علی اسماعیلی، معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) درباره اخبار منتشر شده مبنی بر برداشته شدن تعلیق نشر چشمه گفت: در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ما بخشی به نام رسیدگی به تخلفات ناشران داریم و اگر ناشری مرتکب تخلفی شود به آن رسیدگی خواهیم کرد. نشر چشمه نیز متهماست که مرتکب تخلفاتی شده است و حکمی برای این نشر صادر شده است. با استناد به ماده 15 آییننامه این هیات رسیدگی، ناشر قبل از ارایه اثر برای انتشار به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نسبت به محتوای اثر وظیفه دارد و باید از کتاب مراقبت کند.
وی افزود: در حال حاضر اگر قرار باشد اتفاقی برای برداشته شدن این تعلیق رخ دهد، باید مراحل قانونی آن طی شود. در این فرآیند قانونی مکاتبات و دفاعیات ناشر برای برداشته شدن این تعلیقها میتواند موثر باشد.
• دیدار وزیر ارشاد و معاون فرهنگی با ناشران و چاپخانهداران
معاون فرهنگی وزارت ارشاد همچنین درباره برگزاری بیست ویکمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران گفت: اینهفته قرار است نخستین جلسه هماهنگی برگزار شود. در این جلسه نمایندگان 80 نهاد دولتی حضور خواهند داشت و برنامههای فرهنگی خود را در این هفته ارایه خواهند کرد.
وی افزود: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در هفته کتاب نقشی هدایتگر دارد و برنامهها و هماهنگیهای لازم را سیاستگذاری میکند. از این رو قرار است به همراه وزیر ارشاد دیداری با چاپخانهداران و ناشران داشته باشیم و مسایل این حوزه را بررسی کنیم. هنوز زمان دقیق این هفته مشخص نشده است و در جلسه نخست درباره آن تصمیمگیری خواهیم کرد.
• پایین آمدن قیمت کاغذ به تحولات جدید سیاسی ارتباط دارد
علی اسماعیلی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره کاهش قیمت کاغذ در هفتههای اخیر گفت: کاغذ یک کالای وارداتی است و از آنجا که ما در حوزه تولید داخلی کاغذ ظرفیت پایینی داریم، ناگزیر از واردات کاغذ برای چاپ کتاب هستیم. از این رو با کاهش و افزاش قیمت دلار در بازار، قیمت این کالا نیز دچار نوسان میشود. در هفته گذشته نیز با توجه به حضور رییسجمهوری در نیویورک و برداشته شدن برخی تحریمها و دیگر تحولاتی که انجام شده است، قیمت کاغذ تا اندازهای کاهش پیدا کرده است.
وی افزود: امیدواریم قیمت کاغذ هر چه زودتر به قیمت واقعی نزدیکتر شود، اما همان گونه که مقام معظم رهبری هم تاکید داشتند باید تلاش کنیم در این حوزه به خودکفایی برسیم تا دچار این مشکلات نشویم. ما کارگروهی را برای مشکل کاغذ تشکیل دادهایم و امیدواریم این کارگروه بتواند نهادها و حوزههای مختلف را به یکدیگر مرتبط کند تا با همکاری نهادها با یکدیگر دغدغه ناشران بر طرف شود.
اسماعیلی با اشاره به توافق جدید وزارت ارشاد با صندوق توسعه ملی گفت: بهتازگی توافقنامهای را با صندوق توسعه ملی امضا کردهایم و اعتباری نزدیک به 150 میلیارد تومان در حوزه نشر از آنها دریافت کردهایم. 50 میلیارد از این اعتبار در حوزه نشر و 100 میلیارد آن قرار است در حوزه چاپ سرمایهگذاری شود.
• با افزایش بررسها روند انتشار کتاب را کوتاهتر میکنیم
معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین درباره بحث ممیزی در این وزارتخانه و حذف یا باقی ماندن آن گفت: دو دیدگاه در مورد ممیزی در کشور وجود دارد. برخیها به ممیزی قبل از انتشار و برخی دیگر به ممیزی بعد از انتشار اعتقاد دارند. نخستین نوع ممیزی در حوزه مطبوعات و روزنامهها اجرا میشود، اما از آنجا که کتاب در کشور ما از جایگاه خاصی برخوردار است و به مانند مطبوعات اثر یک روزه نیست، توجه به آن بسیار مهم است.
وی افزود: کتابهای منتشر شده در ایران مخاطبان بسیاری دارد و از این رو اگر مراقبت نشود و آن اثر منتشر شود، نویسنده در برابر جامعه مسوول خواهد بود. در حال حاضر همه قوانین حوزه ممیزی بر اساس مصوبات حوزه نشر شورای عالی انقلاب فرهنگی است که در سال 1389 صادر شدهاند.
اسماعیلی درباره ادامه روند ممیزی در وزارت فرهنگ و ارشاداسلامی گفت: تلاش خواهیم کرد فرآیند صدور مجوز را در کشور کوتاهتر کنیم و بخشی از برنامه ما این است که برخی اختیارات خود را به استانها بدهیم و بخشی دیگر آن است که بررسهای خود را افزایش دهیم.
سهشنبه ۹ مهر ۱۳۹۲ - ۱۰:۳۹
نظر شما