دانایی مدیرکل حوزه هنری استان سمنان به خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، گفت: یکی از برنامههای مهم امسال حوزه هنری استان سمنان انتشار مجموعه 110 جلدی دانشنامه «فرهنگ و تمدن استان سمنان» است. تالیف مجلدات این دانشنامه را پژوهشگران داخلی استان انجام میدهند.
وی افزود: روند پژوهش 15 عنوان از این دانشنامه در سال 1391 به اتمام رسید و هماکنون این مجلدات در مرحله ویراستاری هستند و پس از به پایان رسیدن این مرحله در ماههای آینده، منتشر خواهند شد. لازم به ذکر است که تا به حال پژوهشهایی در این باره صورت نگرفته است.
دانایی در ادامه به نام برخی از این پژوهشها اشاره کرد و گفت: «تاریخ تئاتر در استان سمنان»، «تاریخ موسیقی در استان سمنان»، «مدخلی بر تاریخ ادبیات سمنان در دوران باستان»، «تمدن باستانی استان سمنان از آغاز تا هنگام ورود اسلام به ایران»، مجموعه چهار جلدی «انقلاب اسلامی در استان سمنان»، «انقلاب مشروطه در استان سمنان»، «تاریخ مطبوعات در استان سمنان»، «استان سمنان در سفرنامههای سیاحان و جهانگردان خارجی»، «فرهنگ عامیانه استان سمنان» و «بازیهای محلی استان سمنان» نام برخی از پژوهشهای تمام شده این دانشنامه است.
وی همچنین با اشاره به سری دوم این دانشنامه گفت: همچنین قرار است پژوهش 15 جلدی از سری دوم این مجموعه آغاز شود که عناوین برخی از این پژوهشها که مورد تایید قرار گرفته عبارتند از «تمدن استان سمنان از آغاز اسلام تا دوران معاصر»، «تاریخ ادبیات دوره معاصر در استان» و «استان سمنان در سفرنامههای داخلی».
مدیر حوزه هنری استان سمنان در ادامه گفت: استان سمنان از پیشینه تاریخی گرانبهایی برخوردار است و جای خالی پژوهش در تاریخ تمدن این استان واقعا احساس میشود. امیدوارم این مجموعه پس از انتشار، مورد علاقه مخاطبان، به ویژه پژوهشگران، هنرمندان و همچنین دانشجویان هنر و تاریخ قرار گیرد.
دانایی در ادامه با اشاره به دیگر فعالیتهای حوزه هنری استان سمنان در زمینه انتشار کتاب، گفت: خوشبختانه حوزه هنری استان سمنان طی سه سال گذشته توانست تمام تولیدات هنرمندان و نویسندگان استان را که قابلیت چاپ به صورت ملی و یا استانی داشتند، منتشر کند. من به جرات میگویم که با وجود گرانی کاغذ و کمبود اعتبار، تاکنون هیچ کتابی نیست که برای انتشار تایید شده باشد و ما آن را چاپ نکرده باشیم.
وی در پایان گفت: استان سمنان به دلیل صبغه ادبی مناسب هماکنون نویسندگان مشهوری دارد. این مساله وظیفه ما را برای حمایت از آثار ادبی، سنگینتر میکند. حوزه هنری استان در طی سه سال گذشته 12 جلد از کتابهای این نویسندگان را منتشر کرد. این تعداد غیر از کتابهای نویسندگان استان است که از سوی ناشران دیگر منتشر شدهاند. همچنین لازم است بیان کنم که در سال گذشته حوزه هنری استان سمنان در حوزه تولید آثار ادبی رتبه اول را در سطح کشور به دست آورد و تمام تلاش ما این است که این عنوان را حفظ کنیم.
شنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۲ - ۱۴:۵۸
نظر شما