دوشنبه ۱۶ بهمن ۱۳۹۱ - ۱۳:۴۰
«سال‌ سي» قدرت عکاسان خبری ایران را به رخ می‌کشد

رضا طاهرخاني، مدير طرح تولید كتاب «سال سي: روزنگار مصور ايران پس از انقلاب اسلامي» از انتشار این اثر در دو قطع و با شمارگان 15 هزار نسخه خبر داد و گفت: مخاطب این كتاب مي‌تواند اطلاعات چند دهه از انقلاب را به صورت روزشمار در روايت تصاوير ببيند. اين کتاب نخستين اثر جامع براي به نمايش گذاشتن قدرت عکاسان خبری ایران در جهان است.-

رضا طاهرخانی در گفت‌وگو با خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، درباره كتاب «سال سي» اظهار كرد: اين اثر به وقایع نگاری مصور تاریخ جمهوری اسلامی ایران از سال 1357 تا سال 1387 مي‌پردازد. عكس‌هاي كتاب برگرفته از آثار عکاسان در آرشيو‌ شخصی، جرايد ايران و خبرگزاري‌هاي خارج از كشور است.

وي ادامه داد: مبناي انتخاب تصاوير به همزمان بودن با اتفاق‌ها و هنري بودن آن‌ها به عنوان يك سند تاريخي و مرجع باز مي‌گردد تا از منظر هنر، چكيده‌اي از هنر عكاسي ايران را به مخاطبان ارايه دهد.

طاهرخانی با اشاره به این که پيش از اين كتابي براي نمايندگي عكاسي خبري ايران منتشر نشده بود، افزود: «سال سي» 1400 قطعه عکس منتخب در زمینه‌های اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی را بر اساس مطالعات پژوهشی یک تیم کارشناسی در حوزه‌های تاریخ و هنر در بر دارد.

وی مدت زمان گردآوري آثار و تدوین کتاب «سال سي» را پنج سال عنوان كرد و درباره بهره‌گيري از تصاوير عكاسان معروف انقلاب گفت: عكاسان ايران، افراد شناخته شده‌اي‌ هستند و تيم كارشناسي براي گرينش تصاوير محدود نبودند به همين دليل برخي تصاوير از آرشيو شخصي اين افراد انتخاب شده‌اند و براي نخستين بار در اين كتاب ديده مي‌شوند.

مدير طرح تولید كتاب «سال سي: روزنگار مصور ايران پس از انقلاب اسلامي» درباره عملكرد تيم پژوهشي در تدوین كتاب افزود: ابتدا گروهي بیست نفره یادداشت‌برداري اطلاعات از روزنامه‌ها را در مقطع زماني سال‌های 1357 تا 1387 آغاز کردند و پس از آن کار جمع‌آوری عکس‌های مرتبط توسط عکاسان و کارشناسان آغاز شد. بررسي تصاوير نزدیک به دو سال زمان برد و پس از آن نزدیک به پنج میلیون قطعه عکس براي انتخاب نهايي گزينش شدند. 

طاهرخاني در پاسخ به اين سوال كه «چرا مقطع زماني سال ‌1357 تا 1387 براي جمع آوري تصاوير انتخاب شد؟» گفت: «سال‌سي» قرار بود در سال 1388 چاپ شود، ولي به دليل برخي مشكلات مالي و نبود حمايت مشخص شده با توجه به نامه رييس‌جمهور به استانداري تهران و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي به تعويق افتاد و در نهايت سازمان فرهنگي رسانه‌اي اوج چاپ آن را بر عهده گرفت.

وی توضيح داد: اين كتاب با موضوع پيروزي انقلاب اسلامی شروع مي‌شود و قرار نيست در آن به مسايل قبل از انقلاب نگاه شود. مخاطب با ديدن كتاب مي‌تواند اطلاعات چند دهه از انقلاب را به صورت روزشمار در روايت تصاوير ببيند. اين اثر نخستين اثر جامع براي به نمايش گذاشتن قدرت عکاسان خبری ایران در جهان است.

مدير طرح تولید كتاب «سال سي: روزنگار مصور ايران پس از انقلاب اسلامي» درباره ادامه تدوین و انتشار این گونه آثار افزود: سه كتاب ديگر با موضوع عكس انقلاب و دفاع‌مقدس در دستور كار داریم. نخستين كتاب به آواره‌هاي كردستان عراق و مجموعه عكس‌هاي محمد صياد اختصاص دارد و ديگري مربوط به تصاوير سال‌هاي 1358 تا 1359 است. در طول سال‌هاي 1357 تا 1367 اوج اتفاق‌های خبري ايران رقم خورده‌اند.

طاهرخاني ادامه داد: كتاب ديگري هم با موضوع هشت سال دفاع‌مقدس را در دستور كار داریم و پس از رونمايي كتاب «سال سي» رايزني‌هاي لازم براي چاپ آن را انجام خواهیم داد.

وي كه معتقد است كتاب‌هاي تصويري پر مخاطبند اما به دليل ضعف در توزيع و تبليغ مهجور واقع‌ شده‌اند، گفت: اميدوارم چاپ اين نوع آثار مورد توجه ناشران قرار بگيرد. زيرا تنها مركز حرفه‌اي در حوزه تصاوير انقلاب و دفاع‌مقدس انجمن عكاسان انقلاب و دفاع‌مقدس است و در طول چند سال گذشته كتاب‌هاي ارزشمندي را منتشر كرده است.

طاهرخاني در پايان افزود: کتاب «سال سي» در 1400 صفحه هفت رنگ و گلاسه و در دو اندازه 13 در 13 و 25 در 25، آثار 300 عکاس را در بر دارد. قطع رقعي اين اثر با شمارگان ده هزار نسخه و قطع وزيري آن با شمارگان پنج هزار نسخه چاپ شده  و از اين اثر سه‌شنبه (17 بهمن‌ماه) در تالار وحدت رونمایی خواهد شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها