یکشنبه ۲۶ شهریور ۱۳۹۱ - ۱۳:۵۲
هنرمندان برای معرفی چهره ناب محمدی(ص) از ابزار هنر بهره گیرند

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نشست رسانه‌ای دهمین جشنواره بین‌المللی امام رضا(ع) گفت: انتظار داریم نویسندگان، شاعران، فیلمسازان و سایر هنرمندان بیش از گذشته برای دفاع از دین اسلام و معرفی چهره ناب پیامبر گرامی اسلام و آموزه‌های نبوی از ابزار هنر بهره گیرند.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، در این نشست که در سالن سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد، علاوه بر دکتر سیدمحمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدجواد جعفری، دبیر جشنواره بین‌المللی امام رضا(ع) و محمدعلی منفرد، مشاور وزیر و رییس مرکز روابط عمومی، اطلاع‌رسانی و امور بین‌الملل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حضور يافتند و در جمع اصحاب رسانه به اطلاع‌رسانی درباره ابعاد گوناگون این همایش و ارایه دستاوردهای آن در دهه کرامت پرداختند.

در ابتدای این برنامه وزیر ارشاد با محکوم کردن فیلم موهنی که واکنش‌های جهان اسلام را برانگیخته است، گفت: انتظار داریم نویسندگان، شاعران، فیلمسازان و سایر هنرمندان بیش از گذشته برای دفاع از دین اسلام و معرفی چهره ناب پیامبر گرامی اسلام و آموزه‌های نبوی از ابزار هنر بهره گیرند. این جشنواره نیز یکی از این ابزار برای معرفی یکی از فرزندان رسول خدا(ص) به‌شمار می‌آید.

وی با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری در راستای تعمیق کارهای فرهنگی و هنری و خودداری از تولیدات سطحی، اظهار کرد: نباید تنها به برپایی جشنواره اکتفا کنیم، ارایه آثار ماندگار از قبیل کتاب، نرم افزار و سایر دستاوردهای هنری از نتایج این برنامه خواهد بود.

دکتر حسینی با اشاره به آغاز بخش‌هایی از برنامه‌های دهه کرامت، تالیف و نشر مجموعه‌ای از مکتوبات را در شمار مهم‌ترین آثار ماندگار این دوره یاد کرد و گفت: همایش صحیفه رضوی و ترجمه این اثر که کلمات ناب امام رضا(ع) را دربر دارد در کنار تدوین دانشنامه امام رضا(ع) از  اقدامات حوزه کتاب این دوره از جشنواره‌اند. 250 مدخل برای این دانشنامه تعیین شده و قرار است تا سال آینده چندین جلد از این اثر آماده نشر و ترجمه به زبان‌های گوناگون شود.

وی تشکیل هشت کارگروه تخصصی در معاونت فرهنگی وزارت ارشاد و تهیه و آماده‌سازی 24 عنوان از تالیفات این حوزه در بخش بین‌الملل را از دیگر برنامه‌های دهمین جشنواره بین‌المللی امام رضا(ع) عنوان كرد و اظهار کرد: ترجمه موسوعه امام رضا(ع) در هشت جلد و ترجمه انگلیسی صحیفه رضوی از دیگر فعالیت‌های این حوزه‌اند.

سخنران این برنامه تالیفاتی درباره طب‌الرضا(ع)، جاده ولایت و مجموعه اشعار شاعران به زبان‌های گوناگون را در کنار تولید و نشر فیلمنامه‌های مرتبط با امام رضا(ع) از دیگر بخش‌های دهمین دوره این جشنواره ذکر کرد و ادامه داد: تولید نرم‌افزار از دیگر قالب‌های ارایه دستاوردهای این جشنواره محسوب می‌شود که از آن ميان می‌توان به نرم‌افزار کتابخانه دیجیتالی امام رضا(ع)، نرم‌افزار فیلم‌های رضوی و جاده ولایت اشاره کرد.

حسینی با اعلام این که در این دوره تعداد عناوین برنامه‌ها در موضوعات گوناگون به 888 مورد ارتقا یافته است، توضیح داد: در مقایسه با آمار 646 عنوان برنامه در سال گذشته امسال با رشد 38 درصدی مواجهیم.

وی با اشاره به برنامه‌های متنوع این جشنواره در حوزه‌های مانند شعر، قصه و داستان، هنرهای تجسمی و مطبوعات توضیحاتی را درباره هریک از این رشته‌ها بیان کرد و یادآور شد: در دهمین جشنواره بین‌المللی امام رضا(ع) تولید آثار هنری از تالیف کتاب تا تولید فیلم و سرودن قطعه ادبی نسبت به ادوار قبلی پنج برابر شده است. سال گذشته حدود صد و سه هزار 270 اثر به دبیرخانه این همایش ارایه شده بود، این آثار در سال جاری به 538 هزار و 561 اثر ارتقا یافته است.

در ادامه این مراسم از پوستر دهمین جشنواره بین‌المللی امام رضا(ع) رونمایی شد. سپس برگزارکنندگان این نشست رسانه‌ای فرصتی را برای پرسش سوالات خبرنگاران فراهم کردند. 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به سوال خبرنگار «ایبنا» مبنی بر این که «این جشنواره تا چه حد با حوزه مکتوبات در ارتباط است؟ آیا دستاوردهای آن نیز در قالب کتابی منتشر خواهد شد؟» گفت: تالیفات جشنواره از  دستاوردهای ماندگار این عرصه‌اند. در این زمینه افزون بر 24 اثر تولید شده یا در حال تدوین‌اند. در حوزه بین‌الادیان «سیری تطبیقی در سیره حضرت ابراهیم(ع) و حضرت امام رضا(ع)» را می‌توان نام برد. ترجمه کتاب «عوالم‌العلوم» در کنار تالیفات پژوهشی درباره امام رضا(ع) از دیگر تولیدات مکتوب این جشنواره‌اند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی کتاب‌های «امام رضا(ع) در آیینه قرآن و عترت»، «بحث آداب و اخلاق امام رضا(ع)، کتاب «معارف و اعتقادات در آیینه فرهنگ رضوی» را از مکتوبات این جشنواره عنوان كرد و بحث نهضت کتابخوانی این جشنواره را که استان البرز متولی آن شده است از دیگر اقدامات حوزه کتاب این برنامه معرفی کرد.

وی مسابقه کتابخوانی و بحث کتابخانه دیجیتالی این جشنواره را فرصت مناسبی برای پرداختن به کتاب خواند.

در ادامه دبیر دهمین جشنواره بین‌المللی امام رضا(ع) در پاسخ به پرسش‌های خبرنگاران درباره نحوه گزینش آثار برتر و خادمان رضوی که در مراسم اختتامیه از آن‌ها تجلیل خواهد شد، توضیح داد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها