«آنالیز تابعی کاربردی» به قلم احمد فیض دیزجی دانشیار دانشگاه تهران به رشته تحریر درآمده و به همت انتشارات دانشگاه تهران منتشر شده است.-
مولف درمعرفی «آنالیز تابعی کاربردی» مینویسد: «این کتاب الگو گرفته شده از هیچ کتاب فارسی نیست و صرفا تراوش تجارب آموزشی و فکری سالهای متمادی نویسنده از منابع علمی گوناگون بوده است.»
«آنالیز تابعی کاربردی» در چهارده فصل تدوین شده است.
شش فصل نخست کتاب به موضوع «تانسوری» به عنوان یکی از مفاهیم اساسی ریاضی اختصاص دارد.
فصل هفتم با عنوان «فضاهای خطی نرمدار» در یازده بخش شناخته میشود و زمینهساز ملاکها و کاربردهای آنها است.
فصلهای هشتم و نهم با عنوانهای «توابع تعمیم یافته یا توزیع» و «معادلات دیفرانسیل در توزیع جوابهای اساسی و توابع گرین» ابزار و محورهای نظری تبدیل مساله دیفرانسلی Lu=f به معادله انتگرالی u=LF را فراهم میکند.
فصل دهم با عنوان «قضایای نقطه ثابت و کاربرد آنها» از نقش فضای «با ناخ» استفاده شده که تعمیمی از فضای اقلیدسی معمولی است اما به مفهوم فاصله بین نقاط با رعایت همگنی توجه شده است.
فصل یازدهم که با عنوان «فضای هیلبرت» شناخته میشود به تعمیمی از فضای اقلیدسی به نام فضای هیلبرت که فاصله و همگن نقاط را درنظر دارد میپردازد.
فصل سیزدهم به بررسی رابطه مساله LU=F با u=LF اختصاص دارد که از نتایج آنها در مباحث فصلهای بعد استفاده شده است.
فصل چهاردهم نوعی معادلسازی مساله LU=F به صورت ماکزیممسازی یامینیممسازی یک تابعک، مورد بررسی قرار گرفته است. در این فصل برخی روشهای وردشی (تغیراتی) برای حل مساله بهینهسازی مذکور به کار گرفته میشود تا جوابهای تقریبی مسایل مربوط ارایه داده یا (تخمین زده) شود.
«آنالیز تابعی کاربردی» در 407 صفحه با شمارگان هزار نسخه و به بهای 18هزار تومان به همت انتشارات دانشگاه تهران به بازار نشر عرضه شده است.
نظر شما