکترونیکی منشر می‌شود به معرفی آثار مناسب و نظرات کارشناسان، ناشران و مترجمان در شکل‌‌های مختلفی مانند مقاله، یادداشت، گفت‌وگو و میزگرد می‌پردازد. 

مدیر کل دفتر انتشارات و تکنولوژی آموزشی آموزش و پرورش اظهار کرد: سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، آموزش را خلاصه در کتاب‌های درسی نمی‌بیند و بر این اصل استوار شده است که آموزش فضایی وسیع‌تر از کتاب و کلاس درس دارد. به همین منظور، محیط‌های مختلفی مانند آزمایشگاه، اردو‌های علمی و فرهنگی و فعالیت‌های اکتشافی جزیی از برنامه‌های درسی شده‌اند و جبران کاستی‌های کتاب درسی و تعمیق و ساده‌سازی مباحث آن به عهده آثار کمک آموزشی گذاشته شده است. 

ناصری در پاسخ به سوال خبرنگار ایبنا مبنی بر تمهیدات اندیشیده شده برای تعامل سازنده با ناشران گفت: دبیر علمی جشنواره با بیش از 50 ناشر به صورت چهره به چهره از معیارها و استاندارهای تولید یک اثر آموزشی سخن گفته، علاوه بر این، رییس اتحادیه ناشران و تعدادی از ناشران در شورای سیاستگذاری کتاب‌های آموزشی حضور داشته و از ابتدا تا انتها در این مسیر مشارکت داده می‌شوند. 

گفتنی است اختتامیه جشنواره کتاب‌های آموزشی رشد، دوشنبه، 7 بهمن ماه سال جاری، ساعت سه عصر در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان واقع در خیابان حجاب با حضور وزیر آموزش و پرورش و  معاونان سازمان برگزار می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها